Σημαντική ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων των Αχαρνών με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και της αστυνόμευσης και την αποκατάσταση του αισθήματος προστασίας κάθε δημότη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Φ» στα δύο αστυνομικά τμήματα της πόλης τοποθετούνται 8 νέοι αστυφύλακες και συγκεκριμένα 5 στο 1 ο ΑΤ και άλλοι 3 στο 2ο ΑΤ.
Μπορεί η ασφάλεια να μην εμπίπτει στις στενές αρμοδιότητες κάθε δήμου, ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός όμως, πιστός στις δεσμεύσεις του, ασχολείται διαρκώς με το συγκεκριμένο ζήτημα. Το θετικό είναι πως οι πιέσεις του αποδεικνύεται εμπράκτως πως αποφέρουν αποτελέσματα και αυτό δίχως άλλο οφείλεται στην εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία.
Ένα από τα πάγια αιτήματα της Δημοτικής Αρχής που αποτυπώνεται σε κάθε συνάντηση των δύο πλευρών είναι και η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων. Μετά και τις νέες τοποθετήσεις καλύπτονται κενά τα οποία υπήρχαν στο παρελθόν. Οι οκτώ νέοι αστυνομικοί αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στην αστυνόμευση της περιοχής, προσθέτοντας τις δυνάμεις τους σε όσα κλιμάκια δρουν καθημερινά στις Αχαρνές.
Το επιχειρησιακό σχέδιο που υλοποιείται τους τελευταίους μήνες στην πόλη και που εκπονήθηκε αποκλειστικά για την περιοχή αποδίδει καρπούς, κάτι που διαφαίνεται και από την απουσία σημαντικών παραβατικών συμπεριφορών από το αστυνομικό δελτίο.
Δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός πως σε μια περίοδο που τα δελτία ειδήσεων καθημερινά φιλοξενούν δεκάδες περιστατικά εγκληματικών ενεργειών, οι Αχαρνές δεν βρίσκονται στο επίκεντρο. Είναι κι αυτό ένα δείγμα πως σε μια περιοχή όπως η Αττική το έγκλημα μπορεί να κινείται παντού και να μεταφέρεται από περιοχή σε περιοχή.
Το παρόν επιχειρησιακό σχέδιο όμως και η έντονη αστυνόμευση – νύχτα και μέρα – δεν αφήνει κανένα περιθώριο. Ο ρόλος των καθημερινών ελέγχων αποδεικνύεται καταλυτικός. Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει η «Φ» τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται εκατοντάδες κάθε εβδομάδα. Για παράδειγμα μόνο χθες ελέγχθησαν 25 αυτοκίνητα και 47 άτομα, ένα από τα οποία μάλιστα προσήχθη. Αντίστοιχα την περασμένη Παρασκευή έγιναν έλεγχοι σε 24 οχήματα και σε 57 άτομα, με αποτέλεσμα τρεις προσαγωγές και μία σύλληψη.
Έλεγχοι και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας πάντως αποδεικνύεται ιδιαίτερα σύνθετος και πολυσχιδής. Στο επιχειρησιακό πλάνο περιλαμβάνονται και άλλες δράσεις, όπως για παράδειγμα οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Είναι γεγονός πως ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα παραβατικότητας εντοπίζεται σε χρήστες ναρκωτικών οι οποίοι καθημερινά φτάνουν στην πόλη. Για τον περιορισμό αυτού του φαινομένου η Ελληνική Αστυνομία κάνει δεκάδες ελέγχους. Σημεία όπως η Δημοκρατίας, η Μπόσδα, η Φιλαδελφείας και η Κύπρου είναι από τα πλέον συνηθισμένα για την παρουσία σταθερών σημείων ελέγχου (μπλόκων) της αστυνομίας.
Υπάρχει όμως και η συνέχεια, που περιλαμβάνει ελέγχους σε λεωφορεία και τον προαστιακό. Ένα σκέλος τους είναι μέσω του σχεδίου «Αριάδνη» όπου ένστολοι αστυνομικοί βρίσκονται μέσα στα οχήματα με στόχο την ασφάλεια και την προστασία των επιβατών, τον περιορισμό της παραβατικότητας και τη μείωση των βανδαλισμών. Το δεύτερο σκέλος του είναι οι έλεγχοι από αστυνομικούς της ασφάλειας. Πολλοί συνδημότες μας έχουν διαπιστώσει την παρουσία τους τόσο στις γραμμές Α10-Β10 όσο και στη γραμμή 755. Μέσα από ελέγχους εντοπίζουν ύποπτους για παραβατικές συμπεριφορές και τους κατεβάζουν από τα λεωφορεία για να συνεχίσουν τον έλεγχο. Αυτή η τακτική λειτουργεί δίχως άλλο αποτρεπτικά και είναι πολλοί αυτοί που έχουν εκφράσει την επιδοκιμασία τους για τον τρόπο δράσης της Αστυνομίας, καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός.
Όλα αυτά αποτελούν ένα σημαντικό δείγμα γραφής της σημαντικής προσπάθειας που συντελείται στις Αχαρνές. Σημαντικά βέβαια είναι και τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται. Η Ελληνική Αστυνομία στην παρούσα φάση αποδεικνύει πως έχει αντιληφθεί το πρόβλημα που υπήρχε στην αχαρναϊκή κοινωνία και προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση. Υπό τη διαρκή πίεση του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού, ο οποίος δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό ελπίδα όλων των δημοτών είναι πως με συνέπεια και συνέχεια μπορεί ο στόχος όλων να επιτευχθεί σε σημαντικό βαθμό. Και οι Αχαρνές είναι σίγουρο πως το αξίζουν.