Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια, ανεβαίνει ο υδράργυρος

Περιορίζεται η αστάθεια από σήμερα, ενώ την ίδια ώρα ο υδράργυρος θα πάρει την ανηφόρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια μέσα στο Σαββατοκύριακο η ζέστη θα ενταθεί, με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026, μετά το μεσημέρι περιμένουμε ασθενείς και διάσπαρτες βροχές, κυρίως στα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν τα 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν ασθενείς βορειοδυτικοί άνεμοι.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 31 με 32 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει περίπου τους 29 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες ο υδράργυρος θα κυμανθεί κοντά στους 26 βαθμούς.

Στην Αττική, μετά το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν λίγες και εξασθενημένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές ψιχάλες. Στον Θερμαϊκό θα επικρατήσει σχεδόν άπνοια, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς.

Το σκηνικό το Σαββατοκύριακο

Από το Σάββατο και μετά, εκτός από τις αίθριες καιρικές στις περισσότερες περιοχές, η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, δεν αποκλείεται τοπικά να δούμε τιμές κοντά στους 36 βαθμούς, κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

Recommended For You