48ωρο με βροχές, μπουρίνια και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ξεκινά από σήμερα (22.04.2026), με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για φθινοπωρινές συνθήκες ακόμη και για χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ο καιρός ξεκίνησε να «χαλά» από την Τρίτη επηρεάζοντας κυρίως τα βόρεια.
Σήμερα αναμένονται παρόμοια φαινόμενα σε Μακεδονία και Θράκη, πριν οι ψυχρές αέριες μάζες ξεκινήσουν να κατεβαίνουν προς τα νότια. Ο Θοδωρής Κολυδάς, στην ανάρτηση – πρόγνωση καιρού, προειδοποιεί πως αυτές τις ημέρες θα έχουμε αρκετές βροχές και μικρή πτώση στην θερμοκρασία η οποία τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά αυξημένη – πάνω από τα φυσιολογικά, για την εποχή, επίπεδα.
Στην Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα αγγίξει το πολύ τους 15 βαθμούς Κελσίου.
Δείτε που θα βρέξει τις επόμενες ώρες:
Όσον αφορά την Αττική, η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει την Πέμπτη, με την θερμοκρασία να πέφτει στους 17 βαθμούς Κελσίου.
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
«Μεταβολή του καιρού στη Μακεδονία και τη Θράκη με βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τρίτη. Τα φαινόμενα πιθανόν από το βράδυ της Τρίτης να είναι τοπικά έντονα και θα κρατήσουν και το πρωί της Τετάρτης καθώς θα έχουμε τη διέλευση του ψυχρού μετώπου. Έχουν τονιστεί πολύ τα χιόνια στα βουνά –λες και έρχεται χειμώνας–. Το άξιο λόγου είναι ότι θα έχουμε αρκετές βροχές το επόμενο διήμερο και πρόσκαιρα θα πέσει η θερμοκρασία.
Στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, εκτός από τις σημαντικές βροχές την Τετάρτη θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 14 με 15 βαθμούς, για να ανέβει αργότερα η θερμοκρασία.
Ανάλογη πορεία και στην Αθήνα με λιγότερες βροχές και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασία την Πέμπτη στους 17 βαθμούς Κελσίου. Τα υπόλοιπα προγνωστικά δεδομένα παρακολουθείστε τα στο βίντεο που ακολουθεί με την πρόγνωση έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος. Καλημέρα σας».
Ο καιρός σήμερα
Στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι τοπικά έντονα.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Βελτίωση του καιρού στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Μέχρι το βράδυ σε όλες τις περιοχές, εκτός του νοτίου Αιγαίου, θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 22 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από νωρίς το βράδυ βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα έντονες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία – Θράκη
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία να είναι τοπικά έντονα, αναμένεται να εξασθενήσουν βαθμιαία από το απόγευμα.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα κεντρικά και βόρεια βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση στρεφόμενοι από το βράδυ σε βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 και κατά τόπους 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες – Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα στις Κυκλάδες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ στις Κυκλάδες σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Πρόγνωση για την Πέμπτη 23.04.2026
Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην Ήπειρο, κυρίως στα ορεινά.
Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στο νότιο Ιόνιο και την Κρήτη.
Από το απόγευμα στα βόρεια και τα κεντρικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν, αλλά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη θα συνεχιστούν.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα νότια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για την Παρασκευή 24.04.2026
Στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη, σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα βόρεια.
Πρόγνωση για το Σάββατο 25.04.2026
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και τα βόρεια.
Πρόγνωση για την Κυριακή 26.04.2026
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.
