Χρήστος Μαυρίκης: Ποινική δίωξη για έξι πλημμελήματα σε βάρος του

Ποινική δίωξη για έξι πλημμελήματα (απείθεια, απειλή, κατοχή όπλου κρότου λάμψης, άσκοπη πυροβολισμοί, παράνομη κατοχή πυρομαχικών και παράνομη κατοχή ναυτικής φωτοβολίδας) ασκήθηκε σε βάρος του Χρήστου Μαυρίκη για επεισόδιο πυροβολισμών στον αέρα έξω από το σπίτι του στα Σπάτα. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι για υπόθεση δωροδοκίας δικαστή, οδηγείται στο Αυτόφωρο Μονομελές για να δικαστεί.

Κατά με πληροφορίες, φέρεται να ήρθε σε διαπληκτισμό το απόγευμα της Δευτέρας με έναν άλλον άνδρα, αλβανικής καταγωγής, και να πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα, ενώ αμέσως μετά κλείστηκε στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται, ότι το Μάιο του 2025 ασκήθηκε σε βάρος του 72χρονου ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροδοκίας δικαστή, καθώς φέρεται να παρέδωσε σε αρεοπαγίτη μια επιστολή στην οποία γινόταν αναφορά συγκεκριμένης εκκρεμούς υπόθεσης για έκταση 100 στρεμμάτων στην περιοχή του Παπάγου με παράλληλη παράκληση για παρέμβαση του δικαστικού λειτουργού. Κατά την καταγγελία του ανώτατου δικαστικού λειτουργού υπήρχε υπαινιγμός για παροχή οικονομικών ανταλλαγμάτων.

Ο Χρήστος Μαυρίκης, γνωστός από την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών την περίοδο 1990-1993, κατα την απολογία του αρνήθηκε κατηγορία υποστηρίζοντας πως το ποσό που αναφερόταν στην επιστολή, αφορούσε στα χρήματα της μεσιτείας σε περίπτωση πώληση του οικοπέδου.

Recommended For You