Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Η ΕΜΥ προβλέπει μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης:
1. ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας και από το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Αιγαίο.
2. τοπικά έντονες χιονοπτώσεις την Τετάρτη στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο
3. κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους
Προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζει και η Κέρκυρα καθώς εξαιτίας των ανέμων, ξεκόλλησαν κεραίες που βρίσκονταν σε ταράτσα πολυκατοικίας.
Δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός
112 σε Αττική, Εύβοια και Βοιωτία
Μηνύματα του 112 εστάλησαν το πρωί σήμερα, Τετάρτη, στους κατοίκους της Αττικής με τα οποία τους ζητείται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
«Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως αναγκαίες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας
Απαγορευτικό απόπλου
Παράλληλα, λόγω των θυελλωδών ανέμων βρίσκεται σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΜΥ, η έντασή τους θα φθάνει κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο με συμβατικά πλοία και κατόπιν κρίσης του εκάστοτε πλοιάρχου.
Κλιμάκια του δήμου έχουν σπεύσει στο ρέμα της Πικροδάφνης, στο οποίο είχε σημειωθεί καθίζηση πριν από λίγες ημέρες, κατά την επέλαση της προηγούμενης κακοκαιρίας.
Οι βροχές είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν τρύπα 5 μέτρων στο ρέμα και δίπλα από τις πολυκατικίες με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση. Ενόψει της νέας κακοκαιρίας, οι αρχές προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση ώστε να μην υποχωρήσει περισσότερο το έδαφος.
Στο έλεος των ενισχυμένων ανέμων η Κρήτη. Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε θερμοκήπια και καλλιέργειες στην Ιεράπετρα.
Στην ακύρωση δρομολογίων τρένων προχώρησε η Hellenic Train, ενημερώνοντας το κοινό για τι γραμμές που θα επηρεαστούν.
Σε ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει πως λόγω πτώσης δέντρων, ακυρώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 11300, 11301, 11302 στη γραμμή Πάτρα – Άγιος Ανδρέας-Ρίο και 11350,11351,11352 ,11353 στη γραμμή Άγιος Ανδρέας – Καμίνια – Άγιος Ανδρέας.
Οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν από λεωφορεία της εταιρείας.
Ακυρώσεις δρομολογίων και στην γραμμή Καλάβρυτα – Διακοπτό – Καλάβρυτα, λόγω της κακοκαιρίας.
Άνοιξε προσωρινά η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου για τα φορτηγά που δεν έχουν φορτίο.
Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στην Ορεινή Ναυπακτία με τους εργαζομένους της Περιφέρειας να δίνουν σκληρή μάχη για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί.

