Δύο πρόσωπα αναμένεται να έχει ο καιρός το επόμενο διάστημα. Παρασκευή και Σαββατοκύριακο θα κυλήσουν με ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία σε ίδια επίπεδα, ωστόσο από τα μέσα της άλλης εβδομάδας το σκηνικό ενδέχεται να αλλάξει.
Καιρός: Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια μέχρι και την Τετάρτη, η κακοκαιρία «Ηρακλής» φέρνει βροχές και κρύο
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, από το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και αλλαγή του καιρικού σκηνικού, με επιστροφή σε πιο χειμωνιάτικες συνθήκες.
Η εξέλιξη του καιρού από σήμερα
Σήμερα Παρασκευή (14/11), γενικά, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σαββατοκύριακο (15 – 16/11), προβλέπεται σχετικά ζεστός καιρός ( το θερμόμετρο θα φτάσει έως και τους 20 βαθμούς στα κεντρικά) με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και το πρωί ομίχλες. Οι Β-ΒΔ άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και την Κυριακή βαθμιαία θα στραφούν σε Δ-ΝΔ με ένταση το πολύ 5 μποφόρ.
Καιρός – Μαρουσάκης: Το πεδίο «Υ» και το «παράδοξο» των σημερινών θερμοκρασιών, τι εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για το μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος
Ο καιρός σήμερα Παρασκευή θυμίζει Άνοιξη, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να εξηγεί το πεδίο «Υ» αλλά και το παράδοξο με τη θερμοκρασία που επικρατεί αυτές τις ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Ο μετεωρολόγος του Open, εξηγεί ότι «το πεδίο βαρομετρικών πιέσεων με το γράμμα «Υ», το οποίο έχει επεκταθεί πάνω από την περιοχή μας», δημιουργεί υψηλές πιέσεις που «κλείνουν» τον δρόμο στις κακοκαιρίες. Έτσι, συστήματα από τη Δυτική ή τη Βόρεια Ευρώπη δεν μπορούν να προσεγγίσουν τη χώρα. Ως εκ τούτου, μέχρι και την Τετάρτη ο καιρός θα παραμείνει ιδιαίτερα καλός, με τα πιο χαρακτηριστικά φαινόμενα να είναι οι ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί, καθώς και το μεγάλο ημερήσιο θερμοκρασιακό εύρος.
