Εμβολιασμοί παιδιών Ρομά από τον ΕΟΔΥ και το Παράρτημα Ρομά του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αχαρνών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση εμβολιαστικής κάλυψης και κλινικών εξετάσεων παιδιών Ρομά που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στους καταυλισμούς «Αγία Σωτήρα» και «Αυλίζα» του Δήμου Αχαρνών. Η δράση διοργανώθηκε από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Παράρτημα Ρομά του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αχαρνών και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Κωφό.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά 51 παιδιά Ρομά, στα οποία πραγματοποιήθηκε κλινική παιδιατρική εξέταση και εμβολιαστική κάλυψη κατά της ιλαράς. Την παιδιατρική φροντίδα ανέλαβε ο παιδίατρος κ. Γιαπιτζάκης από το Κέντρο Υγείας Αχαρνών.

Η δράση αυτή, που εντάσσεται στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας και της πρόληψης, είχε ως στόχο την προστασία της υγείας των παιδιών Ρομά, με ιδιαίτερη έμφαση στον εμβολιασμό τους ενάντια σε σοβαρές λοιμώξεις όπως η ιλαρά. Όλα τα μέλη της Δομής συνεργάστηκαν στενά με τους εθελοντές συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της υγειονομικής φροντίδας των ευάλωτων πληθυσμών, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά.

Recommended For You

About the Author: efoni