Σημαντική συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού με τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο για οικονομικά ζητήματα

Σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού με τον Υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο ,το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, για καίρια ζητήματα οικονομικής ενίσχυσης και προοπτικών ανάπτυξης της πόλης

Με βάση τα αποτελέσματα της συνάντησης ο Δήμος Αχαρνών πρόκειται να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του. Με χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ θα πετύχει την τακτοποίηση σημαντικού μέρους των οικονομικών του εκκρεμοτήτων, γεγονός που θα δώσει νέα πνοή στην πόλη.

Παράλληλα, εξασφαλίζεται αναχρηματοδότηση μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), ενισχύοντας τη ρευστότητα του Δήμου και επιπλέον εξασφαλίζεται οικονομική ενίσχυση των δύο σχολικών επιτροπών, μετά από σχετική πρωτοβουλία που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, που θα βοηθήσει σημαντικά στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων και διασφαλίζει την καταβολή πέμπτης δόσης για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αχαρνών δήλωσε: «Ο Δήμος μας νοικοκυρεύει τα οικονομικά του και οι Αχαρνές μπαίνουν σε μια νέα εποχή ανάπτυξης! Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο αλλά και τον βουλευτή Στέλιο Πέτσα για το ενδιαφέρον τους για την πόλη μας και την έμπρακτη στήριξή τους στο έργο μας.».

Recommended For You

About the Author: efoni