Βασίλης Κικίλιας: Aγόρασε σπίτι στη Βασιλίσσης Σοφίας έναντι 1,2 εκατ. ευρώ -Οι αντιδράσεις

Σάλος έχει ξεσπάσει με την είδηση που έφερε στο φως της δημοσιότητας η στήλη Big Mouth του powergame.gr πριν από δύο μέρες, σύμφωνα με την οποία εν ενέργεια υπουργός της κυβέρνησης, προσφάτως προχώρησε στην αγορά ακινήτου στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Όπως αποκαλύπτει, λοιπόν, σήμερα η ίδια στήλη, πρόκειται για τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, που γνωρίζοντας όσο ελάχιστοι την Αθήνα, έκρινε ότι αποτελούσε επενδυτική (εκτός των άλλων) ευκαιρία η απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου σ΄ έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Πρόκειται περί σοβαρής επένδυσης, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για διαμέρισμα 100-120 τετραγωνικών που βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Σοφίας, πέριξ του Εθνικού Κήπου και πολύ κοντά στο προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth, με βάση το Πόθεν Έσχες του, ο κ. Κικίλιας δικαιολογεί απολύτως τα χρήματα που ξόδεψε, ο οποίος μόλις εντόπισε τη σχετική ευκαιρία, αναγκάστηκε να πουλήσει ένα οικογενειακό ακίνητο, προκειμένου να αγοράσει το νέο του κατάλυμα.

Παρόλο που δεν τίθεται θέμα με την αγοραπωλησία, πολλοί είναι αυτοί εντός και εκτός κυβέρνησης που λένε ότι μπορεί να είναι νόμιμο να αγοράζει ένας εν ενεργεία υπουργός ακίνητο έναντι υψηλού τιμήματος, ωστόσο δεν είναι και τόσο ηθικό.

Ειδικότερα, οι «εχθροί» του Κικίλια, που προφανώς και τον περίμεναν στη γωνία, θέτουν την ηθική διάσταση του θέματος, επειδή λέει, δεν νοείται υπουργός, αυτή τη δύσκολη εποχή, ν΄ αγοράζει σπίτι σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας.

Το συγκεκριμένο θέμα, όπως αναφέρεται στη στήλη Big Mouth, μονοπωλεί τις κυβερνητικές συζητήσεις από τη Δευτέρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο πρόεδρος Μητσοτάκης θα ζητήσει εξηγήσεις από τον υπουργό του ή αν θα αφήσει ένα αμιγώς προσωπικό ζήτημα, που αφορά τον Κικίλια να ξεφουσκώσει.

Πάντως, δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξουν σήμερα δηλώσεις από τον ίδιο τον υπουργό για το περιβόητο ακίνητο.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε σπίτι στη Βασιλίσσης Σοφίας έναντι 1,2 εκατ. ευρώ

Πριν από δύο μέρες η στήλη αποκάλυψε ότι εν ενέργεια υπουργός της κυβέρνησης, προσφάτως προχώρησε στην αγορά ακινήτου σ΄ έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους της πρωτεύουσας. Επειδή λοιπόν το όλο θέμα έχει λάβει εκρηκτικές (όπως θα έλεγαν κάτι παλιοί και καλοί δημοσιογράφοι) διαστάσεις και επειδή δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αδικώ ανθρώπους, αποφάσισα να αποκαλύψω (σήμερα) το ονοματεπώνυμο του εν λόγω κυβερνητικού αξιωματούχου.

Πρόκειται για τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, που γνωρίζοντας όσο ελάχιστοι την Αθήνα, έκρινε ότι αποτελούσε επενδυτική (εκτός των άλλων) ευκαιρία η απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου. Με δεδομένο ότι μιλάμε για διαμέρισμα που βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Σοφίας, πέριξ του Εθνικού Κήπου και πολύ κοντά στο προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, δεν χρειάζεται να σας πω εγώ ο ολίγον και αρνητικά προκατειλημμένος με τον συγκεκριμένο υπουργό, ότι πρόκειται περί σοβαρής επένδυσης.

Μάλιστα επειδή είμαι (εκτός των άλλων) και ζηλιάρης, δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα και εγώ να βρω μια αντίστοιχη ευκαιρία. Ένα διαμέρισμα 100-120 τετραγωνικά, εκεί στη Βασιλίσσης Σοφίας και ας το πλήρωνα ακριβότερα από τον Κικίλια. Θα έπαιρνα δάνειο απ΄ αυτά τα καινούρια που διαφημίζει η Attica Bank των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου. Θα πήγαινα αυτοπροσώπως στη Βρεττού. Επανέρχομαι όμως στην αγορά του ακινήτου από τον υπουργό Κικίλια, για να σας πω ότι με βάση το Πόθεν Έσχες δικαιολογεί απολύτως τα χρήματα που ξόδεψε, αν και έμαθα ότι με βαριά καρδιά, μόλις εντόπισε τη σχετική ευκαιρία, αναγκάστηκε να πουλήσει ένα οικογενειακό ακίνητο, προκειμένου να αγοράσει το νέο του κατάλυμα.

Το νόμιμο και το ηθικό

Αφού ξεκαθάρισα ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα με τη νομιμότητα της αγοροπωλησίας, σπεύδω να σας μεταφέρω τη γνωστή κακία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες εντός και εκτός κυβέρνησης. Ότι δηλαδή μπορεί και είναι νόμιμο να αγοράζει ένας εν ενεργεία υπουργός ακίνητο έναντι υψηλού τιμήματος, ωστόσο δεν είναι και τόσο ηθικό. Αν κατάλαβα καλά, οι «εχθροί» του Κικίλια, που προφανώς και τον περίμεναν στη γωνία, θέτουν την ηθική διάσταση του θέματος, επειδή λέει, δεν νοείται υπουργός, αυτή τη δύσκολη εποχή, ν΄ αγοράζει σπίτι σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας.

Προφανώς όλοι αυτοί θα προτιμούσαν να πάει και ν΄ αγοράσει σπίτι στην Πλατεία Αττικής ο άνθρωπος. Ο απόλυτος λαϊκισμός. Προσωπικά, αν και ζηλεύω, βγάζω το καπέλο στον Ψηλό της κυβέρνησης που μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κατάφερε και καριέρα στην πολιτική να κάνει και να νοικοκυρευτεί. Όλα τα υπόλοιπα δεν τα πολυκαταλαβαίνω και σε λίγο δεν θα έχουν και (απολύτως) καμία αξία.

Η αντίδραση του Μαξίμου

Από τη Δευτέρα που σας αποκάλυψα το θέμα, ομολογώ ότι μονοπωλεί τις κυβερνητικές συζητήσεις το συγκεκριμένο θέμα. Γι’ αυτό και αναμένω με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση της κεντρικής κυβέρνησης μετά και τα σημερινά αποκαλυπτήρια του ονόματος του υπουργού. Αν δηλαδή, ο πρόεδρος Μητσοτάκης, θα ζητήσει εξηγήσεις από τον υπουργό του ή αν θα αφήσει ένα αμιγώς προσωπικό ζήτημα, που αφορά τον Κικίλια να ξεφουσκώσει.

Από αίσθηση και μόνο προδικάζω μια ιδιαιτέρως ζεστή μέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αποκλείω να υπάρξουν δηλώσεις και από τον ίδιο τον υπουργό. Για όλα αυτά μείνετε συντονισμένοι και όπως σας έχω γράψει κατ’ επανάληψη, εδώ ό,τι διαβάζετε είναι αλήθεια, παρά το γεγονός ότι πριν από κάμποσο καιρό, αυτή η πραγματικότητα, αμφισβητήθηκε δημοσίως από την Τζένη Μπαλατσινού, σύζυγο του υπουργού με το ακίνητο στη Βασιλίσσης Σοφίας.

! Το ρεπορτάζ είναι μια άλλη δουλειά από το να κάνει κάποιος σχόλιο, να γράφει άρθρα, να συμμετέχει σε πάνελ, να γράφει για τσάντες και γόβες. Δουλειά κι αυτή δεν λέω, αλλά εντελώς διαφορετική απ΄ αυτή του ρεπόρτερ. Οπότε επειδή η κυρία υπουργού, μέσα από τα social και με κάτι εξώδικα με παρουσίασε ως τον Αρχιεπίσκοπο των fake news, αφού επαναλάβω τη συγνώμη μου για το ατυχές δημοσίευμα με τις αποσκευές στο αεροπλάνο, να της ευχηθώ καλορίζικο το σπιτάκι στη Βασιλίσσης Σοφίας. Γιατί εδώ εκτός του ότι δεν κρατάμε κακίες, χαιρόμαστε με τη χαρά και λυπούμαστε με τη λύπη, ακόμη και των ανθρώπων που δεν μας πολυσυμπαθούν.

 

Ας σημειωθεί ότι οι πληροφορίες είχαν δημοσιευθεί χωρίς το όνομα του συγκεκριμένου υπουργού από προχθές και διάφοροι είχαν επιτεθεί στον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα. Ο κ. Γεωργιάδης αναγκάστηκε σήμερα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με ανάρτηση στο Χ:

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς από την άκρα Αριστερά, ως την άκρα ψεκασμένη λαϊκίστικη Ακροδεξιά και από τις «σοβαρές» εφημερίδες της Αριστεράς, έως τους πιο γελοίους ανωνύμους λογαριασμούς του διαδικτύου, για ο,τιδήποτε και να συμβαίνει φταίω πάντοτε εγώ…», αναφέρει, μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Τιμή μου να με υβρίζουν και να με κατηγορούν όλοι αυτοί πάντως, αν με υποστήριζαν θα ανησυχούσα πολύ. Επί της ουσίας δεν έχω αγοράσει κανένα νέο σπίτι ή οποιουδήποτε άλλους είδους ακίνητο πλην αυτού που έχω αγοράσει το 2007 πριν εκλεγώ βουλευτής και του οποίου το δάνειο εξοφλώ από την Alpha Bank. Δάνειο το οποίο εξυπηρετώ κανονικά χωρίς καμμία καθυστέρηση. Καλημέρα σας».

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni