Πώς θα είναι ο Οκτώβριος αστρολογικά;

Ο Οκτώβριος με την κυριαρχία του ζωδίου του Ζυγού είναι η επιτομή των σχέσεων. Αυτό δε συμβαίνει μόνο επειδή ο Ήλιος μέχρι τις 22/10/2024 αλλά και ο Ερμής μέχρι τις 13/10/2024 βρίσκονται στο ζώδιο των σχέσεων, στον Ζυγό, αλλά γιατί και οι δυο πλανήτες των σχέσεων η Αφροδίτη και ο Άρης θα συναντηθούν μεταξύ τους, όπως και με τους άλλους πλανήτες, χρωματίζοντας με διαφορετικό τρόπο τις σχέσεις μας προσωπικές κι επαγγελματικές. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι μπορεί να μας προβληματίσει κυρίως σε δυο διαστήματα, στις δυο φορτισμένες φάσεις της Σελήνης ( Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στον Ζυγό στις 02/10/2024 και Πανσέληνος στον άξονα Ζυγού-Κριού στις 17/10/2024).

Η Ηλιακή έκλειψη της έντασης και των αλλαγών

Η Ηλιακή έκλειψη που είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 02/10/2024 με συμμετοχή του Ερμή σε σύνοδο και του Άρη σε τετράγωνο. Σχηματίζει ακόμη σύνοδο με τη Λίλιθ, τη μαύρη Σελήνη. (Αν δεν γνωρίζετε για τη Λίλιθ πατήστε εδώ). Έτσι αυτή η έκλειψη συνδέεται με υψηλή ενέργεια, πάθος, αποφασιστικότητα, πρωτοβουλίες, αλλά ταυτόχρονα και με θυμό, εκδήλωση βίας εξαιτίας του τετραγώνου με τον Άρη, αλλά και με ανυπομονησία και ένταση στις σχέσεις μας. Ο Άρης δεν είναι από μόνος του αρνητικός ως επιρροή, αντιθέτως είναι ο πλανήτης της δράσης και της γενναιότητας. Όταν όμως από το ζώδιο της πτώσης του τον Καρκίνο σχηματίζει δύσκολες όψεις με μια έκλειψη, τότε μπορεί να εκδηλώσει τα αρνητικά χαρακτηριστικά του. Η έκλειψη αυτή μας καλεί να εξετάσουμε προσεκτικά τις σχέσεις μας και να δούμε ποιες αλλαγές πρέπει να εφαρμόσουμε για να φέρουμε περισσότερη ισορροπία σε αυτές. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τέλους του πρώτου – αρχές του δευτέρου δεκαημέρου βρίσκονται στο στόχαστρο αυτής της Ηλιακής έκλειψης – Νέας Σελήνης και πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί αλλά και πιο έτοιμοι για αλλαγές σε βασικές σχέσεις και συνεργασίες. Αυτή είναι η προτελευταία έκλειψη στον άξονα Κριού-Ζυγού. Θα υπάρξει μία ακόμη στο τέλος Μαρτίου του 2025 που θα κλείσει αυτόν τον κύκλο. Η επιρροή της έκλειψης θα διατηρηθεί μέχρι και την Πανσέληνο στις 17/10/2024.

Η τελευταία φορά του Πλούτωνα στον Αιγόκερω

Ο Πλούτωνας θα γυρίσει σε ορθή πορεία στις 12/10 στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 19/11/2024, για τελευταία φορά στις ζωές μας, (εκτός αν βρεθεί το ελιξίριο μακροζωίας και ξεπεράσουμε τα 250 έτη!) που θα περάσει οριστικά για τα επόμενα είκοσι χρόνια στον Υδροχόο. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με τον θάνατο και την αναγέννηση σε συμβολικό επίπεδο. Ας δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αναγεννηθούμε λοιπόν και να παρουσιάσουμε μια πιο εξελιγμένη έκδοση του εαυτού μας είτε σε εξωτερικό επίπεδο (εμφάνιση, υγεία κλπ.) είτε εσωτερικά και ψυχολογικά. Είναι η ιδανική στιγμή να αναλάβουμε δράση και να μεταμορφώσουμε τις ζωές μας. Θα επηρεάσει με ριζικές αλλαγές και βαθιές συνειδητοποιήσεις Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους με γενέθλια τις 2 τελευταίες ημέρες των ζωδίων τους.

Αφροδίτη στον Τοξότη

Στις 17/10/2024 η Αφροδίτη φεύγει από τη θέση αδυναμίας της τον Σκορπιό και προχωρά στον ενθουσιώδη και περιπετειώδη Τοξότη δίνοντας μια πιο διασκεδαστική, ελαφριά και παιχνιδιάρικη διάθεση στις σχέσεις μας, αλλά και την ανάγκη να ταξιδέψουμε, να αλλάξουμε παραστάσεις, να μάθουμε καινούρια πράγματα, να φιλοσοφήσουμε λίγο περισσότερο πάνω στις σχέσεις, τον έρωτα, τη ζωή. Θα επωφεληθούν Κριοί, Λέοντες, Τοξότες.

Μια θυμωμένη Πανσέληνος στον Κριό στις 17/10/2024

Στο ζώδιο του Κριού θα βρίσκεται η Σελήνη στη φάση της Πανσελήνου του Οκτωβρίου κι ο Ήλιος απέναντι στον Ζυγό και σε κόντρα με τον Άρη (τον κυβερνήτη της Πανσελήνου), δημιουργώντας εντάσεις και τάση για μια ιδιαίτερα εύφλεκτη ατμόσφαιρα που τα νεύρα, ο θυμός, τα πάθη, η βιασύνη κι η παρόρμηση θα περισσεύουν. Προσπαθήστε να πάτε με το «κύμα», αποφύγετε να δραματοποιήσετε καταστάσεις και να υπερβάλλετε και μην μπαίνετε σε διαδικασία να θέλετε να τα ελέγχετε όλα. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου ψυχραιμία! Σκεφτείτε τι κάνετε εσείς οι ίδιοι για τον εαυτό σας και όχι για τους άλλους.

Ο Ήλιος στον Σκορπιό από τις 23/10/2024

Στις 23/10 θα περάσει ο Ήλιος στον Σκορπιό δίνοντας μας την ευκαιρία να αφοσιωθούμε στους στόχους μας και κυρίως να διακρίνουμε τι θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον.

Ας δούμε όμως τα 4 ζώδια που θα πρωταγωνιστήσουν τον Οκτώβριο

ΚΡΙΟΣ

Ο Οκτώβριος σας φέρνει αντιμέτωπους με σημαντικές αλήθειες που αφορούν κυρίως στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Αν έχετε διαφορές με τον σύντροφο, ένα συγγενή από το στενό οικογενειακό περιβάλλον ή ένα στενό συνεργάτη σας, πιθανώς τώρα να μην μπορείτε να κάνετε τα στραβά μάτια ή να το παραχώσετε κάτω από το χαλάκι.

Στα βαθιά των… σχέσεων

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ζυγού στις 02/10 σε τετράγωνο με τον κυβερνήτη σας Άρη, δημιουργώντας περισσότερη ένταση σε μια ερωτική, οικογενειακή ή επαγγελματική σχέση ή κατάσταση και μάλιστα μπορεί όλο αυτό να προκύψει ως κεραυνός εν αιθρία. Η έκλειψη αυτή καθώς κάθεται στο Νότιο Δεσμό της Σελήνης, σας βάζει στη διαδικασία να αναρωτηθείτε μήπως δίνετε πολλά ή αντίθετα όχι αρκετά σε μια σημαντική σχέση και να δείτε πώς θα αλλάξετε την κατάσταση αυτή για να ισορροπήσει τελικά η σχέση σας. Αναλυτικά για την έκλειψη διαβάστε εδώ. Είναι σημαντικό να μη λειτουργήσετε παρορμητικά και με βιασύνη και να είστε λίγο πιο εγκρατείς στο πώς θα εκδηλώσετε τη δυσαρέσκεια, το παράπονο ή τις αντιδράσεις σας. Πάρτε τον χρόνο σας. Η έκλειψη αυτή θα μπορούσε να φέρει και μια κινητικότητα σε επίπεδο προτάσεων για συνεργασίες ή νέες γνωριμίες.

Η τελευταία φορά του Πλούτωνα στον Αιγόκερω

Στις 12/10 ο Πλούτωνας θα γυρίσει για τελευταία φορά σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω μέχρι τις 19/11 που θα περάσει οριστικά στον Υδροχόο. Θα κλείσει ένα μεγάλο κεφάλαιο που άνοιξε από το 2008 και έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή και την καριέρα σας. Τώρα πια πιο δυνατοί και σίγουροι για τον εαυτό σας μπορείτε να κάνετε τις κινήσεις σας στον τομέα της καριέρας που πέρασε από 40 κύματα. Οι γεννημένοι τις τελευταίες δυο μέρες του ζωδίου σας ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στις 29 μοίρες του Κριού μπορεί να βιώσετε μεγαλύτερες αλλαγές.

Ερμής και Αφροδίτη αλλάζουν ζώδιο

Στις 13/10 ο Ερμής παίρνει την άγουσα από τον Ζυγό προχωρώντας στον Σκορπιό μέσα στον τομέα των οικονομικών που διαχειρίζεστε για λογαριασμό άλλων ή όλων των οικονομικών υποθέσεων που αφορούν σε δάνεια, επενδύσεις, χρηματοδοτήσεις, διατροφές, ασφάλειες, κληρονομικά. Είναι η στιγμή να τα ξεψαχνίσετε και να τα τακτοποιήσετε. Ακόμη η θέση αυτή μπορεί να φέρει έντονες συζητήσεις με τον σύντροφό σας για θέματα εμπιστοσύνης, κοινής οικονομικής διαχείρισης ή ακόμη και για τη σεξουαλική πλευρά της σχέσης σας.

Μετά τις 17/10 η Αφροδίτη περνά στον φιλικό σας πύρινο Τοξότη, φέρνοντας ένα μαξιλαράκι ασφαλείας αλλά και κάποια υποστήριξη στα μακροπρόθεσμα πλάνα σας των σπουδών ή των επαγγελματικών. Θα είναι βοηθητική και σε ερωτικό επίπεδο αν κάτι χάλασε να το διορθώσετε. Όλος ο Οκτώβριος είναι γεμάτος έξοδα για πολλούς και ποικίλους λόγους, αλλά θα καταφέρετε να καλύψετε τις ανάγκες σας κι η Αφροδίτη θα είναι βοηθητική και σε αυτό το κομμάτι.

Η Πανσέληνος στις 17/10 γράφει το όνομά σας

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο ζώδιο σας με συμμετοχή και πάλι του κυβερνήτη σας Άρη, δημιουργώντας πιέσεις στους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο. Όσοι έχετε γενέθλια από τις 11/04 μέχρι και τις 16/04 θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε υγεία, σχέσεις και δουλειά τις μέρες από τις 14 μέχρι τις 20/10 γιατί μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες και απρόοπτα. Με κάποιο τρόπο με αυτή την Πανσέληνο όλος ο συσσωρευμένος θυμός που μπορεί να έχετε από μια σχέση ή συνεργασία μπορεί να ξεσπάσει σαν ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται. Αν κρατούσατε παράπονα ή πικρία ή έντονα αρνητικά συναισθήματα δύσκολα θα μπορέσετε να τα συγκρατήσετε με αυτό το φεγγάρι. Να έχετε υπομονή με τον εαυτό σας και να μη φοβάστε να κάνετε ουσιώδεις συζητήσεις.

Εκεί που όλα ησυχάζουν… όταν μπαίνει ο Ήλιος στον Σκορπιό

Ο μήνας θα κλείσει με μεγαλύτερη έμφαση στα οικονομικά καθώς ο Ήλιος περνά στον Σκορπιό και θα σας δώσει την ευκαιρία να τακτοποιήσετε λίγο καλύτερα χρέη και οφειλές, αλλά και να βγάλετε και περισσότερα κέρδη. Στο τέλος του μήνα με την αντίθεση Ερμή-Ουρανού προσέξτε τις παρορμητικές αγορές.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τα κύρια θέματα που σας απασχόλησαν τον Σεπτέμβριο εξακολουθούν να τραβούν την προσοχή σας και τον Οκτώβριο. Αναφέρομαι στο σπίτι, την οικογένεια, την καριέρα, τα θέματα της ασφάλειας, της συναισθηματικής κάλυψης αλλά και του παρελθόντος.

Η τελευταία έκλειψη του φθινοπώρου φέρνει τα πάνω – κάτω

Η έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού στις 02/10 εστιάζει το ενδιαφέρον σας στο σπίτι και την οικογένεια και είναι πιθανό να προκληθούν εντάσεις, είτε γιατί δεν καταφέρνετε να συνεννοηθείτε με κάποιους συγγενείς ή τους συγκατοίκους σας είτε μπορεί να προκύπτει ξαφνικά η ανάγκη για μια μετακόμιση, επισκευές, ανακαίνιση. Ενδεχομένως να είχατε προαποφασίσει κάποιες αλλαγές, απλώς η ταχύτητα με την οποία συμβαίνουν όλα σας κάνει να νιώθετε κάπως άβολα. Δεν είναι ανάγκη να στρεσάρετε τον οργανισμό σας όμως ούτε να βιάζεστε ιδιαίτερα. Η αλήθεια είναι ότι το σπίτι είναι ο «ιερός» σας χώρος και θέλετε πάντα να νιώθετε άνετα. Έτσι αν κάτι σας ενοχλεί είτε είναι ένας συγκάτοικος είτε ακόμη κι ένα αντικείμενο, είναι σημαντικό να κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να λήξει η ενόχληση. Αν είστε γεννημένοι στο τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου μπορεί να σας απασχολήσουν και θέματα κάποιου στενού συγγενή ή κάποιο άλυτο πρόβλημα από το παρελθόν.

Κλείσιμο λογαριασμών στις σχέσεις με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω

Ένα μεγάλο κεφάλαιο που άνοιξε στη ζωή σας από το 2008, τη χρονιά που ο Πλούτωνας έλαβε θέση απέναντί σας στον Αιγόκερω, θα κλείσει οριστικά στην τελευταία ορθή πορεία του Πλούτωνα σε αυτό το ζώδιο από τις 12/10 μέχρι τις 19/11. Ο τομέας των σχέσεων και συνεργασιών περνά ένα τελευταίο κρας τεστ, ειδικά για τους γεννημένους τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου σας. Στο διάστημα μέχρι τις 19/11 δεν θα κάνετε απλά αξιολογήσεις, αλλά θα μπείτε σε δράση τιμώντας αυτούς που έχουν αποδείξει ότι στέκονται επάξια στο πλευρό σας και απομακρύνοντας ό,τι παρασιτεί.

Ερμής και Αφροδίτη αλλάζουν ρότα

Ο Ερμής προχωρά στον Σκορπιό στις 13/10 ενεργοποιώντας τον τομέα της δημιουργικότητας, του έρωτα, καλώντας σας να παθιαστείτε με ό,τι μιλά στην καρδιά σας είτε είναι πρόσωπα είτε καταστάσεις και δραστηριότητες και να εκφράσετε αυτά που νιώθετε με ποικίλους τρόπους. Βοηθητική η επιρροή του σε θέματα σπουδών, επαγγελματικών συζητήσεων, διαπραγματεύσεων. Στις 17/10 η Αφροδίτη μετακομίζει στον Τοξότη στον τομέα εργασίας και υγείας, και σας καλεί να χαλαρώσετε λίγο, να ασχοληθείτε πιο εντατικά με τον εαυτό σας, την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση και να μην πιέζεστε στη δουλειά ή τις άλλες υποχρεώσεις σας ξενυχτώντας, κάνοντας κακή διατροφή και έχοντας μονίμως εκνευρισμό. Η θέση της θα είναι βοηθητική και για να βελτιώσετε σχέσεις με συνεργάτες, αλλά και να αυξήσετε το πελατολόγιο σας αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πανσέληνος φωτιά και λάβρα

Η Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού με απαιτητικές όψεις προς τον Άρη και τον Πλούτωνα θίγει τα κακώς κείμενα στη δουλειά και μπορεί να προκαλέσει ένταση με προϊσταμένους και άτομα που επηρεάζουν τη δουλειά σας. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο μπορεί να προβληματιστείτε για την κατεύθυνση της καριέρας σας. Ίσως νιώθετε κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια και την έλλειψη αναγνώρισης από αυτούς που πρέπει. Πιθανώς να έχετε συσσωρεύσει θυμό, παράπονα και πικρία από τη συμπεριφορά ατόμων στον επαγγελματικό ή οικογενειακό σας περίγυρο κι όλο αυτό σας πνίγει. Προσπαθήστε να διευθετήσετε τα θέματα που σας απασχολούν με όση ηρεμία και διπλωματία μπορείτε και αποφύγετε άτσαλες παρορμητικές και θυμωμένες αντιδράσεις. Μην αποφύγετε μια συζήτηση που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Από τις 14 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο πρέπει να είστε προσεκτικοί σε όλα: υγεία, σχέσεις, δουλειά. Φυσικά στο ίδιο διάστημα μπορεί να έχετε μια αλλαγή δουλειάς ή μια νέα πρόταση.

Δημιουργικότητα και χαρά με τον Ήλιο στον Σκορπιό

Ευτυχώς ο Οκτώβριος θα τελειώσει πιο ευχάριστα, καθώς ο Ήλιος από τις 23/10 παίρνει θέση στον Σκορπιό μέσα σε έναν τομέα ιδιαίτερα ευχάριστο και δημιουργικό που κυβερνά όλων των ειδών τις απολαύσεις. Αυτό σημαίνει έμφαση στη δημιουργία, αύξηση της φήμης σας, βελτίωση των οικονομικών σας, αλλά και ευκαιρίες στον έρωτα και τα φλερτ!

ΖΥΓΟΣ

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας των γενεθλίων σας και μολονότι δεν σας κάνουν όλοι οι πλανήτες τη χάρη να σας συμπεριφέρονται με το γάντι, σε κάθε περίπτωση αυτά είναι πιο αισιόδοξα γενέθλια καθώς ο Δίας, ο πλανήτης της ευμάρειας, της αισιοδοξίας, των ευκαιριών και της τύχης, εξακολουθεί να «βλέπει» με συμπάθεια το ζώδιο σας και να σας ανοίγει νέους ορίζοντες.

Η Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο σας αποτελεί σταθμό

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στο ζώδιο σας στις 02/10 αποτελεί συνέχεια του κύκλου των εκλείψεων που ξεκίνησε από την άνοιξη του 2023 και θα κλείσει την άνοιξη του 2025 στον άξονα του ζωδίου σας με τον Κριό. Πρόκειται για μια κάπως «σκοτεινή» έκλειψη, με την έννοια ότι πυροδοτεί κάποια αρνητικά συναισθήματα ή θυμό καθώς σχηματίζει σύνοδο με το Νότιο Δεσμό της Σελήνης και τετράγωνο με τον Άρη. Προσέξτε ιδιαίτερα υγεία, σχέσεις, μετακινήσεις και επικοινωνία και μη βιάζεστε σε τίποτε. Νέα ξεκινήματα δεν μπλοκάρονται μεν, αλλά ίσως αλλάξετε γνώμη για κάποια πράγματα στην πορεία. Η έκλειψη αυτή, που θα επηρεάζει τους γεννημένους κοντά στις 02/10 σε όλη τη γενέθλια χρονιά, σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα σημαντική μετάβαση είτε σε επίπεδο καριέρας, σχέσεων αλλά και κοινωνικού στάτους. Οι εκλείψεις είναι δείκτες αλλαγών στη ζωή μας και η συγκεκριμένη έκλειψη που είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη συνδέεται περισσότερο με νέα ξεκινήματα. Βέβαια οι εκλείψεις μπορεί να είναι έντονες, να υπάρχουν απρόοπτα ή να δημιουργούν μια κάπως χαοτική κατάσταση τις μέρες που επηρεάζουν.

Οι τελευταίες στροφές… του Πλούτωνα στον Αιγόκερω

Στις 12/10 ο Πλούτωνας, ο πλανήτης της μεταμόρφωσης, γυρίζει σε ορθή πορεία για τελευταία φορά στη ζωή σας στον Αιγόκερω και τον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας. Από το 2008 μέχρι τώρα μπορεί να αλλάξατε περιβάλλον ή να είχατε αρκετές μετακομίσεις ή δυσκολίες με τον οικογενειακό σας περίγυρο. Τώρα που ο Πλούτωνας ετοιμάζεται να τελειώσει τη διέλευση του σε αυτό το ζώδιο είστε πιο έτοιμοι να κάνετε τις αλλαγές που χρειάζεστε, προκειμένου να έχετε μια ικανοποιητική οικογενειακή ζωή κι ένα σπίτι που χαίρεστε να μένετε μέσα σε αυτό. Οι γεννημένοι κοντά στις 22/10 μπορεί να έχετε πιο έντονες αλλαγές μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ερμής και Αφροδίτη ανακατευθύνουν τις προτεραιότητες σας

Στις 13/10 ο Ερμής εγκαταλείπει το ζώδιο σας και προχωρά στον Σκορπιό μέσα στον τομέα των οικονομικών. Με την επιρροή του θα νιώσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση σε οικονομικές διαπραγματεύσεις και ο στόχος σας θα είναι να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες σε χρέη και οφειλές και να βάλετε σε μια τάξη την οικονομική σας διαχείριση. Στις 17/10 η Αφροδίτη προχωρά στον Τοξότη μέσα στον τομέα της επικοινωνίας, των καθημερινών επαφών και σχέσεων και των μετακινήσεων. Θα έχετε περισσότερες επαφές, ευχάριστες συναντήσεις με φίλους και στενούς συνεργάτες ή συγγενείς, θα είστε πιο εξωστρεφείς και πιο κοινωνικοί. Μπορεί να κάνετε και κάποιες εκδρομές ή ταξίδια. Παρόλα αυτά, μην ξεχνάτε ότι σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου αυτό που θα απομυζά σε καθημερινό επίπεδο την ενέργεια σας θα είναι τα επαγγελματικά με τον Άρη στο πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σας στον Καρκίνο κι έτσι θα πρέπει να ξεκουράζεστε και να μη λέτε σε όλους που σας καλούν σε εξόδους «ναι». Αν υπήρχαν προβλήματα σε κάποια σχέση, με την Αφροδίτη στον Τοξότη θα έχετε ευκαιρίες να διορθώσετε τα πράγματα.

Η Πανσέληνος της έντασης

Τα θέματα των σχέσεων και των συνεργασιών θα σας απασχολήσουν και με την Πανσέληνο στις 17/10 που σχηματίζεται απέναντι σας στον Κριό. Αν νιώθετε ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες σας σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο σε μια σχέση ή συνεργασία και μαζεύετε καιρό τώρα θυμό ή και ανέκφραστη πικρία, μπορεί να πάρετε απόφαση να την τελειώσετε κυρίως αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο. Αν με τον σύντροφό σας, ένα στενό φίλο ή τον εργοδότη σας ή ένα συνεργάτη καιρό τώρα η σχέση βαδίζει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δεν θα σας προκαλέσει κάποια έκπληξη η κορύφωση μιας κατάστασης και μια τελική έξοδος. Άλλωστε ό,τι τελειώσει με αυτή την Πανσέληνο θα ανοίξει έναν άλλο διαφορετικό και πιο ικανοποιητικό ορίζοντα στη ζωή σας. Από τις 14/10 μέχρι στις 20/10 προσοχή σε όλα: υγεία, σχέσεις, δουλειά.

Το χρώμα του χρήματος

Τα θέματα των οικονομικών θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα με την είσοδο του Ήλιου στις 23/10 στον Σκορπιό και θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας κυρίως τον επόμενο μήνα. Στα θετικά της επιρροής αυτής ότι θα καταφέρετε να τονώσετε κάπως τα έσοδά σας και να περιορίσετε τα αυξημένα έξοδα. Η είσοδος του αστεροειδή Εστία στο ζώδιο σας θα βοηθήσει στο τέλος Οκτωβρίου να βρείτε ισορροπίες στην προσωπική σας ζωή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το αίσθημα κάποιας αβεβαιότητας στο ξεκίνημα του Οκτωβρίου είναι αρκετά έντονο και κυρίως στον τομέα των επαγγελματικών και της καριέρας, αλλά μέχρι το τέλος του μήνα θα καταφέρετε να ισορροπήσετε τα πράγματα. Παρόλα αυτά, ο Οκτώβριος δεν είναι εύκολος μήνας μολονότι δεν θα στερηθείτε ευκαιριών να περάσετε και καλά.

Η Ηλιακή έκλειψη βάζει στο μάτι… τα επαγγελματικά

Καλώς ή κακώς οι εκλείψεις δημιουργούν ένα ασταθές περιβάλλον, φέρνουν απρόοπτα ή μια πιο νευρική και αγχωτική ατμόσφαιρα. Η συγκεκριμένη, που πραγματοποιείται στις 02/10 στο ζώδιο του Ζυγού, επηρεάζει σε θέματα που αφορούν τα επαγγελματικά σας κι εσείς πρέπει αγόγγυστα απλά να προσπαθείτε για το καλύτερο, ακόμη κι όταν όλα γύρω σας μπορεί να σας απογοητεύουν. Η έκλειψη αυτή μπορεί να δείξει κάποια ένταση με άτομα από τον χώρο εργασίας που μπορεί να δημιουργήσουν υψηλούς τόνους και μια αχρείαστη βαβούρα. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι που δεν θα καταφέρετε να ξεπεράσετε με λίγη προσπάθεια και υπομονή από την πλευρά σας. Για κάποιους από σας μπορεί αυτή η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη να φέρει μια πρόταση για μια δουλειά, αλλά ας έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι μπορεί κάποια πράγματα να διαφοροποιηθούν στην πορεία. Αν είστε γεννημένοι τέλος Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου επηρεάζεστε περισσότερο και είναι πιθανό να γίνετε αποδέκτες και μιας επαγγελματικής αλλαγής. Σε κάθε περίπτωση, καθώς οι εκλείψεις δημιουργούν στρες, προσπαθήστε να ξεκουράζεστε για να αποφύγετε μια πιθανή υπερκόπωση.

Πείτε «αντίο»… στον Πλούτωνα!

Ο πλανήτης των ριζικών αλλαγών και της μεταμόρφωσης, o Πλούτωνας, μπήκε στο ζώδιο σας 16 χρόνια πριν το 2008 και τα σάρωσε όλα στο πέρασμα του, αφήνοντας σας ένα «νέο» άνθρωπο ή τουλάχιστον ριζικά αλλαγμένο ως προς την ταυτότητα, τις σχέσεις και τις φιλοδοξίες σας. Στις 12/10 ο Πλούτωνας επιστρέφει σε ορθή πορεία για τελευταία φορά στο ζώδιο σας σε αυτή τη ζωή, εκτός αν είστε Μαθουσάλες και τον ξανασυναντήσετε μετά από 250 χρόνια. Θα παραμείνει μέχρι τις 19/11 που θα περάσει οριστικά στον Υδροχόο για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει, αλλά εσείς πλέον είστε πιο δυνατοί και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Την επιρροή του θα δεχτούν μόνο οι γεννημένοι κοντά στις 19/01 που θα έχουν ριζικές αλλαγές μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ερμής και Αφροδίτη βοηθούν την κατάσταση

Ο Ερμής γίνεται πιο φιλικός προς το ζώδιο σας από τη νέα του θέση στον Σκορπιό μετά τις 13/10 και βοηθά να ανανεώσετε την κοινωνική σας ζωή, να συσφίξετε σχέσεις με φίλους και συνεργάτες και να είστε πιο αποδοτικοί στη συλλογική εργασία. Θα νιώσετε την υποστήριξη των συνεργατών σας, ενώ οι ιδέες σας θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση. Επικοινωνία και μετακινήσεις ή και ταξιδάκια με φίλους θα σας χαρίσουν ευχάριστες στιγμές. Ανεξάρτητα με την κατάσταση στα προσωπικά σας, η υπόθεση «έρωτας» γίνεται πιο «ιδιωτική» υπόθεση από τη στιγμή που η Αφροδίτη θα περάσει στον Τοξότη και τον 12ο Ηλιακό σας οίκο μετά τις 17/10. Το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να δουλέψετε πιο εσωτερικά και σε ψυχολογικό επίπεδο τα μοτίβα που βλέπετε να εμφανίζονται στις σχέσεις σας και πιθανώς να δείτε μήπως πρέπει να απαλλαγείτε οριστικά από μη υγιείς και τοξικές καταστάσεις. Θα βοηθηθείτε σε θέματα δουλειάς, αλλά και σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης. Πιθανώς όμως να υπάρχει κι ένα παρασκήνιο ή μια δράση που γίνεται μυστικά.

Μια Πανσέληνος που δημιουργεί κραδασμούς

Και πάμε στα «δύσκολα» του Οκτωβρίου, καθώς η Πανσέληνος στις 17/10 στον άξονα Κριού-Ζυγού μπορεί να φέρει ένταση, κακές σχέσεις και καβγάδες τόσο σε επίπεδο οικογένειας και σπιτιού όσο και επίπεδο δουλειάς αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο το ζωδίου σας. Αν νιώθετε ότι κάποιοι προσπαθούν να καταλύσουν τα όρια σας και σας συμπεριφέρονται επιθετικά μην αντιδράτε πιο επιθετικά εσείς. Πάρτε τον χρόνο σας, ηρεμήστε, και επανέλθετε με ψυχραιμία μετά τις 20/10. Ενδεχομένως να υπάρχει μια ξαφνική ανάγκη που αφορά ένα ακίνητο ή ένα μέλος της οικογένειας σας ή μια κρίση. Κάποιοι μπορεί να αποφασίσετε μια μετακόμιση ή μια αγοραπωλησία. Καθώς Άρης και Πλούτωνας εμπλέκονται στην Πανσέληνο αυτή, είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε ένταση των αρνητικών σας συναισθημάτων ή αν έχετε συσσωρεύσει θυμό και πικρία όλο αυτό να σας κατακλύζει και να μη μπορείτε να ησυχάσετε. Αν πρέπει να κάνετε μια κουβέντα για να ξεκαθαρίσει μια κατάσταση μην την αποφύγετε, αλλά βάλτε μπροστά τη διπλωματία, την ηρεμία και όχι την αντίδραση και τον θυμό. Από τις 14 μέχρι τις 20/10 θα είναι ένα πιο βαρύ διάστημα και η προτεραιότητα σας πρέπει να είναι η διαφύλαξη της υγείας σας σωματικής και πνευματικής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν βάζετε τα όρια σας.

Εξωστρέφεια με τον Ήλιο στον Σκορπιό

Ο Ήλιος από τις 23/10 θα περάσει στον Σκορπιό και θα είναι πιο βοηθητικός προς το ζώδιο σας και θα φύγει αυτό το αίσθημα πίεσης που έχετε βιώσει από την αρχή του μήνα. Θα είστε πιο εξωστρεφείς και θα θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σας φίλους κάνοντας διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Recommended For You

About the Author: efoni