Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας μετά τις 15 Σεπτεμβρίου

Με την κακοκαιρία ATENA να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά της χώρας, ο καιρός φαίνεται να κυλά γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Θοδωρής Κολυδάς παρουσίασε τα, μέχρι στιγμής, καιρικά δεδομένα για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου κάνοντας λόγο για φυσιολογικές θερμοκρασίες χωρίς σκαμπανεβάσματα αλλά με τις βροχές να επιμένουν.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟ “ΜΠΛΕ” ? -ΣΑΣ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ! ?

✅Μια μικρή & πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος , αλλά οχι σημαντική.

✅Ακολουθούν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα , καθώς και βροχές, στο δευτερο μισό του μήνα.»

Τσατραφύλλιας: Γιατί πλημμύρισαν πολλές περιοχές – Τι είπε για αστοχία του 112

Στον απολογισμό του περάσματος της κακοκαιρίας ATENA προέβη ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

 

Μια μικρή αποτίμηση της “ΑΤΕΝΑ”…

-Η συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών δέχτηκε νερό που το είχε ανάγκη.
-Στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο-ανατολικό Αιγαίο έπεσε αντικειμενικά μεγάλη ποσότητα νερού από τα συνηθισμένα .
-Πολλές περιοχές πλημμύρισαν λόγω κακοτεχνιών, ανυπαρξίας δικτύου απορροής , απουσίας αντιπλημμυρικής θωράκισης ή λόγω μεταβολής της χρήσης γης της περιοχής (από φυσική καταστροφή ή ανθρώπινη παρέμβαση).
-Αστοχία του 112 σε αρκετές περιοχές. Επιτακτική ανάγκη για εκσυχρονισμό των συστημάτων άμεσης πρόγνωσης (NOWCASTING) ώστε οι προειδοποιήσεις να είναι στοχευμένες. Ο κόσμος διαμαρτύρεται με τον ήχο του 112 κάθε τρεις και λίγο.

Υ.Γ :Αντιλαμβάνομαι οτι η πρόγνωση του καιρού ειναι δημοφιλής ασχολία. Πιστέψε με όμως οτι η σωστή ενημέρωση γίνεται μόνο από τους επαγγελματίες του είδους . Από ανθρωπούς δηλαδή που τουλάχιστον για 6 χρονια κάθισαν σε θρανία μελετώντας ώρες ατελείωτες Μαθηματικά και Φυσική.

 

Recommended For You

About the Author: efoni