Κακοκαιρία: Χάρτες δείχνουν πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία επηρεάζει ήδη από χθες τη χώρα, ενώ χάρτες δείχνουν τις περιοχές που θα πλήξουν τα φαινόμενα και συγκεκριμένα τις απογευματινές και τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, υπογραμμίζει ότι «παρότι τα ύψη βροχής δεν είναι πολύ υψηλά συνιστάται προσοχή λόγω της μεγάλης ραγδαιότητας των φαινομένων σε τοπικό επίπεδο».

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Συνεχίζεται η αστάθεια στη χώρα: Χάρτες με το πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Δεύτερη ημέρα αστάθειας είναι η Παρασκευή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Τα φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ.

Σχετική εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργά το βράδυ στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και στο Βόρειο Αιγαίο. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 30/08.

Χάρτης

Χάρτης 1. Ο υετός που αναμένεται το απόγευμα (15:00 – 18:00) της Παρασκευής 30/08

Χάρτης

Χάρτης 2. Ο υετός που αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες (18:00 – 21:00) της Παρασκευής 30/08

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-33 °C στα ηπειρωτικά και τους 29-32 °C στις νησιωτικές περιοχές ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Σημειώνεται εδώ ότι κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα συνοδεύονται πιθανώς από ισχυρές ριπές.

Κολυδάς για κακοκαιρία: «Προσοχή λόγω μεγάλης ραγδαιότητας των φαινομένων σε τοπικό επίπεδο»

Σε ανάρτησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει: «Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ THΣ EMY

Παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός για σήμερα Παρασκευή στη χώρα μας στον πρώτο χάρτη και ακολουθούν τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για την Αττική σύμφωνα με το ECMWF. Ακολουθούν οι δύο χάρτες με τις περιοχές επικινδυνότητας για Παρασκευή και Σάββατο με βάση το #Meteoalarm.

Παρότι τα ύψη βροχής δεν είναι πολύ υψηλά συνιστάται προσοχή λόγω της μεγάλης ραγδαιότητας των φαινομένων σε τοπικό επίπεδο.

Σήμερα Παρασκευή από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), και πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Αύριο Σάββατο από το πρωί και κατά διαστήματα θα επηρεαστούν οι  Σποράδες η Εύβοια και πιθανώς η Θεσσαλία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η Πελοπόννησος, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους η Ήπειρος και η Μακεδονία (κυρίως η Κεντρική και Ανατολική).

Το μεσημέρι θα γίνει η επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου».

Recommended For You

About the Author: efoni