Δύσκολη νύχτα με την ανεξέλεγκτη φωτιά στην Εύβοια

Οεκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, σε ενημέρωσή του περιέγραψε τη «μάχη» της Υπηρεσίας με τη φωτιά στην Εύβοια, η οποία εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στις 03:17 το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7).

Σύμφωνα με τον κ. Βαρθακογιάννη, στη φωτιά στην Εύβοια επιχειρούν πλέον 189 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 56 οχήματα και 26 εναέρια μέσα, μεταξύ άλλων 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα από τα οποία τα δύο είναι συντονιστικά.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται, πλέον, σε ένα τρίγωνο οικισμών στην Εύβοια, στις Πετριές, στην Κριέζα και στα Αλώνια, περιοχές όπου ήχησε το 112, αρχικά για ενημέρωση και στη συνέχεια για εκκένωση.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 08:20 το βράδυ της Δευτέρας, το 112 έστειλε νέο μήνυμα για εκκένωση οικισμού, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι του Κοσκινά πρέπει να απομακρυνθούν προς τις Ζάρακες μέσω επαρχιακής οδού Καρύστου, λόγω της φωτιάς.

Σύμφωνα με το evima.gr, τραυματίστηκε πυροσβέστης στην προσπάθεια κατάσβεσης, έπαθε εγκαύματα  και μεταφέρετε αυτή την ώρα στο κέντρο υγείας Αλιβερίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Φωτιά στην Εύβοια: Τι δήλωσε αντιπεριφερειάρχης

«Οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια» σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης θεωρώντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε εκτίμηση» σε σχέση με την πορεία της φωτιάς.

Όπως ο ίδιος διαπιστώνει «το ανατολικό μέτωπο δείχνει να είναι περισσότερο επικίνδυνο και εκεί δίνουν όλες οι δυνάμεις την μάχη τους», ενώ όπως σημειώνει «στο άλλο μέτωπο προς το Δύστο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σταθερότητα όμως παραμένει απολύτως κρίσιμη».

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, είναι ότι η φωτιά δεν έφτασε στον υγροβιότοπο της περιοχής, καθώς δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην ίδια περιοχή.

Παράλληλα, τόνισε πως δυνάμεις της ΕΛΑΣ βρίσκονται στο σημείο, για να εξασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση και απομάκρυνση των κατοίκων της Εύβοιας.

Φωτιά στην Εύβοια: Έσκασε ανεμογεννήτρια

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στην Εύβοια, που έχει σπάσει σε αρκετά διαφορετικά μέτωπα και συνεχίζει να απειλεί οικισμούς.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στις Πετριές, κινήθηκε προς Κριεζά και στη συνέχεια προς Κόσκινα, ενώ πέρασε και τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη Νότια Εύβοια, με αποτέλεσμα να μπει στον κάμπο του Δύστου.

Στην περιοχή των Πετριών, μάλιστα, υπάρχουν και αρκετές ανεμογεννήτριες και σε μία από αυτές έγινε έκρηξη η οποία παραλίγο να προκαλέσει τραγωδία.

Τα κομμάτια από την ανεμογεννήτρια που έσκασε, έπεσαν δίπλα στους εθελοντές της ομάδας SAR312 και στους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή. Η φωτογραφία με το κομμάτι που προσγειώθηκε στο έδαφος, είναι χαρακτηριστική.

Recommended For You

About the Author: efoni