Ολονύχτια παρουσία του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού στη μάχη της πυρκαγιάς

Για μια ακόμη φορά μια πυρκαγιά σημειώθηκε στα όρια του Δήμου Αχαρνών. Ξεκινώντας από οικοπεδικό χώρο της Λ. Καραμανλή, εξελίχθηκε με κατεύθυνση το ρέμα της Χελιδονούς, ενώ έπληξε και επιχειρήσεις της περιοχής. Η φωτιά περιορίστηκε σε 2,5-3 ώρες κυρίως λόγω της τεράστιας κινητοποίησης της Πυροσβεστικής, των εθελοντών και των συνεργείων των ΟΤΑ.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αχαρνών βρέθηκε στο πεδίο από τα πρώτα λεπτά του συμβάντος και βοήθησε τα μέγιστα κατευθύνοντας και τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο ήταν μετά από δέκα λεπτά και ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός, ο οποίος παρέμεινε εκεί ως τις πρωί, όταν πλέον η πυρκαγιά είχε ελεγχθεί πλήρως.

Με το κινητό στο χέρι ήταν διαρκώς σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωνε και τα Μέσα, έχοντας πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της φωτιάς. Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς πάντοτε βρίσκεται δίπλα στα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που επιτελούν κάθε καλοκαίρι πολύ σημαντικό έργο.

Στο ξημέρωμα λίγο πριν αποχωρήσει όταν πλέον είχε σιγουρευτεί πως ο έλεγχος από την Πυροσβεστική ήταν πλήρης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέδραμαν στην ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Στη Λ. Καραμανλή πάντως βρέθηκε και η πλειονότητα των αντιδημάρχων, καθώς οι περισσότεροι κατευθύνθηκαν στο σημείο αμέσως μετά το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Recommended For You

About the Author: efoni