Εκτέλεση στο Ψυχικό: Πάνω από 35 διαμπερή τραύματα στη σορό έδειξε η ιατροδικαστική

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για να εντοπιστεί ο εκτελεστής του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Οι αρχές εστιάζουν στην επαγγελματική δράση του θύματος σε Μύκονο, Ίο και Πάρο, ενώ από σήμερα ξεκινά ο κύκλος των καταθέσεων από γνωστούς και συνεργάτες του θύματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σορός του 54χρονου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, φέρει πολλαπλά τραύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το θύμα δέχθηκε 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι, το σώμα και το πόδι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά χρησιμοποίησε δύο όπλα και συγκεκριμένα δύο εννιάρια πιστόλια.

Τι ερευνά η ΕΛΑΣ για την άγρια δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο συνέταιρος του τοπογράφου φέρεται προφορικά να δήλωσε στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε αναλυτικά τα πρότζεκτ τα οποία αναλάμβανε η εταιρεία τους, καθώς ο ίδιος ασχολούνταν κυρίως με διοικητικά θέματα του γραφείου.

Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγος του θύματος φέρονται να αγνοούν τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας. Οι αρχές εξετάζουν πάντως αν το θύμα με τις κινήσεις του, τις τοπογραφικές μελέτες του ή τις εξαγορές ακινήτων, που έκανε για μεγάλους επιχειρηματίες, εργολάβους και μεσίτες, είχε ενοχλήσει τα συμφέροντα κάποιου ανταγωνιστή.

Αναζητούν δε τους 15 τελευταίους φακέλους με υποθέσεις του για πληροφορίες, οι οποίες ίσως ξετυλίξουν το κουβάρι του νήματος που θα οδηγήσει στην ταυτότητα του δολοφόνου του ή του ηθικού αυτουργού που έδωσε εντολή για το έγκλημα.

Στα χέρια των στελεχών της ΕΛΑΣ βρίσκεται ηχητικό ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση. Σε αυτό ακούγεται ο δράστης να πυροβολεί δυο φορές.

Τη μια περίπου 10 φορές και τη δεύτερη τέσσερις. Κάτι που δείχνει πως άλλαξε γεμιστήρες. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης οι αστυνομικοί πήραν χθες καταθέσεις από άτομα του επαγγελματικού περιβάλλοντος του θύματος ενώ τα μέλη της οικογένειας του ήταν σε κατάσταση σοκ.

Επίσης, αναλύοντας τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του δικύκλου – πιθανολογείται ότι είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας – ενώ αναμένεται να ζητηθεί και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του θύματος για να διαπιστωθεί εάν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα και τις πρόσφατες επικοινωνίες που είχε.

Επιπλέον, με βάση τον τρόπο που έδρασε ο εκτελεστής, στην αστυνομία εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ηθικός αυτουργός να ήθελε να στείλει μήνυμα σε άλλα άτομα, μέσω της εν ψυχρώ δολοφονίας του 54χρονου.Ο 54χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για κάποιο αδίκημα.

Ήταν γνωστός στο χώρο του και είχε αναπτύξει τις δραστηριότητες του για πολλά χρόνια και στη Μύκονο όπου είχε εμπλακεί σε μεγάλα έργα.

Recommended For You

About the Author: efoni