Ένα μεγάλο «γιατί» πλανάται γύρω από τον τραγικό θάνατο του 63χρονου εφοπλιστή Ιμάντ Ζέιν στη Βούλα. Ο ισχυρός άνδρας της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας «Naftomar», πάτησε τη σκανδάλη της καραμπίνας, βάζοντας τέλος στη ζωή του.
Κι όμως, τίποτα δεν προμήνυε το φινάλε που επέλεξε ο Ιμάντ Ζέιν, ο εφοπλιστής που αυτοκτόνησε μέσα στο πολυτελές σπίτι του στη Βούλα, αφήνοντας μάλιστα ένα σημείωμα στη πρώην σύζυγό του, Λούλου Ζέιν, που βρισκόταν στον πάνω όροφο, ζητώντας της να τον συγχωρέσει.
Στο σημείο μετέβησαν και δύο ιατροδικαστές, οι οποίοι διενήργησαν την νεκροψία και τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει η νεκροτομή. Από την έρευνα – αυτοψία της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχουν προκύψει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
Ο εφοπλιστής, ο οποίος ήταν και ένας από τους ιδιοκτήτες της γνωστής ναυτιλιακής εταιρείας «Naftomar», το απόγευμα της Πέμπτης (03.11.2023) κατέβηκε σε έναν ημιυπόγειο χώρο του σπιτιού, που χρησιμοποιείται ως γυμναστήριο.
Στη συνέχεια ο 63χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του, με μία καραμπίνα, αφού προηγουμένως είχε στείλει ένα τελευταίο μήνυμα με SMS προς την πρώην γυναίκα του, που διέμενε στο ίδιο σπίτι.
Να σημειωθεί ότι η Λούλου Ζέιν είναι κι εκείνη μέτοχος της ναυτιλιακής εταιρείας «Naftomar», του αυτόχειρα συζύγου της.
Το πριβέ μασκέ πάρτι με καλεσμένη όλη την κοσμική Αθήνα
Προτού η τραγωδία χτυπήσει την πόρτα και εμφανιστούν σύννεφα στη σχέση τους, το ζευγάρι, Ιμάντ Ζέιν και Λούλου Ζέιν ζούσε μία ζωή σαν παραμύθι.
Πολλοί θυμούνται το πριβέ μασκέ πάρτι που δόθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 στη βίλα της Λούλου Ζέιν πάνω στη θάλασσα.
Στο πάρτι με θέμα «Bollywood», που οργάνωσε η εντυπωσιακή επιχειρηματίας, διασκέδασαν περισσότερα από 200 μέλη της αθηναϊκής high society.
Στα τραπέζια του πάρτι την παράσταση έκλεψαν οι Βραζιλιάνες χορεύτριες και οι βενετσιάνικες μάσκες, ενώ, μετά το δείπνο στην ειδική σκηνή που στήθηκε στην τεράστια αίθουσα της βίλας οι καλεσμένοι χόρεψαν, ξέφρενα, αποχαιρετώντας το Καρναβάλι.
Οικογένεια Ζέιν: «Πριγκιπικός» γάμος στο Μονακό
Τον Οκτώβριο του 2021, η οικογένεια Ζέιν οργάνωσε γάμο – υπερπαραγωγή του Σάμι Ζέιν και της Λόρεν Φαν Μπέρκελ στο Μονακό. Περισσότεροι από 700 καλεσμένοι, φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες βρέθηκαν στο πριγκιπάτο, καταλύοντας σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, όπως το Hermitage, το Hotel de Paris, το Monte Carlo Bay και άλλα.
Μάλιστα, η οικογένεια Ζέιν ναύλωσε αεροσκάφη για την πτήση Αθήνα – Νίκαια και πολυτελή αυτοκίνητα για τη μετάβαση μετά στο Μονακό.
Δίπλα στον γαμπρό, Σάμι Ζέιν, η νύφη Λόρεν Φαν Μπέρκελ φόραγε ένα πανέμορφο νυφικό, κοσμήματα, πολύτιμα αξεσουάρ, υπογραφές διάσημων σχεδιαστών μόδας και διεθνών οίκων.
Λέγεται ότι το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Λονδίνο, είναι μαζί από το 2016.
Εκείνη κατάγεται από την Ολλανδία και εργάζεται ως claim analyst στη «Naftomar», ενώ ο Σάμι Ζέιν είναι finance analyst στην οικογενειακή εταιρεία.
Λεωνίδας Φωτεινόπουλος και Ταμάρα Ζέιν
Το 2015, εποχή άφησε στην Αθήνα ο γάμος της Ταμάρα Ζέιν, της εφοπλιστικής οικογένειας και του Λεωνίδα Φωτόπουλου.
Το γλέντι κράτησε τρεις ημέρες και νύχτες, εκπληρώνοντας την επιθυμία της νύφης για έναν γάμο που έχει σαν βασικό θέμα τη θάλασσα, χωρίς να ξεχνάει την πολύτιμη κληρονομιά της οικογένειας.
«Καθώς κατάγομαι από τη Συρία και ο σύζυγός μου είναι Έλληνας, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε και τα δύο και να είναι κάτι που φαίνεται ακόμη και στο φαγητό που είχαμε στο μενού για τους καλεσμένους μας», είχε δηλώσει η Ταμάρα Ζέιν.
Φημολογείται ότι το ζευγάρι πλήρωσε το αστρονομικό ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ!
Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας
Ο Ιμάντ Ζέιν ήταν ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες στον χώρο της ναυτιλίας. Δραστηριοποιήθηκε μέσω της εταιρείας «Νaftomar Shipping and Τrading Co», που ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Ζέιν, στον Ιμάντ Ζέιν και στα αδέλφια του.
Από την ίδρυσή της στη Βηρυτό του Λιβάνου το 1972, ως εμπορικός οίκος, με επίκεντρο τη διανομή πετρελαιοειδών στην περιοχή της Μεσογείου, η «Naftomar» αναδείχθηκε σε σημαντικό παράγοντα στην αγορά του υγραερίου.
Λίγα χρόνια μετά την πρώτη της συναλλαγή το 1976, η εταιρεία άνοιξε γραφείο ναύλωσης και διαχείρισης πλοίων στον Πειραιά.
Την ίδια περίοδο ίδρυσε γραφείο στο Παρίσι με την επωνυμία «CHEMIGAZ SARL», συνεργαζόμενη με μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών, ναυλομεσίτες και επεκτεινόμενη στην αγορά υγραερίου.
Από τη Βούλα μέχρι την Κίνα
Το 1991, η διεύθυνση της επιχείρησης «Naftomar» μεταφέρθηκε στη Βούλα, σε ένα μοντέρνο κτίριο.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, «παρά τις πρώιμες εμπορικές δυσκολίες με ναυλωμένα πλοία, το 1977 η εμπορία υγραερίου και οι πλοιοκτήτες ενώθηκαν» και έγινε η απόκτηση του πρώτου πλοίου με 4.000 m3 LPG/C Gaz Unity.
Αυτό ήταν το σημαντικό βήμα που άνοιξε τον δρόμο για την επέκταση της εταιρείας αποκλειστικά στη μεταφορά υγραερίου. Σταδιακά, προσέλαβε εξειδικευμένο προσωπικό και αύξησε τη χωρητικότητα του στόλου.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η «Naftomar» έκανε περισσότερες από 4.000 συναλλαγές, μεταφέροντας πάνω από 10 εκατομμύρια τόνους αερίου.
Πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη πολύ μεγάλων δραστηριοτήτων μεταφοράς αερίου (VLGC) στην Άπω Ανατολή.
Με τον έλεγχο ενός σημαντικού αριθμού αυτών των πλοίων πέτυχε να αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων στην περιοχή.
Η «Naftomar», επίσης, έχει επεκταθεί στην εμπορία πετροχημικών αερίων, συμπεριλαμβανομένου του αιθυλενίου, του προπυλενίου και του αργού C4. Αυτή η κίνηση ενίσχυσε περαιτέρω τις σχέσεις της με τις εξειδικευμένες βιομηχανίες.
Ο στόλος της εταιρείας έφτασε να αριθμεί 19 πλοία μεταφοράς LPG.
Εκτός από τις πρωτοποριακές εισαγωγές στο Πακιστάν και τη Συρία, άρχισε τις εισαγωγές LPG στην Κίνα. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, η «Naftomar» λειτούργησε τρεις πλωτές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, κατακτώντας ένα σημαντικό μερίδιο των εισαγωγών υγραερίου στην τεράστια ασιατική χώρα.
πληροφορίες και από naftomar.gr