Εντολή της ΕΛ.ΑΣ για εκκένωση της Ν. Αγχιάλου

Εντολή εκκένωσης της Νέας Αγχιάλου έδωσε η αστυνομία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπάρχουν φόβοι για μεγάλο ωστικό κύμα από τις εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών.

«Καλώ όλους τους κατοίκους να φύγουν, μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή, όχι οι περιουσίες», η δραματική έκκληση από τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο ενώ η Νέα Αγχίαλος βρίσκεται στο έλεος της πύρινης κόλασης.

«Το 80% της Νέας Αγχιάλου έχει εκκενωθεί» υπογράμμισε ο δήμαρχος ενώ τόνισε ότι η πόλη βρίσκεται κοντά στην απόλυτη εκκενωση.

Παράλληλα υπάρχουν φόβοι οτι θα ακολουθήσει νέα μεγάλη έκρηξη.

Το χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα στην πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στη Μαγνησία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στις 16:45, η κατάσταση με τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο γίνεται δραματική, καθώς οι φλόγες μπήκαν, σε αποθήκη της Πολεμικής Αεροπορίας με βλήματα. Από το σημείο ακούγονται εκρήξεις.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά στις Μικροθήβες μπήκε στο στρατόπεδο των πυρομαχικών και υπάρχουν εκρήξεις. Οι φλόγες πέρασαν, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα. Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο έχει απομακρυνθεί.

Η τελευταία έκκληση των Αρχών ήταν να απομακρυνθούν όλοι σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από την αποθήκη, καθώς αναμένονται κι άλλες ισχυρότερες εκρήξεις.

Οι κάτοικοι δηλώνουν τρομοκρατημένοι, ενώ οι εκρήξεις ακούγονται μέχρι τον Βόλο.

Η κατάσταση πλέον ξεφεύγει του ελέγχου, με τον κόσμο να φεύγει άρον – άρον από Μικροθήβες και Ν. Αγχίαλο, ακόμα και δια θαλάσσης, ενώ οι αστυνομικοί πηγαίνουν κυριολεκτικά πόρτα – πόρτα καλώντας του πολίτες να φύγουν από την περιοχή.

Πρόκειται για την περιοχή Καραμπά, όπου βρίσκονται οι αποθήκες πυρομαχικών, κοντά στην 111 πτέρυγα μάχης.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες πέρασαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα.

«Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίαλο» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ. Η αποθήκη έχει σφραγιστεί και έχει σημάνει συναγερμός ώστε να απομακρυνθεί το προσωπικο από το σημείο.Στην περιοχή επικρατεί πανικός, ακούγονται και νέες εκρήξεις, ενώ τις πρώτες είδαν οι εθελοντές που από θαλάσσης κατευθύνονται στην Κριθαριά για να παραλάβουν πολίτες.

Ο επικεφαλής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Ηλιόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση είναι έκρυθμη.Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, κάποιοι πολίτες στην Αγχίαλο τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν και τέσσερα ασθενοφόρα βρίσκονται στην Αγχίαλο, ενώ αρκετοί κάτοικοι απομακρύνονται από την περιοχή με τα πλεούμενά τους.

Δεδομένου ότι η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, γίνεται έκκληση να κλείσουν βενζινάδικα στο μέτωπο Σωρού – Αγχιάλου.

Οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, είτε έφευγαν οδικώς προς Βόλο, είτε με σκάφη ιδιωτών και διασωστών που ειδοποίησαν στελέχη του Λιμενικού.

Στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση των πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Recommended For You

About the Author: efoni