Βρίσκεται στο Λονδίνο, η κατασκευή του στοίχισε 75 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, στεγάζεται στο παλιό γκαράζ της Porsche, τα αγάλματά του είναι 2.000 χρόνων, τα έργα τέχνης φιλοτέχνησε ο Damien Hirst και τα πιάτα του υπογράφει Ελληνας.
Αγάλματα που δεν έχουν ούτε μουσεία, τοιχογραφίες και έργα τέχνης που υπογράφει ο πιο ακριβοπληρωμένος καλλιτέχνης της εποχής μας, ο Damien Hirst.
H BACCHANALIA, που πριν από δεκαπέντε ημέρες άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχτεί το κοινό, βρίσκεται στο Mayfair και είναι το πιο ακριβό εστιατόριο στον κόσμο. Τόσο ο εσωτερικός του διάκοσμος, όσο και το set up, είναι ισάξια με Μπάκιγχαμ και Βερσαλλίες.
Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για έναν μυθικό χώρο εστίασης που τηρεί αυστηρά το βρετανικό πρωτόκολλο και αποδεικνύει ότι παρά τις 400 λίρες που απαιτείται στο κάθε άτομο για φαγητό, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να περιμένει μέχρι και 2 μήνες αναμονή για να βρει τραπέζι. Και πάλι: Μόνο αν είναι τυχερός θα βρει!
Η παραφιλολογία για τον μυθικό αυτό χώρο έχει ξεπεράσει τα στενά σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας, ο διεθνής Τύπος κάνει αναφορές του στυλ ότι μόνο επί εποχής Μαρίας Αντουανέτας θα μπορούσε να υπάρξει κάτι αντίστοιχο και όσοι περνούν από το Mayfair κάνουν μια στάση στην BACCHANALIA προκειμένου να δουν τι συμβαίνει μέσα από τα τζάμια-κρύσταλλα.
Τα 75 εκατομμύρια βρετανικές λίρες που έριξε για την κατασκευή του ο βασιλιάς της εστίασης Richard Caring (μεγαλομέτοχος της εταιρείας Caprice group) ιδιοκτήτης των Annabels, Sexy Fish, Scotch, Yve Club κ.λπ. μπορεί να μοιάζει μυθικό, φαίνεται όμως λογικό για το τελικό αποτέλεσμα.
Το πολυτελές εστιατόριο BACCHANALIA -που πήρε το όνομά του από μια γιορτή προς τιμήν του Βάκχου Θεού Διονύσου- παραπέμπει στα αρχαιορωμαϊκά γλέντια και όργια με πολύ κρασί, μουσική, φαγητό και ωραίους ανθρώπους.
Η λονδρέζικη αριστοκρατία ξέρει ότι εκεί κάποτε στεγαζόταν το παλιό γκαράζ της Porsche. Σε επιμέλεια του Mr Caring και του καταξιωμένου αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Martin Brudnizki, η εντυπωσιακή τραπεζαρία διαθέτει πέντε υπέροχα αγάλματα του Damien Hirst, τοιχογραφίες οροφής – ζωγραφισμένες στο χέρι και μια σειρά από εντυπωσιακά ελληνικά και ρωμαϊκά έργα τέχνης 2.000 ετών.
Στο κέντρο της βασικής αίθουσας -από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι- ο επισκέπτης αντικρίζει τη σύγχρονη ερμηνεία του Gary Myatt «Ρωμαίοι στην παρακμή τους».
Προσοχή στη λεπτομέρεια και στους πολύ ιδιαίτερους χώρους: Έλληνες θεοί και θεές αφηγούνται στις γυναικείες τουαλέτες την ιστορία του Κήπου των Εσπερίδων με ένα σχέδιο γεμάτο από νύμφες και μωσαϊκά στον καταπράσινο οπωρώνα. Οι τουαλέτες των ανδρών βυθίζουν τους επισκέπτες στον κάτω κόσμο, τον Άδη, μέσω μιας παλέτας με πάνθηρες, φίδια και ταύρους.
Ολόκληρος ο χώρος διαθέτει μια σειρά από πανάκριβα έργα τέχνης αγορασμένα από τον οίκο Sotheby’ s, αλλά και μυθικά αγάλματα που δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.
Για τους vips υπάρχει και το privet κομμάτι του εστιατορίου με τα βελούδινα καθίσματα, τα ασημένια μαχαιροπίρουνα και τα πορσελάνινα σερβίτσια. Μέσα από την εντυπωσιακή σάλα της ιδιωτικής τραπεζαρίας, στην οποία έχει δοθεί η ονομασία «Artemis», οι εκλεκτοί πελάτες απολαμβάνουν ιδιαίτερη περιποίηση έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθούν όσα διαδραματίζονται στην κεντρική σάλα.
Οι επισκέπτες της BACCHANALIA έχουν τη δυνατότητα να λικνιστούν υπό τους ήχους διάσημων Djs απολαμβάνοντας την κεφάτη ατμόσφαιρα, αντικρίζοντας από τα παράθυρα τη διάσημη πλατεία Berkeley.
Για τους rich & famous
Για τους Vips πελάτες υπάρχει και το club των μελών για όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν μια πολύ ακριβή συνδρομή.
Πρόκειται για το Apollo’s Muse, το νεότερο λονδρέζικο club μελών εμπνευσμένο από την Admirable Gallery στη Villa Albani. To ιδιαίτερο αυτό κομμάτι της BACCHANALIA προσφέρει ένα εξατομικευμένο μενού και μια σειρά από εξαιρετικές εμπειρίες που δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας αφού απαγορεύονται τόσο οι φωτογραφίες όσο και οι αναρτήσεις στα social media.
Δεν πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το ακριβότερο εστιατόριο στον κόσμο και κάποιοι κάνουν λόγο για τα αστέρια Michelin που έχει σίγουρα στο τσεπάκι. Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τα πιάτα δεν είναι άλλος από τον επιτυχημένο Ελληνα σεφ, σταρ της κουζίνας Αθηναγόρα Κωστάκο, ο οποίος εξηγεί στο Lemon Social Eye.
«H κουζίνα στην BACCHANALIA είναι ένα μείγμα από ελληνικά πιάτα και κλασικές ελληνικές συνταγές, όλες με βάση τη φιλοσοφία του συμποσίου. Οι συνδαιτυμόνες μοιράζονται γεύσεις και πιάτα. Η κουζίνα έχει την πιο υψηλή υποδομή χώρου προκειμένου να εγγυάται την υψηλή ποιότητα γι΄ αυτό και στοίχισε το αστρονομικό ποσό των 1. 2 εκατομμύρια βρετανικών λιρών».
Οι γεύσεις έρχονται να συμπληρώσουν το απίστευτο σκηνικό. Μέσω της μαεστρίας του Αθηναγόρα οι ουρανίσκοι ζαλίζονται με πρωτόγνωρες γεύσεις. «Τα πιάτα είναι με τα πιο ακριβά υλικά. Υπάρχουν σπάνιες συλλογές από χαβιάρι αλλά και ένα αρνάκι που φέρνω αποκλειστικά από την Ελλάδα. Στην BACCHANALIA εξάντλησα τη δημιουργικότητά μου!».