Πότε θα ολοκληρωθεί το συγκρότημα κέντρων δεδομένων της Microsoft στα Σπάτα και στο Κορωπί

Σε χρονικό ορίζοντα τριετίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το συγκρότημα κέντρων δεδομένων της Microsoft στα Σπάτα και στο Κορωπί, όπως ανέφερε χθες σε δημοσιογραφική συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Hellas Θεοδόσης Μιχαλόπουλος για την πρωτοβουλία «Gr for Growth», της οποίας βασικός πυλώνας είναι τα data centers. Η επένδυση, που έχει συνολική αξία της τάξεως του 1 δισ. ευρώ, προχωρεί βάσει χρονοδιαγράμματος και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αντίστοιχα έργα που υλοποιεί παγκοσμίως ο αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος. Ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας, όπως σημείωσε ο κ. Μιχαλόπουλος, παραμένει αμετάβλητος, ενώ αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της εξασφάλισης των αδειών δόμησης.

Αναφερθείς στην πορεία ανάπτυξης της Microsoft Hellas σημείωσε ότι η εταιρεία πριν από δύο χρόνια διέθετε προσωπικό 140 ατόμων, αριθμός που έχει αυξηθεί σε 270 σήμερα. «Είμαστε εργοδότης που πληρώνει πάνω από τον μέσο όρο του μέσου μισθού», τόνισε. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης συμβάλλουν σημαντικά στην ψηφιοποίηση τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, με ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων να μην έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του. Την ίδια στιγμή έχει αυξηθεί σημαντικά η ανάγκη για υπηρεσίες ψηφιακού νέφους (cloud), η ύπαρξη του οποίου, όπως ανέφερε, επέτρεψε τη συνέχιση της λειτουργίας κρατικών υπηρεσιών και συστημάτων στην Ουκρανία. Σχολιάζοντας την πρόοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα σημείωσε ότι την τελευταία τριετία έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος, με το Δημόσιο να προχωρεί σε περισσότερο σύνθετα έργα, όπως το σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (HRMS) ή η πλατφόρμα διαχείρισης σχέσεων με τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

 

Πρόσθεσε ότι η τεχνολογία συμβάλλει όχι μόνο στην καταπολέμηση της διαφθοράς αλλά και στον περιορισμό του κόστους παραγωγής και μεταφοράς προϊόντων για τις επιχειρήσεις, ιδίως λόγω της υιοθέτησης λύσεων αυτοματοποίησης διαδικασιών.

Με σημαντική συνιστώσα του προγράμματος «Gr for Growth» της Microsoft να είναι η εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες ενός ανθρώπινου δυναμικού 100.000 πολιτών μέχρι το 2025, ο κ. Μιχαλόπουλος σημείωσε ότι σήμερα η διαρκής κατάρτιση είναι απαραίτητη. «Κάθε φορά που αποκτά ψηφιακές δεξιότητες ένας υπάλληλος στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν να μη λειτουργεί ένα σύστημα (σ.σ.: λόγω ενδεχόμενου ανθρώπινου λάθους)», σημείωσε, σχολιάζοντας τα προγράμματα βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων για τη Δημόσια Διοίκηση που παρείχε η Microsoft, στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση.

Recommended For You

About the Author: efoni