Ελάφρυνση πτήσεων πάνω από την Ραφήνα στις Πανελλαδικές

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Polis ένα ζήτημα που απασχολούσε εδώ και καιρό την περιοχή της Ραφήνας οδεύει προς την οριστική επίλυσή του. Συγκεκριμένα μετά από δύο δεκαετίες σχεδόν κάθισαν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και συζήτησαν το θέμα του θορύβου από το πέρασμα των αεροπλάνων.

Σ αυτή λοιπόν την συνάντηση, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου δικαιώθηκε σε όσα ισχυρίστηκαν οι εκπρόσωποί του (κ.κ. Μπουρνούς και Τσεμπέρης), να αναγνωρίσουν δηλαδή όλοι ότι επιβαρύνεται ιδιαίτερα η περιοχή, κι επίσης πέτυχε την διευθέτηση (εντός του Ιουνίου) του ζητήματος. Ήδη έγινε το πρώτο κι αποφασιστικό βήμα με την ελάφρυνση πτήσεων πάνω από τη Ραφήνα καθόλη την διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων και αναμένεται σύντομα η οριστική λύση του θέματος.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ της εφημερίδας Polis…

Προς τελική διευθέτηση (με σύντομο ορίζοντα οριστικής λύσης) με πολύ θετικό αποτέλεσμα για τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου βαίνει ένα δύσκολο ζήτημα το οποίο, ενώ ίσχυε εδώ και πολλά χρόνια, αναδείχθηκε με εμφατικό τρόπο από την τωρινή Διοίκηση του Δήμου και αφορά την αυξημένη διέλευση των πολιτικών αεροσκαφών από τον αεροδιάδρομο πάνω από τη Ραφήνα, στη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Το ισχύον πρωτόκολλο που εφαρμόζεται επί σειρά ετών ουσιαστικά καταστρατηγεί την αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας καθώς γίνεται με στόχο να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι μαθητές του γειτονικού Δήμου Σπάτων Αρτέμιδας αλλά επιβαρύνονται… οι μαθητές – υποψήφιοι του Δήμου Ραφήνας.

Όπως αντιλαμβάνεται κάποιος ο θόρυβος από τη διέλευση των αεροσκαφών μόνο αμελητέος δεν είναι πάνω από τη Ραφήνα με αποτέλεσμα να ενοχλεί και να επιβαρύνει τους μαθητές της περιοχής σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και καθοριστική περίοδο -όπως αυτή που μόλις άρχισε-καθώς τα αποτελέσματα των πανελλαδικών, χωρίς οι εξετάσεις αυτές καθαυτές να αποτελούν πανάκεια, κρίνουν σε μεγάλο βαθμό περαιτέρω, την εκπαιδευτική εξέλιξη των παιδιών μας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας POLIS μετά από μία σειρά κρίσιμων ενεργειών από «ομάδα κρούσης» της Διοίκησης του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Μπουρνούς και τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Τσεμπέρη, η διοίκηση του Αεροδρομίου είναι έτοιμη να αποκαταστήσει την τάξη, καθώς φέρεται να αποδέχεται τα δίκαια αιτήματα του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Σε πρώτη φάση για φέτος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα υπάρξει ελάφρυνση πτήσεων (απογειώσεων και προσγειώσεων) από το ισχύον εφαρμοζόμενο πρωτόκολλο την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο απώτερος στόχος είναι με βάση τη μελέτη επιπτώσεων θορύβου που παρουσιάστηκε σε όλους τους φορείς, αλλά και την κατάθεση προτάσεων που θα ακολουθήσει, τα θέματα τόσο των πανελλαδικών αλλά κυρίως τα θέματα των απογειώσεων και προσγειώσεων, τήρηση των προστατευτικών ωραρίων κλπ να συναποφασιστούν με βάση τη λειτουργικότητα του Αεροδρομίου την ασφάλεια των πτήσεων αλλά και την ισόρροπη κατανομή των όποιων επιπτώσεων σε όλους τις περιοχές που δέχονται την επιβάρυνση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, οι συζητήσεις επί του θέματος μεταξύ Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και Διοίκησης ήταν επιλαμβανόμενες και επίπονες, έως ότου υπάρξει η θετική έκβαση και η Ειδική Μελέτη και η οποία βάσει των πληροφοριών μας αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την αλλαγή μιας παγιωμένης ετεροβαρούς κατάστασης.

Και ποια είναι αυτή; Κατά τη διάρκεια των φετινών εξετάσεων καταρχάς να υπάρχει ελάφρυνση στον προγραμματισμό των απογειώσεων και προσγειώσεων πάνω από τη Ραφήνα.

Recommended For You

About the Author: efoni