Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε με κεταμίνη η 9χρονη Τζωρτζίνα ρίχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή, Σωτήρη Μπουζιάνη.
Kατά την έρευνα έγινε σύγκριση της υπόθεσης της Τζωρτζίνας με συνολικά 114 περιπτώσεις θανάτων, που αφορούν σε ανθρώπους στους οποίους είχε χορηγηθεί κεταμίνη πριν καταλήξουν.
Από τις 114 περιπτώσεις θανάτων από κεταμίνη που υπήρχαν στη διεθνή βιβλιογραφία προέκυψε ότι ο μέσος όρος της ποσότητας της ουσίας που βρέθηκε στους οργανισμούς των θανόντων ήταν 2,4 mg/Ml. Ωστόσο, στην Τζωρτζίνα ανιχνεύτηκε ποσότητα κεταμίνης των 6,5 mg/Ml, δηλαδή τριπλάσια ποσότητα από το μέσο όρο.
Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι από την έρευνα προκύπτει το συμπέρασμα ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε στο 9χρονο παιδί ενδοφλέβια. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το χρόνο επίδρασης της κεταμίνης, δηλαδή από το γεγονός ότι το κορίτσι κατέληξε πολύ γρήγορα μετά τη χορήγηση της ουσίας.
Οι ουσίες που εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα
Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρονται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγινα στην μεγαλύτερη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. Συγκεκριμένα, ελήφθησαν αίμα και ούρα από την 9χρονη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί τοξικολογική εξέταση, από την οποία διαπιστώθηκε στο αίμα η παρουσία:
- κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine),
- lidocaine,
- prilovaine,
- valproic,
- acid,
- levetiracetam,
- phenoharbital,
- midazolam,
- nordazepam,
- clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).
Μέσα από το πόρισμα, ο βασικός ισχυρισμός της Ρούλας Πισπιρίγκου καταρρίπτεται. Η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης όπως είχε υποστηρίξει, αλλά μέσα στο δωμάτιο, όταν δίπλα στην αδικοχαμένη Τζωρτζίνα, ήταν μόνο εκείνη. Η κεταμίνη που της χορηγήθηκε της στοίχισε τη ζωή μέσα σε λίγα λεπτά και οι γιατροί δεν είχαν το παραμικρό περιθώριο να την επαναφέρουν, όταν ειδοποιήθηκαν.