Πούτιν σε Μπάιντεν: Σταματήστε να εξοπλίζετε την Ουκρανία

Ρωσικό έγγραφο προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες με «απρόβλεπτες συνέπειες» εάν συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία, όπως αποκαλύπτει η έγκυρη εφημερίδα Washington Post.

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, που συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια», ανέφερε διπλωματική νότα που απέστειλα η Μόσχα στην Ουάσιγκτον και επικαλείται η εφημερίδα.

Νέες προειδοποιήσεις της Μόσχας κατά Σουηδίας και Φινλανδίας

Τυχόν ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν θα ενισχύσει την ασφάλειά τους, αλλά θα τις τοποθετήσει και στην «πρώτη γραμμή», προειδοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στη Μόσχα, το ΝΑΤΟ απλώς θα θέσει τις σκανδιναβικές αυτές χώρες σαν προκάλυψή του.

Φωτ.: Reuters

«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν είναι ικανή να ενισχύσει την εθνική τους ασφάλεια. Αυτομάτως θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του ΝΑΤΟ», είπε.

Η κα Ζαχάροβα πιστεύει επίσης ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα πρέπει να καταλάβουν ότι η ενδεχόμενη ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα επηρεάσει τις σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη θέση τους στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Recommended For You

About the Author: efoni