Πάτρα: Θύελλα για τις μαρτυρίες και τις νέες πληροφορίες που αποκαλύπτονται

H Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει κρατούμενη στη ΓΑΔΑ καθώς τη Δευτέρα θα απολογηθεί για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας

Ως ψυχρή και απόμακρη χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί που συναντούν την Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ όπου η 33χρονη παραμένει κρατούμενη μέχρι τη Δευτέρα οπότε και θα απολογηθεί για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στην Πάτρα

Όπως μετέδωσε το MEGA η Ρούλα Πισπιρίγκου αντί να ενδιαφέρεται για τα σε βάρος της στοιχεία αυτό που ρωτάει είναι «και τώρα τι θα γίνει με εμένα;».

«Περισσότερες απορίες είχε για το πώς θα είναι σε θέση να προσβάλει τα εργαστηριακά αποτελέσματα και την υπερασπιστική γραμμή, σε αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων, από το να μάθει την αιτία θανάτου της κόρης της» λέει άλλη αστυνομική πηγή για τη Ρούλα Πισπιρίγκου στην Espresso.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πρώτος διάλογος που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τους αστυνομικούς όταν την μετέφεραν στη ΓΑΔΑ εξελίχθηκε ως εξής:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;
Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, Google-αρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.

 

Χθες, Πέμπτη, οι πρώτοι που επισκέφθηκαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ ήταν η μητέρα και η αδελφής της οι οποίες έφτασαν στο κτήριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης .

«Όταν συλλάβαμε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια χαμογελαστή, χαρωπή κυρία»

Στις στιγμές της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα το απόγευμα της Τετάρτης όταν οι αρχές είχαν καταλήξει ότι ήταν η βασική ύποπτη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, χρησιμοποιώντας μεγάλες δόσεις κεταμίνης αναφέρθηκε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ «όταν τη συλλάβαμε ήταν μία χαμογελαστή, χαρωπή κυρία που μιλούσε. Όταν μάλιστα της είπαμε να μας ακολουθήσει έκανε και συνεντεύξεις σε ηλεκτρονικά Μέσα. Όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής της είπαμε ότι συλλαμβάνεσαι γιατί υπάρχει ένταλμα ήταν σχεδόν κατατονική, σταμάτησε να μιλάει».

Εντωμεταξύ στην εικόνα που έδειχνε η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την πρώτη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο της Πάτρας με φερόμενους σπασμούς αναφέρθηκε η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πόλης, Άννα Μαστοράκου.

«Έβλεπαν μια μάνα που είχε χάσει δυο παιδιά και δεν υπήρχε αντίστοιχη συμπεριφορά. Υπήρχε συναισθηματική απόσταση από το παιδί. Ουσιαστικά δεν έδειχνε το συναισθηματικό φορτίο που θα έπρεπε να έχει κάποιος με αυτές τις απώλειες» είπε η κυρία Μαστοράκου.

 

Σύμφωνα με την ίδια αυτό που προκάλεσε ανησυχία και ερωτήματα στους γιατρούς στο μεγάλο επεισόδιο στο Καραμανδάνειο ήταν ότι πέρασαν να δουν το παιδί, το είδαν καλά και μετά από μισή ώρα η κατάσταση άλλαξε άρδην: «Μισή ώρα πριν είχε εξετάσει το παιδί ο γιατρός και ήταν μια χαρά. Ο θάλαμος του παιδιού με το γραφείο των γιατρών ήταν σε απόσταση βολής. Μισή ώρα αργότερα η μητέρα χτύπησε πολύ ήπια την πόρτα και είπε ότι κάτι συμβαίνει με τον μηχάνημα. Όταν πήγαν να δουν το παιδί είχε ήδη φύγει. Του έκαναν ανάνηψη, κατάφεραν να το επαναφέρουν, όμως έμεινε τετραπληγικό.»

«Να τελειώσουν όλα να πάμε για ποτάρες»

Οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες συνεχίζουν να δίνουν τροφή για συζητήσεις. Στόματα που έμεναν κλειστά στην Πάτρα συνεχίζουν να ανοίγουν και τα λόγια τους προκαλούν αίσθηση. Για την Ρούλα Πισπιρίγκου και όχι μόνο. Όπως φαίνεται εκτός από την 33χρονη μητέρα και άλλα άτομα από το στενό περιβάλλον της, έδειχναν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τα όσα συμβαίνουν. Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία για την αδερφή της μητέρας, που όπως έλεγε σε δημοσιογράφους, δεν έβλεπε την ώρα να πέσουν οι τίτλοι τέλους στην υπόθεση, για να πάει για ποτό.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τους γιατρούς της Πάτρας είπε, μιλώντας στο Μega, η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου που έχει μελετήσει την υπόθεση: «Όλα ξεκίνησαν από τους γιατρούς της Πάτρας. Εκείνοι χτύπησαν πρώτοι καμπανάκι». Όπως λέει υπήρχαν δημοσιεύματα στην αρχή των περιστατικών στον Τύπο της Πάτρας, που στέκονταν δίπλα στην οικογένεια.

«Έλεγαν τι είναι αυτά που ακούγονται, σταματήστε να βλέπετε αστυνομικές ταινίες». Η ίδια, μιλώντας με δημοσιογράφους στην Πάτρα της μετέφεραν ότι λίγο πριν τη σύλληψη της 33χρονης κατηγορουμένης πλέον, υπήρχε επικοινωνία των δημοσιογράφων με την αδερφή της η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Αμάν να τελειώσουν όλα αυτά να πάμε για ποτάρες. Δεν έχουν καμία συνείδηση για το τι συμβαίνει. Μιλάνε σαν να λένε ποίημα».

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο Θάνος Ασκητής, νευρολόγος ψυχίατρος, τόνισε ότι θα πρέπει να όλοι να είναι προσεκτικοί σε αυτά που λένε δημόσια, σχετικά με την εικόνα της κατηγορουμένης. «Είμαστε μπροστά σε ένα γεγονός τριών παιδιών που χάθηκαν. Μπορεί φαντασιωσικά να σκεφτεί ό,τι θέλει ο καθένας. Όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί, να σκεφτόμαστε τι λέμε, ας αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ο γνωστός ψυχίατρος τόνισε πως είναι αναγκαίο να εξεταστεί όλη η οικογένεια.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, σημείωσε πως πλέον η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. «Δεν μπορούμε να προκαταβάλουμε πράγματα. Αυτή η υπόθεση θα πάει στο τέλος, θα ανοίξει το παζλ. Σημαντικό να δούμε από τι προήλθε ο θάνατος και των δυο άλλων παιδιών». Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση είναι και η παραίτηση των δύο δικηγόρων της 33χρονης. «Ένας δικηγόρος δε φεύγει έτσι».

Μιλώντας για την ουσία που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα και οδήγησε ουσιαστικά στη λύση του θρίλερ, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ είπε ότι η κεταμίνη δεν χρησιμοποιείται και ειδικά σε τέτοιες ποσότητες. Η ουσία αυτή υπάρχει στα νοσοκομεία αλλά δεν χρησιμοποιείται, επισήμανε και η Βίκυ Παναγοπούλου, αναισθησιολόγος.

«Τα τελευταία 20 χρόνια δεν την χρησιμοποιούμε. Υπάρχει στα νοσοκομεία αλλά δεν την χρησιμοποιούμε όπως παλιότερα. Όλα τα φάρμακα που έχουν να κάνουν με την αναισθησία, βρίσκονται σε ντουλάπια κλειδωμένα».

Όπως είπε, η ποσότητα που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης ήταν μεγάλη και δεν πρόλαβε να μεταβολιστεί. «Αυτές οι ουσίες έχουν μια γλήγορη κάθαρση, μεταβολίζονται γρήγορα».

 

Recommended For You

About the Author: efoni