«Κλειδί» στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα που είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής φέρεται να υποστήριξε ότι η χορήγηση της ουσίας κεταμίνη χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν μάλλον ενδοφλέβια. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ότι η ποσότητά της τοξικής ουσίας που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν ικανή ώστε να επιφέρει τον θάνατο ακόμη και σε έναν ενήλικα εκτιμώντας ότι η 9χρονη δεν άντεξε για περισσότερο από δέκα λεπτά πριν καταλήξει.
Κατά τον κ. Μπουζιάνη τα εργαστήρια που πραγματοποίησαν την τοξικολογική ανάλυση κατάφεραν να ανιχνεύσουν την ουσία διότι αυτή δεν είχε προλάβει να μεταβολιστεί από τον οργανισμό του άτυχου κοριτσιού.
Στο μικροσκόπιο των αρχών και οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας
Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι θάνατοι και των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας. Ωστόσο, ο κ. Μπουζιάνης δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα αν η κεταμίνη μπορεί να ανιχνευτεί στα άλλα δύο κορίτσια εκφράζοντας προς τους αξιωματικούς τις αμφιβολίες του.
Επιπλέον, σημαντική ήταν η κατάθεση της νοσηλεύτριας, η οποία έκανε λόγο για μη αναμενόμενη συμπεριφορά της 33χρονης μητέρας, όταν πήγε να ενημερώσει για το επεισόδιο της μικρής Τζωρτζίνας. Όπως φέρεται να είπε, ήταν υποτονική, έκανε αργές κινήσεις, νωχελικές, δεν παρέπεμπε δηλαδή σε συμπεριφορά μάνας που χάνει το παιδί της. Θεωρούσα ότι ήθελε να μας ζητήσει ένα σεντόνι για το παιδί καθώς ήταν ιδιαίτερα κινητικό, φέρεται να πρόσθεσε.
Από τις καταθέσεις των γιατρών, παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές πρόεκυψε ότι έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί. Δεν μπορούσαν με τίποτα να εξηγήσουν πως πέθανε, όπως περιγράφεται.
Την ίδια ώρα οι αρχές εντείνουν τις έρευνές τους για το πώς έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης, ενώ μυστήριο παραμένει ακόμη το κίνητρό της.