Πούτιν σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για την Ουκρανία: Θα σας δώσω σύντομα την απάντησή μου

Ένα περίεργο παιχνίδι παίζεται τις τελευταίες ώρες στην διπλωματική σκακιέρα όσον αφορά στο Ουκρανικό με πρωταγωνίστρια την Μόσχα και τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία δείχνει να ακολουθεί, σήμερα τουλάχιστον, μια πιο διαλλακτική στάση σαν να θέλει να κερδίσει χρόνο. Το απόγευμα της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ανταπάντηση της Ρωσίας σε όσα απάντησαν στην Μόσχα, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για εγγυήσεις ασφαλείας, θα δοθεί την κατάλληλη στιγμή.

«Έγκαιρα», δήλωσε ο Ντιμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο TASS, ερωτηθείς για το πότε συγκεκριμένα θα πρέπει να αναμένει κανείς την έγκριση από τον Πούτιν της απάντησης αυτής.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το Κρεμλίνο, έχει εγκρίνει κατ’ αρχήν τις απαντήσεις του υπουργείου Εξωτερικών προς τη Δύση σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που επιδιώκει η Μόσχα, αναφέροντας ότι Ρώσοι διπλωμάτες οριστικοποιούν το κείμενο των απαντήσεων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωνε συνομιλώντας με τον Πούτιν σε ένα μακρύ τραπέζι σαν αυτό που είχαν καθίσει ο Πούτιν με τον Μακρόν: «Οφείλω να πω ότι υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να επιλυθούν τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν».Πρόσθετε μάλιστα πως οι ευκαιρίες για διάλογο «δεν έχουν εξαντληθεί».

Recommended For You

About the Author: efoni