Δημήτρης Λιγνάδης: Ξεκινάει η δίκη του σκηνοθέτη για 4 βιασμούς – Αίτημα διακοπής από τον Κούγια

Δώδεκα μήνες μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης που τον οδήγησε στη φυλακή, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για να βρεθεί αντιμέτωπος με τα βαρύτατα κακουργήματα που του καταλογίζονται.

Η πολύκροτη δίκη αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, αν και ο σύνήγορος του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας έχει διαμηνύσει ότι θα ζητήσει διακοπή της δίκης για ένα μήνα λόγω φόρτου εργασίας. Ωστόσο, τον τελικό λόγο θα έχει το Δικαστήριο, που θα κρίνει το σχετικό αίτημα.

Ήταν 6 Φεβρουαρίου 2021 όταν η συνέντευξη του Νίκου Σ. στο 20/20mag προκάλεσε το πρώτο ταρακούνημα γύρω από το πρόσωπο του γνωστού θεατράνθρωπου. Ακριβώς εκείνες τις ημέρες προχώρησε σε μήνυση ο 40χρονος σήμερα Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, καταγγέλλοντας σεξουαλική παρενόχληση σε ηλικία 15 ετών, που οδήγησε στην αποπλάνηση και τον βιασμό του. Ήταν η αρχή μιας ιστορίας που κράτησε 4 χρόνια, μέσα στα οποία ο Βασίλης υποστηρίζει ότι έγινε μάρτυρας σκληρών περιστατικών και επαφών του σκηνοθέτη και με άλλους ανήλικους.

Όταν το ημερολόγιο έδειχνε 19η Φεβρουαρίου, οι εισαγγελείς είχαν εντοπίσει από προηγούμενο μάρτυρα, μια «ενεργή» νομικά υπόθεση βιασμού και κάλεσαν το θύμα σε κατάθεση. Το ίδιο πρωί ένας 25χρονος άνδρας κατέθετε μία μήνυση για βιασμό σε βάρος του σκηνοθέτη, πριν από 11 χρόνια. Ο μηνυτής βρίσκεται στο εξωτερικό και η εισαγγελία καλεί για κατάθεση μάρτυρα για να επιβεβαιώσει όσα αναφέρονται στη μήνυση.

Το ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης είναι πλέον ανοιχτό και ο σκηνοθέτης μαζί τον τότε συνήγορό του εμφανίζεται στη ΓΑΔΑ και δηλώνει διαθέσιμος σε περίπτωση που τον αναζητούν. Τελικά, αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας εκδίδεται το ένταλμα σύλληψης, με ένα σκεπτικό «φωτιά», στο οποίο ο Δημήτρης Λιγνάδης περιγράφεται ως ένας άνθρωπος με «εμμονή και εγκληματική ροπή για πολλά έτη», που στόχευε σε ανθρώπους με «ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία».

Recommended For You

About the Author: efoni