Δήμος Ωρωπού- ΕΚΤΑΚΤΟ: Βίαια και ισχυρά φαινόμενα από τα ξημερώματα της Δευτέρας

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού μετά από πολύωρη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 23/1/2022 με τη συμμετοχή όλων των μελών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας, εκπροσώπων στις υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού και λαμβάνοντας υπ΄όψη καιρικές προγνώσεις της Ε.Μ.Υ. και του Αστεροσκοπείου Αθηνών ειδικά για το Δήμο μας ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας 24/1/2022 το τρίτο και πιο ισχυρό κύμα του βαρομετρικού χαμηλού «Ελπίδα» που θα χτυπήσει και την Αττική θα κάνει την είσοδο του από το παραλιακό μέτωπο 32 χιλιομέτρων του Δήμου μας με ισχυρές χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους σε επίπεδο χιονοθύελλας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα θα είναι «βίαια και ισχυρά» στο σύνολο της περιοχής με χιονόστρωση στο παραλιακό μέτωπο τουλάχιστον 30 πόντους.

 

Με ταχύτητα το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί και θα καλύψει όλη την Αττική και τα φαινόμενα στα πιο ορεινά σημεία του Δήμου μας (οι κατοικημένες περιοχές στην Ιπποκράτειο Πολιτεία έχουν υψόμετρο μέχρι και 660 μέτρα) θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά, ενώ μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν να εκδηλωθεί και χιονοκαταιγίδα, καιρικό φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο στην Ελλάδα (οι ηλεκτρικές εκκενώσεις συνοδεύονται από χιονοθύελλα).

* Όλες οι υπηρεσίες, τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου Ωρωπού έχει τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα για την κακοκαιρία που θα έχει και ένταση και διάρκεια για ένα 48ωρο σε συνδυασμό με πολικές θερμοκρασίες.

* Με βάση τις προγνώσεις και τις διαβαθμισμένες προειδοποιήσεις της Ε.Μ.Υ. και της Πολιτικής Προστασίας, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού ζητάει τη συνεργασία των πολιτών και τους προτρέπει να αποφύγουν τις μετακινήσεις, να προετοιμαστούν για την κακοκαιρία και να οπλιστούν με υπομονή και κατανόηση.

* Στο πλάνο των επιχειρήσεων που έχει καταρτίσει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού θα είναι διαθέσιμα 40 βαριά μηχανήματα μοιρασμένα σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

* Άπαντες στο Δήμο Ωρωπού θα είναι επί ποδός με βασική προτεραιότητα την ώρα των ακραίων φαινομένων να κρατηθούν ανοικτοί οι κεντρικοί δρόμοι, η επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και με τις βασικές υποδομές εκτάκτων αναγκών και τροφοδοσίας.

* Ανοικτά θα είναι όλα τα Κοινοτικά Γραφεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες για επικοινωνία των πολιτών ενώ στη διάθεση τους θα είναι οι αντιδήμαρχοι για κάθε περιοχή με τα κινητά τους.

* Ανοικτά θα είναι τα Κ.Α.Π.Η. Σκάλας Ωρωπού και Μαρκοπούλου.

* Στα σημεία που αναφέρονται σε κάθε Δημοτική Κοινότητα μοιράζεται αλάτι στους πολίτες.

* Έχει υπάρξει μέριμνα για άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μετακινηθούν από απομακρυσμένες περιοχές σε πιο ασφαλή σημεία.

* Ο Δήμος Ωρωπού έχει προετοιμαστεί και έχει την επιχειρησιακή ικανότητα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία να προσεγγίσει όποιον πολίτη καλέσει σε βοήθεια.

* Από το πρωί στις 08:00 την Δευτέρα 24/1 όλα τα ΙΧ και ΔΧ αυτοκίνητα που θα κινούνται στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ωρωπού θα πρέπει να είναι απαραιτήτως εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, διαφορετικά η κίνηση τους θα προκαλέσει προβλήματα και θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών και των επιβατών.

* Πειθαρχούμε στις υποδείξεις και στις οδηγίες των Αρχών, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

* Οι ιδιωτικοί και δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα Ειδικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τη λύκεια θα μείνουν κλειστά στο Δήμο Ωρωπού και σε όλη την Αττική την Δευτέρα και την Τρίτη 24-25 Ιανουαρίου, ενώ για την Τετάρτη 26/1 θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

* Ο Δήμος Ωρωπού διαβεβαιώνει άπαντες πως από το Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη μέχρι τους υπαλλήλους και τον τελευταίο εξωτερικό συνεργάτη θα είναι στο πλευρό όλων των πολιτών και ειδικά σε όσους έχουν ανάγκη και είναι μόνοι.

* Θα πράξει με όλες του τις δυνάμεις ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

* Στο Δήμο Ωρωπού κανείς δεν είναι μόνος στην κακοκαιρία «Ελπίδα» γιατί στο Δήμο Ωρωπού η πραγματική ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

* Επικοινωνούμε στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ωρωπού:

Γενικό τηλέφωνο ανάγκης: 6985-98.21.66

* ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ

* ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ – ΜΑΥΡΟΣΟΥΒΑΛΑ: Γιώργος Αρμυριώτης 6932-26.94.48 (Διανομή αλατιού στο Πνευματικό Κέντρο, θέση Παπάζογλου και είσοδο Μαρκοπούλου ερχόμενοι από Αθήνα – οικεία Παπαδόπουλου)

* ΣΥΚΑΜΙΝΟ: Δημήτρης Σαμπάνης : 6970-25.60.03 (Διανομή αλατιού πλάι από το κοινοτικό κατάστημα)

* ΑΥΛΩΝΑΣ – ΑΣΠΡΟΧΩΡΙ: Νίκος Τζεβελέκος : 6976-43.19.73, Γιώργος Παπαγιάννης 6977-32.53.86 (Διανομή αλατιού στη Δημοτική Κοινότητα και στο Οικόπεδο του Δήμου)

* ΜΑΛΑΚΑΣΑ – ΜΗΛΕΣΙ – ΣΦΕΝΔΑΛΗ: Konstantinos Litsas : 6977-26.22.05 (Διανομή αλατιού στο Εργοτάξιο Μαλακάσας)

* ΑΦΙΔΝΕΣ: Γιάννης Δήμας : 6945-41.08.20. (Διανομή αλατιού στο πάρκο των Αφιδνών, στη θέση Παζαρόπουλος στις Αφίδνες, στις εγκαταστάσεις της ΜΑΚΙΠ στην Αγία Τριάδα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στο πυροφυλάκιο Δροσοπηγής).

* ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ: Ανδρέας Γαζβινιάν : 6937-01.68.03 (Διανομή αλατιού μπροστά από την εκκλησία Αγίων Αναργύρων στο γήπεδο ποδοσφαίρου).

* ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ: Maria Vassilakou : 6932-12.48.78 (Διανομή αλατιού στο κοινοτικό πάρκινγκ Πολυδενδρίου).

* ΩΡΩΠΟΣ: Nikos Loupis : 6987-48.29.22. (Διανομή αλατιού δίπλα στο Κοινοτικό Κατάστημα).

* ΚΑΛΑΜΟΣ – ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ: Πέτρος Δέδες : 6972-212.494 (Διανομή αλατιού στο γήπεδο ποδοσφαίρου Καλάμου).

* ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ – ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ: Μιχάλης Ντάσης : 6947-40.31.51 (Διανομή αλατιού στο κοινοτικό πάρκινγκ Καπανδριτίου).

* ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ – ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ: Vaghelis Iliaskos : 6977-40.66.30, Άγγελος Χατζηιωάννου: 6980-61.16.10, Ioannis Kanellopoulos : 6975-06.26.77 (Διανομή αλατιού στο Αμαξοστάσιο του Δήμου λεωφόρο Χαλκουτσίου).

* Μείνετε ενημερωμένοι σωστά, γρήγορα και υπεύθυνα από τα Μέσα Ενημέρωσης του Δήμου Ωρωπού σε facebook, instagram, twitter και you tube καθώς και από το http://www.oropos.gov.gr/

 

Recommended For You

About the Author: efoni