Φωτιά στα Βίλια: Κάηκαν κτίσματα εκτός οικισμού – Λεωφορεία σε ετοιμότητα για εκκένωση

Η φωτιά που μαίνεται στα Βίλια για 3η συνεχόμενη μέρα εξακολουθεί να απειλεί το χωριό με τις φλόγες είναι σε μικρή απόσταση.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν δημιουργήσει «τείχος» για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας.

Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου, αλλά έχουν ενισχυθεί τα ενάερια μέσα που επιχειρούν, τόσο σε ελικόπτερα όσο και σε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών, ειδικά για την αποφυγή επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι.

Η Πυροσβεστική νωρίτερα είχε εισηγηθεί την προληπτική εκκένωση του οικισμού.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του δορυφορικού συστήματος Copernicus της ΕΕ, στην περιοχή έχουν καεί περίπου 48.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για την πολιτική προστασία, Βασίλης Κόκκαλης παραμένει στο τραπέζι εισήγηση για προληπτική εκκένωση των Βιλίων αν χρειαστεί. Ήδη υπάρχουν λεωφορεία έτοιμα να απομακρύνουν τους κατοίκους.

Recommended For You

About the Author: efoni