Δήμος Σαρωνικού: Σε πλήρη εξέλιξη το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής και επεξεργασίας κλαδεμάτων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στον δήμο Σαρωνικού το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής και επεξεργασίας κλαδεμάτων, με σκοπό την αξιοποίησή τους για την παραγωγή κομπόστ εδαφοβελτιωτικού, τη συνολική μείωση του όγκου των απορριμμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο του συνεχούς ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, βρέθηκε ακόμη μια φορά το πρωί της Παρασκευής στο χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες.

Στη συνέχεια, ο κος. Φιλίππου ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής μήνυμα: «Με γρήγορους ρυθμούς διαχωρίζονται τα κλαδιά από τα λοιπά ογκώδη αντικείμενα και απομακρύνονται από τους χώρους διαλογής δίπλα στις παλαιές χωματερές των Καλυβίων και της Παλαιάς Φώκαιας. Χρησιμοποιούνται δύο φορτωτικά μηχανήματα, ένας μεγάλος κλαδοτεμαχιστής και φορτηγά κοντέινερ-νταλίκες, ενώ ο χώρος καταβρέχεται συνεχώς. Την ευθύνη της διαλογής και της απομάκρυνσης έχει ο αντιδήμαρχος Μπούτσης Βασίλης συνεπικουρούμενος για την Π. Φώκαια από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Κυριακόπουλο. Οι όγκοι τουλάχιστον για την φετινή χρονιά είναι κατά  πολύ περισσότεροι από τις προηγούμενες χρονιές αλλά στόχος μας είναι τις αμέσως επόμενες ημέρες να έχουν απομακρυνθεί όλοι οι όγκοι από τους χώρου διαλογής».

Recommended For You

About the Author: efoni