90 χρόνια Παπαστράτος: Ανακοίνωσε νέα επένδυση 125 εκατ. ευρώ

Νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Παπαστράτος, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 90 χρόνων από τα εγκαίνια του εργοστασίου της στον Πειραιά. Παρουσίασε δε τη στρατηγική της για βιώσιμη ανάπτυξη πάνω σε 5 πυλώνες.

Ανακοινώνοντας την επένδυση, η Παπαστράτος τονίζει συγκεκριμένα ότι αυξάνεται η δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου με εγκατάσταση 2 νέων γραμμών παραγωγής για Θερμαινόμενες Ράβδους Καπνού και 1 για Παραγωγή Φίλτρων. Επίσης, αναβαθμίζονται μόλις τρία χρόνια μετά οι υπάρχουσες 6 γραμμές παραγωγής Θερμαινόμενων Ράβδων Καπνού για να παράγουν τα προϊόντα της επόμενης γενιάς του IQOS. Επιπλέον, εκσυγχρονίζεται το Λιθογραφείο με την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των γραμμών εκτύπωσης μέσω 2 νέων γραμμών Ψηφιακής Εκτύπωσης.

Αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, σημαίνει:

  • Ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας
  • Eπέκταση των εξαγωγών
  • Αύξηση του Ανθρώπινου Δυναμικού κατά 115 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 60 έχουν ήδη προσληφθεί και εκπαιδεύονται

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Χρήστος Χαρπαντίδης δήλωσε: «Γιορτάζοντας τα 90 χρόνια ιστορία μας σηματοδοτούμε μια νέα αρχή. Τη νέα μας πορεία. Εκείνη μιας εταιρείας που αλλάζει, που εξελίσσεται, που στηρίζει, που συμβάλλει, που εργάζεται με πάθος προς το καλύτερο. Γι’ αυτό και σήμερα δεν είναι άλλη μια μέρα. Είναι μία άλλη μέρα. 

Με βασικό σύνθημα το “Ξαναγεννιόμαστε”, είναι η μέρα που μοιραζόμαστε μαζί σας τη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της Παπαστράτος και την νέα μεγάλη επένδυση που την σηματοδοτεί.  

Το πλάνο μας για βιώσιμη ανάπτυξη δεν μένει σε γενικές  κατευθύνσεις και ευχολόγια, αλλά τη θέτει στη σωστή βάση της, έτσι όπως την ορίζουμε εμείς στην Παπαστράτος: Δημόσια. Διάφανη. Δεσμευτική.

Παράλληλα, η νέα μεγάλη επένδυση των 125 εκατομμυρίων ευρώ είναι το επισφράγισμα της υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται εδώ, στη χώρα μας, και φτάνουν σε όλο τον κόσμο.

Γίνεται πραγματικότητα χάρη στους ανθρώπους της Παπαστράτος, τους συνεργάτες μας, την στήριξη από φορείς, την αποδοχή από καταναλωτές και την κοινωνία, χάρη σε όλες και όλους εσάς. Σας ευχαριστούμε θερμά».

Μεταξύ άλλων, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 90 ετών λειτουργίας, η εταιρεία ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

1931 – 2021: 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

Φέτος, συμπληρώνονται 90 χρόνια από την 29η Μαΐου 1931, όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, εγκαινίασε το Εργοστάσιο Καπνικών Αδελφών Παπαστράτου στον Πειραιά, ένα τεχνολογικό επίτευγμα για την αναδυόμενη βιομηχανία της εποχής.

Το 2021 η Παπαστράτος γιορτάζει 90 χρόνια μιας διαδρομής άρρηκτα συνδεδεμένης με την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της Ελλάδας. 90 χρόνια που σηματοδοτούν την είσοδό της στη νέα εποχή, με επίκεντρο την καινοτομία και όχημα την επιστημονική έρευνα. 90 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η Παπαστράτος:

  • Εδραιώθηκε ως η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, αποτελώντας μέλος της Philip Morris International.
  • Αναγνωρίστηκε ευρέως ως εργοδότης επιλογής, χάρη στο κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον της, τη συμπεριληπτική κουλτούρα της και τις βαθιά ανθρώπινες αξίες της.
  • Προσφέρει αδιάλειπτα στην κοινωνία και δηλώνει σταθερά παρούσα σε κάθε κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
  • Μετασχημάτισε ριζικά τη λειτουργία της για να εξελιχθεί σε Εταιρεία Τεχνολογίας και Επιστήμης, με ένα μόνο στόχο: Το τέλος του τσιγάρου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΚΑΠΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το 2017, η Παπαστράτος ανακοίνωσε μία απόφαση – σταθμό για τα διεθνή δεδομένα: Να παύσει οριστικά να παράγει τσιγάρα και να στραφεί στην αποκλειστική παραγωγή μιας νέας γενιάς καπνικών προϊόντων μειωμένου κινδύνου, των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS.

Σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και την οικονομία, προχώρησε σε επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, χάρη στην οποία μετέτρεψε το εργοστάσιό της σε ένα από τα πρώτα παραγωγικά και εξαγωγικά κέντρα στον κόσμο για μια νέα δυναμική κατηγορία προϊόντων εναλλακτικών του τσιγάρου.

Η επένδυση δημιούργησε πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εγχώρια οικονομία και απασχόληση: 400 νέες θέσεις εργασίας, ενίσχυση των εξαγωγών της χώρας – με μόλις 14% της παραγωγής της να προορίζεται για εγχώρια κατανάλωση – τοποθέτηση της Ελλάδας στην καρδιά της καινοτομίας και της τεχνολογίας, ηχηρό μήνυμα-πρόσκληση προς τους διεθνείς επενδυτές.

2021:Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης

Η στρατηγική της Παπαστράτος για Βιώσιμη Ανάπτυξη βασίζεται σε 5 πυλώνες και σαφείς, μετρήσιμους στόχους με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίτευξης. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε:

Πυλώνας 1ος. Καινοτομία προϊόντων

Η εταιρεία γνωρίζει πως ο ρόλος των καινοτόμων προϊόντων νικοτίνης είναι καθοριστικής σημασίας στη μάχη κατά του τσιγάρου και σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύεται:

Α. Μέχρι το 2025, ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα να έχει μειωθεί κατά 1,5 εκατομμύριο. Είτε διακόπτοντάς το, είτε στρεφόμενοι σε εναλλακτικά, καλύτερα σε σύγκριση με το τσιγάρο προϊόντα.

Β. Μέχρι το 2023, το 75% των καθαρών εσόδων της Παπαστράτος να προέρχεται από καινοτόμα εναλλακτικά προϊόντα.

Πυλώνας 2ος. Υποδειγματική λειτουργία 

Υποδειγματική λειτουργία σημαίνει διαφάνεια και ηθική. Σημαίνει υπεύθυνες πρακτικές σε όλο το φάσμα της λειτουργίας , από το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, μέχρι τη διαχείριση της παραγωγικής και εφοδιαστικής αλυσίδας, σημειώνει η εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύεται:

Α. Μέχρι το 2023, το 100% των νέων ηλεκτρονικών μας συσκευών να φέρει τεχνολογία επιβεβαίωσης ηλικίας. Ένας επιπλέον, «έξυπνος» μηχανισμός που θα αποκλείει τη χρήση των προϊόντων μας από ανήλικους.

Β. Μέχρι το 2023, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, να μειωθεί κατά 30% η φύρα του καπνού σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Πυλώνας 3ος. Εργαζόμενοι και συνεργάτες 

Η εταιρεία νοιάζεται έμπρακτα για τους εργαζόμενούς της. Η μεγαλύτερη απόδειξη βρίσκεται στην ίδια την αγορά εργασίας όπου η Παπαστράτος ως εργοδότης επιλογής, έχει αναδειχθεί σε «love brand».

Η εταιρεία επιδιώκει:

Α. Μέχρι το 2023, το 40% των διευθυντικών θέσεων της Παπαστράτος να καλύπτεται από γυναίκες.

Β. Μέχρι το 2023, οι άνθρωποί της να συμμετέχουν τακτικά σε εθελοντικές πρωτοβουλίες, με την παροχή αντίστοιχων κινήτρων από εμάς και στόχο τις 9.000 ημέρες εθελοντικής συνεισφοράς τον χρόνο.

Πυλώνας 4ος. Περιβάλλον

Υιοθετώντας τους στόχους της Philip Morris International για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, μηδενικά απόβλητα στους ΧΥΤΑ, ορθολογική διαχείριση του νερού και των φυσικών πόρων, η εταιρεία αναπτύσσει και εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Α. Μέσα στο 2021 καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης στις εγκαταστάσεις της.

Β. Μέχρι το 2025, θα έχει μειώσει κατά 20% την κατανάλωση ενέργειας και κατά 20% την κατανάλωση νερού.

Πυλώνας 5ος. Κοινωνία 

Η Παπαστράτος διαθέτει κατά μέσο όρο 750.000 ευρώ κάθε χρόνο, σε τακτικές και έκτακτες πρωτοβουλίες στήριξης προς το κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο αυτό θέλει να κατευθύνει τους πόρους της για τη στήριξη της κοινωνίας:

Α. Κατά 50% σε δράσεις για την ενδυνάμωση της γυναίκας και τον ρόλο της στο κοινωνικό σύνολο.
Β. Κατά 50%, σε δράσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: moneyreview.gr

Recommended For You

About the Author: efoni