Η Βέφα Αλεξιάδου πέθανε σε ηλικια 91 ετών, έχοντας ζήσει μια ζωή συναρπαστική, μέσα στον κόσμο της ιδιωτικής τηλεόρασης και των σύγχρονων media, έχοντας γίνει η πρώτη τηλε-σεφ, σε ένα θεσμό που έκτοτε γέννησε τάσεις, μόδες, και εκατοντάδες wannabe «Βέφες».
Ως ύστατο φόρο τιμής σε αυτή την iconic μορφή των ελληνικών media, στη σεφ που πέρα από τις εκατοντάδες ώρες τηλεοπτικής μαγειρικής που έχει καταγράψει, έχει αφήσει εποχή με τα μαγειρικά της βιβλία, πολλά εκ των οποίων έχουν τιμηθεί με διεθνή βραβεία, μπήκαμε στο YouTube της και καταγράψαμε τη στιγμή εκείνη που έπαιξε ως και στο BBC.
“The Doyenne of Cooking”
Αυτή ήταν η προσφώνηση του δελτίου Τύπου της τηλεοπτικής σειράς “Long Weekends” με παρουσιαστή τον σεφ Ρικ Στάϊν, που έπαιξε στο BBC το 2016. Ήταν στο ένατο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς, όταν ο Στάιν βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, όπου και γευμάτισε μαζί με την Βέφα Αλεξιάδου, την «ξεχωριστή κυρία της ελληνικής μαγειρικής» (“The Doyenne of Cooking” σε ελεύθερη μετάφραση). Οι δύο τους έφαγαν μοσχαράκι κατσαρόλας σε ένα όμορφο εξοχικό διαμέρισμα στην περιοχή Μόλα Καλύβα της Χαλκιδικής.
Και η Μάρθα Στιούαρτ έμαθε πως γίνεται το σωστό κρέας κατσαρόλας
Αν και η σεφ Μαρθα δεν έφυγε από την ασφάλεια του στούντιο που γυρίζεται η εκπομπή της, κι εκείνη παρ’ όλα αυτά, ζήτησε την κυρία Βέφα για να μάθει πως μαγειρεύεται το σωστό κρέας κατσαρόλας με κριθαράκι. Ναι, αλλά δεν έφτασε ως την Χαλκιδική για να φάνε παρέα, όπως ο Ρικ Στάϊν.