Όλγα Γεροβασίλη: «Είμαι παρούσα – Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη»

Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με νόημα ήταν οι παρουσίες κατά τη διάρκεια της ομιλίας της του Διευθυντή του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου, αλλά και του επίσης στενού συνεργάτη του πρώην προέδρου Βαγγέλης Καλπαδάκης. Παρών και ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ομιλία της στην τρίτη ημέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι «αντίπαλός μας είναι η αισχροκέρδεια, η διάλυση της δημόσιας υγείας, η διαφθορά, τα ρουσφέτια, η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν είναι αρένα το συνέδριο. Εδώ μέσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αλλά μόνο σύντροφοι. Όχι άλλος διχασμός μεταξύ μας. Πάμε όλοι μαζί δίπλα στην κοινωνία.

Δεν πάει άλλο. Η κοινωνία χρειάζεται διέξοδο. Είναι χρέος μας να δώσουμε εμείς διέξοδο. Να δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη ΝΔ, στο ευρωκοινοβούλιο απέναντι στην ακροδεξιά. Θέλουμε μία Ευρώπη που θα αντέξει και θα εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

Είναι δύσκολη και κρίσιμη η μάχη που έχουμε να δώσουμε.

Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα την νέα προσπάθεια με σεβασμό στην ψήφο των μελών μας. Η Αριστερά είναι τα μέλη της, η βάση της.

Σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας χαμηλώνει διαρκώς. Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία. Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος του ΣΥΡΙΖΑ ως βασικού αντιπάλου της ΝΔ.

Να μπούμε ξανά με αυτοπεποίθηση στη μάχη με τη Δεξιά. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης και όχι διαμαρτυρίας. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές από εμάς. Έχουμε κυβερνήσει τον τόπο με πρωθυπουργο τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν αρκεί να λέμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον Μητσοτάκη. Πρέπει να γίνει κιόλας. Χρειάζεται συγκροτημένο πολιτικό σχέδιο με αρχή μέση και τέλος. Πού πάμε και ποιους εκπροσωπούμε. Με ποιες προοπτικές.

Να σταματήσουν τα λάθη που μας κοστίζουν ακριβά. Άλλο λάθη απειρίας, άλλο λάθη αλαζονείας. Να σταματήσουμε να λέμε τη μία μέρα το ένα και την άλλη το αντίθετο. Χρειαζόμαστε σοβαρότητα και αξιοπιστία. Καλή και χρήσιμη η επικοινωνία αλλά φτάνει μόνο αυτή; Πρέπει να υπηρετεί το πολιτικό σχέδιο όχι να το αντικαθιστά.

Χρειαζόμαστε συγκροτημένη πολιτική λειτουργία. Με αρχές ιδεολογικές και καταστατικές. Που θα τις υπηρετούμε όλοι/όλες.

Η πολιτική απαιτεί αποφασιστικότητα και αρχές.

Πριν δύο χρόνια, στο προηγούμενο συνέδριό μας, αποφασίσαμε εκλογή προέδρου από τα μέλη μας. Και Κεντρικής Επιτροπής. Την δυνατότητα εσωκομματικών δημοψηφισμάτων.

Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από όλα αυτά. Υποστηρίζω πάντα την καινοτομία. Όχι όμως την εσωστρέφεια στο όνομα των μελών του κόμματος.

Ο κόσμος ήρθε στο Συνέδριο με αγωνίες, θέσεις και προτάσεις. Δεν είναι τα μέλη μας πολίτες του Σαββατοκύριακου αλλά ενεργοί πολίτες στον προοδευτικό χώρο.

Η ειλικρίνεια, η αλήθεια , η εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Με μία λέξη «συντροφικότητα». Να το λέμε και να το εννοούμε.

Ο ρόλος του προέδρου είναι καθοριστικός. Να ενώνει, να συνθέτει, να πείθει, να ρίχνει γέφυρες και όχι να υψώνει τείχη. Να μεγαλώνει το κόμμα. Να προσθέτει και όχι να αφαιρεί δυνάμεις. Έτσι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Χρειάζεται συλλογική δουλειά και όχι ενός ανδρός. Ακούω το δίλημμα. Το παλιό ή το νέο; Έχουμε τεράστια ανάγκη από νέα στελέχη, νέους ανθρώπους. Το νέο δεν είναι μεσσιανισμός όμως. Σήμερα χρειαζόμαστε νέες ιδέες και αποτελεσματικές λύσεις στα πολύπλοκα προβλήματα.

Δεν ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτερες ηγέτες της Αριστεράς ήταν υπέρμαχοι της συλλογικότητας. Το ιστορικό προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα έγινε πράξη γιατί πήγε στις καρδιές των ανθρώπων.

Λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές το κόμμα μας είναι σε εσωστρέφεια. Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο.

Είναι βαθιά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως ανοίγει. Μου αναλογεί μερίδιο ευθύνης για το πριν, το παλιά και το τώρα. Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντησή μου είναι ότι “είμαι παρούσα”. Αυτό είναι το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, στην ιστορία του τόπου, στους αγώνες που δώσαμε. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη. Πάντα έβαζα πλάτη.

Αγαπητέ πρόεδρε δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς.

Δείτε LIVE τις διεργασίες κατά την 3η ημέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ:

 

Recommended For You

About the Author: efoni