Χρυσοχοΐδης: Ειδεχθές έγκλημα η δολοφονία Καραϊβάζ-Όλες οι νέες πληροφορίες

Από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο είχε συνάντηση στις 10:30 στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Υπουργό την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε λόγο για ένα ειδεχθές έγκλημα σημειώνοντας πως με εντολή του πρωθυπουργού οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης θα επισπευσθούν. Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση. Μόλις συναντήθηκα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό. Με ρητή εντολή του, οι έρευνες θα επισπευσθούν στο μέγιστο. Η Ελλάδα έχει, με κάθε στατιστική, πολύ μικρό αριθμό ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη. Είναι ασφαλής και ήσυχη χώρα. Η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί με μέγιστο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και την προστασία των δικαιωμάτων. Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Τι έδειξε η πρώτη βαλλιστική εξέταση για το όπλο της εκτέλεσης

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Το 9άρι πιστόλι που χρησιμοποιήσαν οι δράστες της εκτέλεσης, το οποίο πιθανότατα είχε σιγαστήρα, είναι «καθαρό», σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης βαλλιστικής εξέτασης στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή οι έμπειροι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. περίμεναν ότι το εν λόγω όπλο δεν θα είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική πράξη.

Ωστόσο, οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη εξέταση προκειμένου να καταλήξουν με βεβαιότητα στο οριστικό πόρισμα.

Ψάχνουν τον εκτελεστή με τη χειρουργική μάσκα – Τον παρακολουθούσαν οι δράστες

Τον άντρα με το στρατιωτικού τύπου μπουφάν και τη χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, το οποίο δολοφόνησε με 13 σφαίρες τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραιβάζ, αναζητά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Από τις καταθέσεις που έχουν συλλέξει οι άντρες του Ανθρωποκτονιών προκύπτει ότι ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας δεν είχε καλυμμένο το κεφάλι του με κράνος και φορούσε μόνο μία χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, σαν αυτές που φοράνε οι πολίτες λόγω του κορονοϊού.

«Πυροβόλησε 13 φορές και πέτυχε τον Γιώργο Καραιβάζ τουλάχιστον 10. Είναι έμπειρος και το πιο πιθανό μισθωμένος δολοφόνος. Προσέγγισε τον δημοσιογράφο σε απόσταση ενός μέτρου. Το άτομο αυτό έχει εκπαίδευση στη χρήση όπλων και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος αιφνιδιάστηκε. Το ερώτημα είναι ποιοι έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία. Το πρώτο βήμα, ωστόσο, είναι να συλληφθούν οι φυσικοί αυτουργοί», σημειώνει αστυνομική πηγή. Παράλληλα, εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. οι δύο δράστες να είχαν «ομάδα υποστήριξης».

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ενεργοποιήσουν με κάθε τρόπο το πληροφοριακό τους δίκτυο για να βρουν τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες για το στυγερό έγκλημα, λίγα μέτρα από το σπίτι του δημοσιογράφου στον Άλιμο. Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν και τεχνικά μέσα, μέσω της σάρωσης των κινητών τηλεφώνων που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το κινητό τηλέφωνο του αστυνομικού συντάκτη.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι οι δράστες είχαν παρακολουθήσει τουλάχιστον μία φορά τον Γιώργο Καραιβάζ να ακολουθεί το καθημερινό του δρομολόγιο από το στούντιο του καναλιού όπου εργαζόταν στην Κηφισιά μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν αποκλείει ακόμα και την εκδοχή οι δύο δράστες που επέβαιναν σε σκούτερ να είχαν συνεργούς που παρακολουθούσαν νωρίτερα το στόχο τους.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενδεχομένως να δείξει εάν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα που ήταν κοντά στον δημοσιογράφο κατά τη διαδρομή του από την Κηφισιά στον Άλιμο. Επίσης, θα γίνει προσπάθεια από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής του Αλίμου να εντοπιστεί σκούτερ Beverly το επίμαχο χρονικό διάστημα (δηλαδή από τις 14.00-15.00 μεσημέρι Παρασκευής). Στόχος είναι να εντοπιστεί η πινακίδα κυκλοφορίας (εάν βέβαια είναι αξιοποιήσιμη και δεν είναι πλαστή).

Την ίδια ώρα, για «στημένους και πληρωμένους δολοφόνους» έκανε λόγο ο γνωστός συνδικαλιστής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι «είναι θέμα τιμής για εμάς η εξιχνίαση της υπόθεσης».

Πρόσθεσε ότι όλες οι έρευνες έχουν ξεκινήσει και θα κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα.

Η χαριστική βολή και οι μαρτυρίες

Τη χαριστική βολή στο κεφάλι, έριξε ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας, σε βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, όπως προκύπτει από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στην αστυνομία.

Ακόμη, στην Αστυνομία εκτιμάται ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια κι ότι οι δράστες ήταν μισθωμένοι εκτελεστές.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι οι δράστες σκότωσαν τον δημοσιογράφο μπροστά στα μάτια τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου, που κλάδευαν δέντρα.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός, ότι ο συνεπιβάτης – εκτελεστής δεν φορούσε κράνος, παρά μόνο μία χειρουργική μάσκα.

 

Recommended For You

About the Author: efoni