Χρηστίδης στη «Φωνή»: «Θα δώσουμε στους πολίτες της Ανατολικής Αττικής βελτίωση των συνθηκών ζωής»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης μιλάει στην «Φωνή της Ανατολικής Αττικής» για την Κυβέρνηση, την διαχείριση της πανδημίας, τους διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις εσωκομματικές εκλογές που έρχονται. 
Συνέντευξη στην Άρτεμις Γκούρλια

Κε Χρηστίδη, σιγά σιγά η ελληνική κοινωνία επιστρέφει στην κανονικότητα. Ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο που η Κυβέρνηση επέλεξε διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας και να επανεκκινήσει την ελληνική οικονομία;

Η πανδημία είναι δυστυχώς ακόμα εδώ και έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε μέχρι την πλήρη ελευθερία, παρά την εικόνα και τον εφησυχασμό που δημιουργεί η Κυβέρνηση. Απελευθερώνονται δραστηριότητες σταδιακά. Η απόφαση όμως δεν στηρίχθηκε σε ένα ενιαίο και ασφαλές σχέδιο της κυβέρνησης, όπως το ζητούσαμε εμείς από το Νοέμβριο του 20 και δεν μας άκουσε και πολύ φοβαμαι ότι από το φθινόπωρο θα έχουμε προβλήματα.

Η Κυβέρνηση επιβάλλοντας το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη, εξάντλησε την υπομονή της ελληνικής κοινωνίας και την αντοχή της ελληνικής οικονομίας. Τα ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού παραμένουν από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Παράλληλα οι κυβερνητικές αρρυθμίες και οι επικοινωνιακές αστοχίες όσον αφορά τα εμβόλια, βλάπτουν σοβαρά την πορεία και το κύρος του εμβολιασμού και της επιτροπής (βλέπε Astra Zeneca δεύτερη δόση).

Για να φθάσουμε στην «ελευθερία», χρειάζεται προσοχή, συστηματική επιτήρηση-έλεγχοι παντού με ευθύνη του κράτους για την εφαρμογή των μέτρων. Βάρος στον εμβολιασμό του πληθυσμού με σχέδιο και ευθύνη, στους ηλικιωμένους, στους υγειονομικούς και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Να μην επαναληφθούν τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση σας έχει κατηγορήσει για σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και επιλογή αναχρονιστικών τακτικών, όπως είναι οι απεργίες. Τι απαντάτε σε αυτή την ρητορική;

Ο εργαζόμενος μένει απροστάτευτος με την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κυβέρνηση υποτάσσει τον εργαζόμενο στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Εξαπολύει ωμή κι απροκάλυπτη επίθεση στο επίπεδο των εργασιακών δικαιωμάτων, αφού σε συνθήκες εργασιακής αβεβαιότητας και εισοδηματικής ανασφάλειας επιλέγει να φέρει ένα νομοσχέδιο που ελαστικοποιεί την εργασία, απελευθερώνει τις απολύσεις, και στιγματίζει τη συλλογική διεκδίκηση.

Πίσω από τις δήθεν θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου κρύβονται οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλες από την κατάργηση του οκταώρου, και των συλλογικών συμβάσεων. Το μοναδικό κόμμα που
εφάρμοσε φιλεργατική πολιτική, ήταν το ΠΑΣΟΚ και αυτό το παραδέχτηκαν και μέσα στη βουλή οι εισηγητές του ν/σ.

Πιστοί στην βασικές αρχές της δημοκρατικής παράταξης που διαχρονικά συστρατεύεται με τους αγώνες των εργαζομένων, βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής δεσμεύτηκαν σήμερα ότι μόλις το επιτρέψουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, το εργασιακό νομοσχέδιο θα είναι το πρώτο που θα καταργηθεί.

Κάποτε ήταν της μόδας να βρίζουν όλοι το ΠΑΣΟΚ, τώρα όλοι θέλουν να γίνουν ΠΑΣΟΚ και να πάρουν τα στελέχη του.

 

Πρόσφατα, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε στην εποχή της διακυβέρνησης του κ Παπανδρέου στη χώρα, τονίζοντας «πως το ΠΑΣΟΚ αδικήθηκε, σήκωσε μεγαλύτερες ευθύνες από όσες του αναλογούσαν». Ποια η θέση σας απέναντι σε όσους υποστηρίζουν πως η κα Γεννηματά με την στήριξή της στο πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού, θέλησε να βάλει τέλος στις φήμες για διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Κάποτε ήταν της μόδας να βρίζουν όλοι το ΠΑΣΟΚ, τώρα όλοι θέλουν να γίνουν ΠΑΣΟΚ και να πάρουν τα στελέχη του.

Είναι γεγονός ότι κάποιοι έκαναν καριέρες στη χυδαιότητα και τη συκοφαντία εναντίον του πρώην Π/Θ Γιώργου Παπανδρέου, αλλά η ιστορία τον δικαιώνει πανηγυρικά και καταδικάζει τους υβριστές του στο περιθώριο και στη χλεύη. Θέλω να τονίσω εμφατικά ότι τα κόμματα που λειτουργούν θεσμικά, όπως εμείς, χαράσσουν μια πολιτική στρατηγική μέσω των συνεδρίων τους και των αποφάσεων των πολιτικών τους οργάνων, μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Στην δική μας περίπτωση αυτό σημαίνει στρατηγική αυτονομία, ιδεολογική και πολιτική ετοιμότητα, οργανωτική προσαρμογή στις ανάγκες της νέας εποχής, επαναφορά της παράταξης σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Με δυο λόγια, το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι και δεν θα γίνει συμπλήρωμα ή ουρά κανενός. Μόνο με ανατροπή των υπαρχόντων συσχετισμών στην βουλή και με το Κίνημα πρωταγωνιστή η Χώρα θα πορευθεί με ασφάλεια και ευημερία στη νέα εποχή .

Ποια είναι η άποψη σας για το φαινόμενο της εγκληματικότητας, που βλεπουμε ότι κάνει την εμφάνισή του και στην περιοχή μας, με αυξητικές τάσεις;

Η ΝΔ έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Με τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας υποστελεχωμένα και χωρίς σχέδια επιχειρησιακής δράσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, η χώρα εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες, ειδικά στο Λεκανοπέδιο. Χρειάζεται, λοιπόν, η εκπόνηση ενός άμεσου σχεδίου για τον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Καταθέτουμε γι’αυτό 10 προτάσεις:

1. Αναπροσδιορισμός και ενίσχυση του ρόλου των αστυνομικών τμημάτων ως βασικού πόλου αστυνόμευσης.
2. Προσλήψεις ικανού αριθμού αστυνομικών από πανελλήνιες εξετάσεις και αποκλειστική διάθεση στα αστυνομικά τμήματα.
3. Αποδέσμευση περιπολικών και ομάδας Ζ, καθώς και ομάδων ΟΠΚΕ από τη φύλαξη σταθερών σημείων.
4. Επέκταση μεγαλύτερων δυνάμεων περιπολιών κατά τις νυκτερινές ώρες.
5. Νέος ευέλικτος σχεδιασμός αστυνόμευσης σε περιοχές που εμπλέκεται αστικός και μη αστικός οικισμός.
6. Αποδέσμευση δυνάμεων από υδροκέφαλες κεντρικές υπηρεσίες προς όφελος της αστυνόμευσης.
7. Στοχευμένες δράσεις αστυνόμευσης.
8. Ενίσχυση περιπολιών υπηρεσιών ασφαλείας.
9. Αποδέσμευση αστυνομικών από πάρεργα (επιδόσεις, αντικαπνιστική νομοθεσία, επικύρωση γνησίων υπογραφών κλπ).
10. Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εξωτερικών φρουρών.

Στο επίπεδο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, γίνεται ιδιαίτερη συζήτηση για τον χρόνο διεξαγωγής τους, με τις περισσότερες φήμες να εστιάζουν στον ερχόμενο Οκτώβρη. Πότε τελικά αναμένονται;

Το Σεπτέμβριο η κεντρική επιτροπή θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να εγγυηθούμε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής και είμαι σίγουρος ότι θα η όλη διαδικασία θα γίνει ενωτικά και υποδειγματικά και θα αποτελέσει πρότυπο δημοκρατικής και πολιτικής ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες και τους συντρόφους μας .

Tέλος, στις εθνικές εκλογές του 2019, το κόμμα σας έχασε την έδρα στην Ανατολική Αττική. Με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών να πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, πώς θα κινηθεί το Κίνημα Αλλαγής στην περιοχή;

Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε πολύ διαφορετικό πολιτικό τοπίο. Η μεταπανδημική περίοδος θα επιταχύνει τις εξελίξεις και θα διαμορφώσει νέα δεδομένα, πιο πολιτικά, λιγότερο επικοινωνιακά. Θα συγκρουστούν δυο κόσμοι: αυτός της συντήρησης, με αυτόν της προόδου. Εμείς με καθαρό λόγο, αξιακό πλαίσιο, λαϊκότητα και σοβαρότητα θα αποτελέσουμε για ακόμη μια φορά την θετική έκπληξη. Τα μηνύματά μας πρέπει να φτάσουν παντού και αυτό απαιτεί πολλή δουλειά με τους πολίτες, που μας θέλουν δίπλα τους. Έχοντας περάσει πολλά καλοκαίρια στη Νέα Μάκρη, γνωρίζω ότι η Ανατολική Αττική είναι μια περιοχή με ιδιαιτερότητες και δυνατότητες, με προβλήματα και πλεονεκτήματα. Η δικιά μας στόχευση είναι να δώσουμε λύσεις και να συμβάλλουμε στην βελτίωση της ζωής των πολιτών της.

Πηγή: Eφημερίδα « Η Φωνή της Ανατολικής Αττικής»

Recommended For You

About the Author: efoni