Φόβοι για πάνω από 3.500 κρούσματα σήμερα – «Έκρηξη» των διασωληνωμένων

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr τα κρούσματα που είχαν καταγραφεί μέχρι περίπου τις 11 το πρωί ξεπερνούσαν τα 2.500 λόγω και του μεγάλου αριθμού τεστ που διεξήχθησαν την Τρίτη μετά το τριήμερο, δηλαδή, της Καθαράς Δευτέρας.

Με το ρυθμό αυτό, λοιπόν, δεν αποκλείεται ο τελικός αριθμός που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ στις 6 το απόγευμα να ξεπεράσει τα 3.500 κρούσματα.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν, επίσης, για μεγάλη άνοδο στον αριθμό των διασωληνωμένων, στοιχείο που αν επιβεβαιωθεί θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τα νοσοκομεία της Αττικής και άλλου.

Την άσχημη εικόνα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού συμπληρώνουν τα στοιχεία από το ιικό φορτίο που ανιχνεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στα λύματα με την αύξηση στην Αττική να φτάνει το 87% και την Κρήτη να «βουλιάζει» με αυξήσεις που κυμαίνονται από 136% και φτάνουν έως και το εξωπραγματικό 1.000%.

Για την εικόνα του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων είχε προειδοποιήσει σήμερα μέσω του Newsbomb.gr ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης λέγοντας πως «εύκολα θα περάσουμε τα 3.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση».

Μάλιστα ανέφερε ότι μέχρι 31 Μαρτίου, η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για την πίεση που θα δεχθεί το ΕΣΥ. «Μπορεί χθες να είχαμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο λόγω και των μειωμένων τεστ που γίνονται τα σαββατοκύριακα. Από εδώ και στο εξής, η αύξηση θα είναι γρήγορη», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Τη δύσκολη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στην Αττική επιβεβαιώνει και η απόφαση εκκένωσης του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» από non covid ασθενείς προκειμένου να διαχειρίζεται μόνο περιστατικά κορονοϊού ενώ το απόγευμα στις 6 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να ανακοινώσει την περαιτέρωση ενίσχυση του συστήματος υγείας από τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: Newsbomb.gr

Recommended For You

About the Author: efoni