Φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκενώνεται η Σταμάτα λόγω της φωτιάς

Νέο μήνυμα 112 εστάλη για εκκένωση της Σταμάτας λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που μαίνεται στην Αττική από το μεσημέρι της Κυριακής και κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την περιοχή.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να φύγουν από τη Σταμάτα και να μετακινηθούν μέσω Κηφισιάς και Δροσιάς προς Εθνική Οδό.

Οι τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Βαρνάβα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία οι εκτροπές κυκλοφορίας που είναι σε ισχύ στην περιοχή του Βαρνάβα λόγω της πυρκαγιάς είναι οι εξής:

Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου-Βαρνάβα
Επαρχιακή οδός Γραμματικού-Βαρνάβα
Επαρχιακή οδός παραλίας Βαρνάβα-Βαρνάβας
Από τον οικισμό Καλέντζι, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γραμματικό
Λεωφόρος λίμνη Μαραθώνος και Αναπαύσεως
Λεωφόρος Μαραθώνος από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου
Λεωφόρος Γραμματικού, από το ύψος του Μαραθώνα

112 στο Μικροχώρι Ωρωπού για απομάκρυνση προς Καπανδρίτι και Αφίδνες

alert

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον Βασίλη Βαθρακογιάννη, που έγινε στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής, ξέσπασαν 40 νέες πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.

«Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Βασiλης Κικίλιας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Μέγαρα έχει περιοριστεί και οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν. Μισή ώρα μετά, εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Βαρνάβα με ριπές ανέμων 8 μποφόρ. Εκδόθηκαν 4 μηνύματα από το 112. Η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα. Οι φλόγες ξεπερνούν τα 25 μέτρα! Από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα. Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να ακολουθούν υποχρεωτικά τις οδηγίες των αρχών».

Εγκλωβίστηκε κόσμος μέσα σε αυτοκίνητα – Μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΟΠΚΕ για να απεγκλωβιστούν οι πολίτες από 25 αυτοκίνητα, τα οποία κύκλωσαν οι φλόγες. Οι άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα, τουλάχιστον 10 απεγκλωβισμούς πολιτών χρειάστηκε να κάνει η ΟΠΚΕ από την περιοχή του Βαρνάβα.

Recommended For You

About the Author: efoni