Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Χωρίς ενεργό μέτωπο, πολλές διάσπαρτες εστίες

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στη Νέα Μάκρη, που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας και διατήρησε σε συναγερμό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, τόσο τους κατοίκους, όσο και την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Ωστόσο, οι πολλές διάσπαρτες εστίες διατηρούν σε πλήρη επιφυλακή τους πυροσβέστες. Στόχος είναι να αποτρέψουν τον κίνδυνο εκδήλωσης αναζωπυρώσεων.

Σημειώνεται ότι έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε δύο διαφορετικές εστίες και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι.

 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Παράλληλα, με το πρώτο φως της ημέρας, ενεργοποιήθηκαν εκ νέου τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Απομάκρυνση κατοίκων – Μήνυμα από το 112

Το βράδυ, ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα στο Λιβίσι, καθώς οι φλόγες ήταν μέσα στον αστικό ιστό και δόθηκε μάχη να μην καούν σπίτια,

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι και υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο, ενώ κάποια ακόμα έχουν υποστεί ζημιές.

Οι φλόγες έφτασαν στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης.

Μάλιστα, λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, εστάλη στους κατοίκους μήνυμα από το 112.

fotia-sti-nea-makri-choris-energo-metopo-polles-diaspartes-esties0

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λιβίσι και Αγία Μαρίνα, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε το μήνυμα.

 

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, στον τόπο της πυρκαγιάς μετέβει κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Recommended For You

About the Author: efoni