Υπόθεση τρομοκρατίας στην Ελλάδα: «Θέλω 50 νεκρούς» – Οι διάλογοι των τρομοκρατών

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν με τον «εγκέφαλο» των τρομοκρατικών επιθέσεων που φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν. Τα μέλη του τρομοκρατικού κυκλώματος σχεδίαζαν να αιματοκυλίσουν το κέντρο της Αθήνας πραγματοποιώντας επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο. Οι συνομιλίες οδήγησαν τις Αρχές στη σύλληψή τους έτσι ώστε να αποτραπεί το χτύπημα.

Η επιχείρηση «Υάκινθος», όπως ήταν η κωδική ονομασία της για την ΕΥΠ, στέφθηκε με επιτυχία καθώς οι δύο Πακιστανοί που είχαν σχεδιάσει την επίθεση και είχαν στρατολογήσει και περαιτέρω άτομα, έπεσαν στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν ήδη οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, καθώς θα απολογηθούν την Παρασκευή (29/3). Οι διάλογοι που παρουσιάζει το MEGA είναι άκρως αποκαλυπτικοί και φανερώνουν πώς ο 27χρονος Χαϊντέρ δρούσε ως ο αρχηγός της τρομοκρατικής ομάδας στην Ελλάδα:

  • «Εγκέφαλος»: Δύο, τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία.
  • Χαϊντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στον χώρο ή σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.
  • «Εγκέφαλος»: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;
  • Χαϊντέρ: Θα γίνει, σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.
  • «Εγκέφαλος»: Εσύ κάνε μου τη χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε, η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να κάνει δύο τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δε θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι.
  • Χαϊντέρ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει πως μόλις τελειώσουμε με τις ελιές, να είμαστε δύο τρία άτομα, να τους «καθαρίσουμε» επί τόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας.

Ο 30χρονος «εγκέφαλος»

Συντονιστής του δικτύου τρομοκρατών ήταν ο 30χρονος που ζούσε στο Ιράν και όπως κατέθεσαν οι δύο συλληφθέντες ήταν συγχωριανός τους από το Πακιστάν και έχει κατηγορηθεί για τέσσερις ανθρωποκτονίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος φαίνεται πως λειτουργεί για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν και είχε σκοπό να βρει άτομα με λευκό ποινικό μητρώο σε δυτικές χώρες για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις έναντι αμοιβών, σύμφωνα με το MEGA. Επίσης ο 30χρονος δεν είναι στο δίκτυο τζιχαντιστών. Σύμφωνα με ορισμένες στιχομυθίες από τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, γίνεται αναφορά κάποιου πλουσίου Έλληνα ή κάποιο αυτοκίνητο. Μάλλον επρόκειτο για ένα τυφλό χτύπημα, σύμφωνα με το MEGA. Οπως φαίνεται από τις συνομιλίες, δεν υπάρχει συγκροτημένος τρόμος αποστολή όπλων ή ανεύρεσης όπλων. Υπάρχει μία αναφορά μόνο πως βρέθηκε άνθρωπος στην Αθήνα που πουλάει όπλα.

Από την πλευρά της η πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα διαψεύδει τις πληροφορίες περί ανάμειξης της Τεχεράνης στο τρομοκρατικό χτύπημα. Η πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη χώρα μας, με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διέψευσε τις «φήμες» και τις «αβάσιμες κατηγορίες» εναντίον της Τεχεράνης. Οπως τονίζεται, «η πρεσβεία της Ι.Δ. του Ιράν, διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του. Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάριά τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση».

Recommended For You

About the Author: efoni