Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης στο Μάτι και στο Ζούμπερι

Λύση σε ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα των περιοχών Ζούμπερι και Μάτι του Δήμου Μαραθώνα, το οποίο θα ωφελήσει πολλαπλώς τόσο την υγεία των κατοίκων όσο και το περιβάλλον, δίδεται με το έργο αντικατάστασης των αμιαντοτσιμεντοσωλήνων όλου του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης, την σύμβαση του οποίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον ανάδοχο εργολάβο.

Με προϋπολογισμό 4.215.000,00 ευρώ, το έργο θα διασφαλίζει την ποιότητα του νερού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, ενώ με τον εκσυγχρονισμό θα εξασφαλισθεί και η απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης.

Η τελετή υπογραφής έλαβε χώρα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινού, του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, του Δημάρχου Μαραθώνα Σ. Τσίρκα και της Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Αναφερόμενος στη σημασία του έργου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός δήλωσε:

«Στην Περιφέρεια Αττικής δίνουμε μεγάλη έμφαση στα έργα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών. Ειδικά για την Ανατολική Αττική, μαζί με τον Περιφερειάρχη και σε συνεργασία με τους Δήμους, θέτουμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των δικτύων υδροδότησης, που παρέχουν το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο. Με το έργο θα επιτευχθεί η ελαχιστοποίηση των διαρροών και συγχρόνως θα διαφυλαχθεί η υγεία των κατοίκων. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν χρηματοδοτούμε έργα, όπως αυτό στις περιοχές Ζούμπερι και Μάτι του Δήμου Μαραθώνα, που βελτιώνουν καίρια την καθημερινότητα και την υγεία του πολίτη» .

Recommended For You

About the Author: efoni