Τσίπρας: Στις 21 Μαΐου οι πολίτες επιστρέφουν το λογαριασμό, στις 22 κυβέρνηση συνεργασίας

Μετά την περιοδεία του στην αγορά της Λειβαδιάς, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου, σχετικά με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συνεχίζει να ανεβαίνει το Γολγοθά της ακρίβειας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά μπροστά στην αισχροκέρδεια, γιατί πολύ απλά δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φαίνεται να συνεχίζει να είναι στον κόσμο της.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μας λέει ότι ήδη οι τιμές έχουν πέσει, ο άλλος όμως των Οικονομικών μας λέει ότι παρά το 16% του πληθωρισμού στα τρόφιμα, οι τιμές θα ανέβουν και άλλο.

Αυτή η περιπέτεια έρχεται η στιγμή που θα τελειώσει. Έμειναν λίγες εβδομάδες υπομονής και η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος έρχεται. Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει.

Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας».

 

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Ήρθε η ώρα να βγούμε από την ομηρία Μητσοτάκη»

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκαν στην Κουμουνδούρου την ανακοίνωση εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη της ημερομηνίας όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές, με συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει στο Newsbomb.gr πως «επιτέλους τελειώνει η “ομηρία”», καθώς εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, ο πρωθυπουργός άφηνε να εννοηθεί ότι μπορεί να οδηγηθούμε στις κάλπες ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Τα ψηφοδέλτια του κόμματος έχουν ανακοινωθεί σε μεγάλο βαθμό και οι κενές θέσεις αφορούν κυρίως σε πρόσωπα μεγάλης αναγνωρισιμότητας, τα όποια ναι μεν έχουν «κλειδώσει» τη συμμετοχή τους στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί για λόγους τακτικής – κάτι που θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα, πανέτοιμο είναι και το τροποποιημένο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες των σημερινών συνθηκών, αναπροσαρμόζοντας ορισμένα οικονομικά δεδομένα, εξαιτίας του πληθωρισμού.

Επίσης, απλώνει τη «βεντάλια» της αντιπαράθεσης με το Μέγαρο Μαξίμου και σε άλλα θέματα, πέραν της τραγωδίας των Τεμπών -η οποία παραμένει το νούμερο ένα θέμα στην ατζέντα του- και χτυπάει στα μεγάλα ζητήματα που βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη, πριν το πολύνεκρο δυστύχημα, δηλαδή την ακρίβεια, τις παρακολουθήσεις και την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση.

Recommended For You

About the Author: efoni