Τσίπρας: «Κλείνει το μάτι» σε Γεννηματά, Βαρουφάκη και ΚΚΕ για μετεκλογική συνεργασία

Γέφυρες για μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα της αντιπολίτευσης έριξε χθες (16.06.2021) από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας έτσι τη συζήτηση για την επόμενη μέρα.

«Αυτό το νομοσχέδιο θα το αποσύρουμε όταν οι πολιτικές συνθήκες θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις – στην επομένη εκλογική αναμέτρηση- να συγκροτηθεί μια προοδευτική κυβέρνηση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε ποιους έκανε άνοιγμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόταν στην πραγματικότητα στο ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά, στο ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη και φυσικά στο ΚΚΕ, αν και ο Περισσός εμφανίζεται πάντα ιδιαίτερα επιφυλακτικός σε τέτοιου είδους σενάρια.

Η Φώφη Γεννηματά πάντως έχει μιλήσει και αυτή για απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε μάλιστα την ατζέντα επάνω στην οποία θα μπορούσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν προκειμένου να σχηματιστεί μια προοδευτική κυβέρνηση. Τα θέματα αυτά είναι το εργασιακό και το ασφαλιστικό καθώς και τα ζητήματα δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ως συνέχεια σε αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ότι δηλαδή από το μυαλό του πρωθυπουργού δεν έχει φύγει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Έτσι προφανώς επιχειρεί να προλάβει τις εξελίξεις κάνοντας την πρώτη κίνηση προς τους εν δυνάμει κυβερνητικούς του εταίρους.

Πηγή: newsit.gr

Recommended For You

About the Author: efoni