Τρίτη δόση εμβολίου: Σήμερα αποστέλλονται 285 χιλιάδες sms

Ξεκινά από αύριο η διαδικασία των ραντεβού για την 3η δόση εμβολίου κατά της Covid-19, για 285 χιλιάδες συμπολίτες μας που ανήκουν στις ομάδες που θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού με την ενισχυτική δόση. Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν σήμερα ενημερωτικό sms στα κινητά τους.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει δώσει το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό με την 3η επαναληπτική δόση με το εμβόλιο κατά της Covid-19, σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο, καθώς δεν οικοδομούν εύκολα ανοσία και ενδέχεται να έχουν υποστεί απώλεια του τίτλου αντισωμάτων.

Πρόκειται για 285.000 ανοσοκατασταλμένους πολίτες, και πιο συγκεκριμένα, για ασθενείς των παρακάτω κατηγοριών:

  • μεταμοσχευμένοι είτε συμπαγών οργάνων είτε αιμοποιητικών κυττάρων
  • άτομα με καρκίνο
  • νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση
  • άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα με ανοσοανεπάρκεια
  • νοσήματα με ειδική θεραπεία που μειώνει ανοσιακή αντίδραση

Η λειτουργία της πλατφόρμας για την 3η δόση θα ξεκινήσει από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ποιοι θα ακολουθήσουν για την 3η δόση

Τρίτη δόση θα λάβουν και όλοι οι υγειονομικοί, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν στις αρχές Ιανουαρίου και επιπλέον υπόκεινται στις ρυθμίσεις του νόμου της υποχρεωτικότητας.

Σχετική διαβεβαίωση έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στους δημοσιογράφους από την 85η ΔΕΘ.

«Έχουμε αιτήματα από τους υγειονομικούς, στους οποίους η 3η δόση θα είναι υποχρεωτική. Πιστεύω ότι πρέπει να την επεκτείνουμε και σε άλλους», ανέφερε συγκεκριμένα.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετά την επέκταση του εμβολιασμού με την 3η δόση και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού

«Καταλήξαμε στην ομάδα των ατόμων που θα ακολουθήσουν τους ανοσοκατάσταλμενους και είναι η ομάδα όσων διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα άτομα άνω των 60 ετών», σημείωσε πρόσφατα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουνε λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Recommended For You

About the Author: efoni