Το Efoni.gr στην Πάτρα: Όλες οι εξελίξεις

Το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα συνεχίζεται. Παράλληλα η οδός Μπιζανίου, στο σημείο που βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας είναι κλειστό με κορδέλα, ενώ πριν η κοινωνία της Πάτρας θρηνεί για το χαμό των τριών παιδιών και την φρικιαστική τροπή που έχει πάρει το θρίλερ με την μητέρα να είναι κατηγορούμενη τουλάχιστον για την δολοφονία του ενός παιδιού.

Διαβάστε ακόμη:

Ανώνυμη καταγγελία για τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς

Τέλος και ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Στη ΓΑΔΑ η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η Ελένη και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, πήγαν στη ΓΑΔΑ για να επισκεφθούν την 33χρονη Ρούλα, για να τη δουν, να της μιλήσουν και να της δώσουν ρούχα για το διάστημα που θα παραμείνει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Τόσο η μητέρα όσο και η αδελφή της κατηγορούμενης φορούσαν κουκούλες και προσπαθούσαν να αποφύγουν τους δημοσιογράφους, ενώ δεν απάντησαν σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων. Αρκέστηκαν να πουν «σας παρακαλούμε πολύ, κάντε μας τη χάρη».

Το ίδιο σκηνικό υπήρξε έξω από τη ΓΑΔΑ, και κατά την αποχώρηση των δυο γυναικών λίγο μετά τις 19:30.

Διαβάστε ακόμη: Η ύποπτη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα

Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ

Εννέα ιατρικά επεισόδια αναφέρονται σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας για τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σε δύο από αυτά μάλιστα ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης. Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε νοσοκομείο της Πάτρας και στο Παίδων, ενώ δεν εμφάνισε επεισόδιο στο Ωνάσειο, όπου έγινε και ο γονιδιακός έλεγχος, αλλά ούτε και στις ΜΕΘ.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλα τα επεισόδια έγιναν απουσία των γιατρών, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε πάντα μονόκλινο και ρωτούσε για την ύπαρξη καμερών. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στους γιατρούς, η «πρόβλεψη» της Ρούλας Πισπιρίγκου μία ημέρα πριν από το θάνατο του παιδιού της, όταν απευθυνόμενη στους γιατρούς, είπε: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε, δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!».

Όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, σε κανένα από τα επεισόδια δεν ήταν παρόντες οι γιατροί. «Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 εισήχθη σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών, παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Έπειτα από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ, έμεινε για 36 ώρες, επέστρεψε πίσω στην Κλινική και έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο. Με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία. Το κορίτσι εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ και έμεινε εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων Αγλαία Κυριακού».

Τα κρίσιμα 24ωρα

Το πρώτο 24ωρο το παιδί δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο, ενώ το δεύτερο 24ωρο το παιδί παρουσιάζει και πάλι επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3,5 λεπτών, το οποίο αντιμετωπίστηκε. Τις επόμενες ημέρες, από 28 Ιανουαρίου ως 29 Ιανουαρίου, εμφανίζει μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια, ενώ στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική, διασωληνώθηκε και στις 15:50 το παιδί κατέληξε.

 

«Από την Υπηρεσία μας εξετάστηκε το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, τόσο στο Ωνάσειο όσο και στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί. Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα» φέρεται να αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Μόλις το παιδί μεταφέρθηκε και πάλι στο Παίδων, η Ρούλα Πισπιρίγγου σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, η οποία συνόδευε το παιδί, ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της. Σημειώνεται, ότι το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ήταν και ο πατέρας, ενώ όλες τις άλλες ημέρες, από τις 27 Ιανουαρίου και έπειτα, μόνον η μητέρα της. Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο, δηλώνοντας αγχωμένη επειδή αφήνει τα πράγματα της στο δωμάτιο και φοβόταν για κλοπές.

«Κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από τη γαστροστομία που έφερε για τη σίτισή του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι’ αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα».

Η επίμαχη ημέρα

Στις 29 Ιανουαρίου 2022, λίγο πριν από τις 14:30 μία απο τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Ρούλα Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. «Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια, έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια, της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο, ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κατά την είσοδο των γιατρών στο θάλαμο διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφιγμοί. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα, στις 15.50 κατέληξε.

Η τοξικολογική έκθεση

Από την τοξικολογική προκύπτει ότι ο θάνατος επήλθε συνέπεια θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. «Στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη είναι από 5 ως 20 λεπτά» εξηγείται στο έγγραφο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το επεισόδιο εξελίχθηκε ραγδαία και κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη. «Η μητέρα ήταν συνεχώς παρούσα και κοντά στο παιδί, ήταν εκείνη που ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο, τεχνηέντως ρώτησε για τις κάμερες και δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα μέσω γαστροστομίας» αναφέρεται στο διαβιβαστικό και συμπληρώνεται: «Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μάνα είπε στους γιατρούς πως αυτά τα επεισόδια που είδατε, δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Στην πραγματικότητα, «πρόεβλεψε» το μεγάλο επεισόδιο του παιδιού που τελικά συνέβη και οδήγησε στον θάνατό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα λεγόμενα της έκαναν αίσθηση στους γιατρούς γιατί από τα δεδομένα που είχαν, τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Παίδων τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα, ενώ όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο, εκείνη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στην τελευταία συνέντευξη πριν τη σύλληψή της

Η κατηγορούμενη, η οποία συνήθιζε όλο αυτό το διάστημα να παραχωρεί συνεντεύξεις στα κανάλια, μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή T-live μία ημέρα πριν τη σύλληψη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, ενώ όπως ανέφερε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, η φράση που συνήθιζε να λέει η Πισπιρίγκου, κάθε φορά που μιλούσαν ήταν: «Εγώ δεν είμαι Μπάμπης Αναγνωστόπουλος».

Πιο συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, δήλωσε στην τελευταία της συνέντευξη:

Δημοσιογράφος: Ως μητέρα  γιατί ήσουν δίπλα στο παιδί σου και στην πρώτη νοσηλεία της και στη δεύετρη και μέχρι το τέλος της, θεωρείς ότι υπήρχε κάποια ουσία που δημιουργούσε πρόβλημα στο παιδί; Εσύ το έβλεπες, το ζούσες;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε τίποτα, γιατί καταλαβαίνεις το λόγο…

Δ: Επειδή εσύ ήσουν μαζί με το παιδί και λάμβανε ένα κοκτέιλ φαρμάκων αυτό το παιδί.

ΡΠ: Μήνες τώρα.

Δ: Μήνες, είναι αυτά τα φάρμακα που έχουμε μεταφέρει και μέσα από την εκπομπή μυοχαλαρωτικά, αντιεπιληπτικά είχες παρατηρήσει εσύ…

ΡΠ: Ηρεμιστικά…
Δ: Ηρεμιστικά;
ΡΠ: Βέβαια.
Δ: Λάμβανε και ηρεμιστικά; Γιατί δεν το έχουν στο φάκελο οι γιατροί αυτό το πράγμα;
ΡΠ: Εγώ δεν το ξέρω, εγώ ξέρω ότι λάμβανε αυτές τις δύο κατηογρίες φαρμάκων, τα οποία ήταν μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά. Ίσως και να κάνω εγώ λάθος. Ίσως εκεί συνεπάγεται και αυτό το φάρμακο.
Δ: Εννοείς τα μυοχαλαρωτικά;
ΡΠ: Ναι, ναι, ναι, σωστά
Δ: Ήξερες ότι λαμβάνει κάποιο φάρμακο το οποίο ας το πούμε, την ηρεμούσε λίγο;
ΡΠ: Όχι, όχι, όχι.
Υπήρχε κάποια ουσία η οποία επηρέαζε το παιδί, όταν του της έδιναν από το νοσοκομείο, είχες δει να αλλάζει λιγάκι; Να της προκαλεί αυτά τα τινάγματα, αυτούς τους σπασμούς;
ΡΠ: Κοίταξε να δείς, αυτά είναι πράγματα τα οποία είναι στην κατάθεσή μου, είναι αυτό που θα καταθέσω, οπότε…
Δ: Σε ρωτάω σε ένα γενικότερο πλαίσιο εάν είχες δει να αλλάζει λιγάκι η συμπεριφορά της Τζωρτζίνας, όταν της έδιναν κάποια φάρμακα.
ΡΠ: Όχι, όχι, όχι.
Δ: Η θεραπεία που ακολουθούσε ήταν συγκεκριμένη κάθε ημέρα;
ΡΠ: Ναι, της Τζωρτζίνας τα αλλάξαμε τα φάρμακα δύο ημέρες πριν, είναι πράγματα τα οποία είναι…
Δ: Γιατί όμως άλλαξαν τα φάρμακα της, δύο ημέρες πριν πεθάνει;
ΡΠ: Έλα, ντε…
Δ: Άλλαξε όλη η αγωγή δύο ημέρες πριν πεθάνει;
ΡΠ: Όχι, όχι, όχι όλη, όχι όλη. Δεν έχω τον φάκελο αυτή τη στιγμή για να σου πω ακριβως τις αλλαγές, αυτό αν έχετε κάποια, σε εισαγωγική άκρη…
Δ: Πάντως εσύ ξέρεις ότι σίγουρα άλλαξαν κάποια από τα φάρμακά της;
ΡΠ: Εκατό τοις εκατό, εκατό τοις εκατό…
Δ: Γιατί ήσουν και μπροστά όταν έπαιρνε τα φάρμακα;
ΡΠ: Είχα και ενημέρωση…
Δ: Είχες και ενημέρωση, μητέρα είσαι λογικό είναι.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε: «Είχε ταλαιπωρηθεί με τα επεισόδια αυτά, δηλαδή δεν γνωρίζετε πώς ήταν… δεν θέλετε να γνωρίζετε πώς ήταν αυτά τα επεισόδια του παιδιού… Δεν διανοείστε πώς έκανε το παιδί, τι τράβαγε. Δεν μπορείτε να το φανταστείτε αυτό το πράγμα».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου «ανέκρινε» τον τεχνικό του απινιδωτή της Τζωρτζίνας

Η γυναίκα που συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση μετά την εύρεση κεταμίνης στο 9χρονο παιδί της, φέρεται να κρυφάκουγε συνεχώς τους γιατρούς, σύμφωνα με το Star, να παρακολουθούσε τα μόνιτορ όλων των παιδιών στη ΜΕΘ και να είχε επικοινωνήσει ακόμα και με τον τεχνικό που είχε παραδώσει στο Ωνάσειο τον απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στην Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με το STAR, μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή στο κοριτσάκι, η Ρούλα Πισπιρίγκου κατάφερε να εντοπίσει τον τεχνικό, να επικοινωνήσει μαζί του και να τον «ανακρίνει» με πολλά και εξειδικευμένα ερωτήματα για το πώς λειτουργεί, τα χαρακτηριστικά του αλλά και το πως δίνει τα αόρατα σήμερα.

Τότε, ο τεχνικός είχε επικοινωνήσει με τον κ. Παπαγιάννη από το Ωνάσειο και του είπε πως η συγκεκριμένη μητέρα του έκανε ερωτήσεις που δεν του έγιναν ούτε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, γιατρός από την Πάτρα πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας είχε ενημερώσει συγκεκριμένη υπηρεσία της αστυνομίας στην Αθήνα για τις υποψίες που είχε για την υπόθεση.

Ο γιατρός φέρεται να έχει παραδώσει στοιχεία στις Αρχές πως η Ρούλα Πισπιρίγκου κρυφάκουγε όλες τις συνομιλίες των γιατρών, πως βρισκόταν πίσω από τις πόρτες και για συγκεκριμένες συμπεριφορές από την ίδια και τον σύζυγό της.

Ακόμη, όπως μετέδωσε η εκπομπή T-live, η Ρούλα Πισπιρίγκου σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε ζητήσει να δίνει η ίδια τα φάρμακα στο παιδί της!

Αποκάλυψη ΣΟΚ- Ο Μάνος Δασκαλάκης δούλευε και σε φαρμακαποθήκη -Παραμένει άφαντος

Στην Πάτρα φέρεται να βρίσκεται ο Μάνος Δασκαλάκης ο πατέρας των τριών παιδιών που έφυγαν ανεξήγητα από τη ζωή μέσα σε διάστημα τριών ετών, παρόλα αυτά παραμένει άφαντος.

Ασφαλείς πηγές του efoni.gr επιβεβαιώνουν πως ο Μάνος Δασκαλάκης δούλευε και σε φαρμακαποθήκη για κάποιο διάστημα.

Βγήκε από την ανακρίτρια και επέστρεψε στη ΓΑΔΑ

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας

Προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου ζήτησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία το πρωί της Πέμπτης οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μεταφερθεί εκ νέου στα δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενη στη ΓΑΔΑ ενώ οι δικαστικές αρχές της όρισαν δικηγόρο μετά την παραίτηση, νωρίτερα, του Απόστολου Λύτρα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας μεταφέρθηκε υπό πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια. Αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν κλοιό με τις ασπίδες γύρω από την κατηγορουμένη, η οποία μεταφέρθηκε πεζή από την εισαγγελία στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας.

Ο φάκελος της υπόθεσης με τα 3 νεκρά παιδιά από την Πάτρα δεν κλείνει. Οι αστυνομικοί εστιάζουν τώρα στο αν υπάρχουν συνεργοί πίσω από τον θάνατο του παιδιού, με πολλούς να εκφράζουν τη βεβαιότητα πως όλα όσα έγιναν είναι αδύνατον να οργανώθηκαν και να εκτελέστηκαν μόνο από ένα πρόσωπο. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται ήδη δύο συγκεκριμένα άτομα, που το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να κληθούν να καταθέσουν…

 

 

Επιπλέον βάρος θα δοθεί στο πώς έφυγαν από τη ζωή η Μαλένα το 2019 και η μικρή Ίριδα την Άνοιξη του 2021…

Άφαντος ο Μάνος Δασκαλάκης – Δεν πήγε για δουλειά

Άφαντος είναι σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος όπως αναφέρουν πληροφορίες δεν έχει πάει ούτε στην δουλειά του.

Ο Μάνος Δασκαλάκης τοποθετήθηκε δημόσια για την άσκηση ποινικής δίωξης στην 33χρονη.

«Πριν από λίγο που μιλήσαμε, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω, θα επικοινωνήσω και θα δω. Δεν γνωρίζω κάτι».

– Είχαν γίνει κάποιες ενοχλήσεις από την αστυνομία;

Από κανέναν και είμαι στη δουλειά αυτή τη στιγμή.

-Εσάς πάντως δεν σας έχουν ενοχλήσει, δεν σας έχουν πει να μεταβείτε στην Αθήνα;

– Όχι.

Την συνέλαβαν ενώ έδινε συνέντευξη

Συνέντευξη μέσω messenger έδινε η Ρούλα Πισπιρίγκου, την ώρα που άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μπήκαν στο σπίτι της για να κάνουν την προσαγωγή.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών εκείνη τη στιγμή μιλούσε με τη διευθύντρια σύνταξης της ιστοσελίδας best.gr, με τη δημοσιογράφο να την ρωτά για την κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στις στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα εκείνη σταμάτησε ξαφνικά να απαντά στη συνομιλία στο messenger και 20 λεπτά αργότερα έγινε γνωστή η προσαγωγή της ώστε να μεταφερθεί στην Αθήνα.

«Επιμένουν ότι το παιδί έπαιρνε μόνο χαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά ενώ έπαιρνε και ηρεμιστικά η Τζωρτζίνα. Κανείς δεν έχει πει ότι του παιδιού του έδωσα στο Παίδων πολλές δόσεις βαρβιτουρικού για να ηρεμήσει από τα επεισόδια. Αυτό δεν το λέει κανείς. Κι το βαρβιτουρικό το πρόσθεσαν εκεί, εγώ δεν έχω ανάμειξη σε αυτό», έγραψε στη δημοσιογράφο.

 

Recommended For You

About the Author: efoni