Το μήνυμα του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η ημέρα που δίνει σε όλους την ευκαιρία να σκεφτούν πόσο αναγκαία είναι η ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος από τον άνθρωπο. Η ημέρα που δίνει σε όλους μας την αφορμή να αναλογιστούμε τι κάναμε τις 364 ημέρες που πέρασαν και τι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε για τις επόμενες 364…
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων και, χρόνο με το χρόνο, γίνεται ολοένα και περισσότερο επιτακτική ανάγκης επιβίωσης καθώς η κλιματική αλλαγή, απόρροια της υπερεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων επί δεκαετίες σε συνδυασμό με τη μεγάλη αύξηση των ρύπων, είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον άνθρωπο.
Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου έχει θέσει ως βασικό πυλώνα την προστασία του περιβάλλοντος και εργάζεται σκληρά, σε καθημερινή βάση για να κάνει την περιοχή μας, υπόδειγμα στο συγκεκριμένο τομέα.
Πρωτοπόρος στις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος μας, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση ύψους 2.091.756 ευρώ για την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εξοπλισμού, καθώς και την κατασκευή Σταθμών Φόρτισης, υλοποιώντας έτσι τις δεσμεύσεις μας ως μέλη του Συμφώνου Δημάρχων Ευρώπης, για μείωση εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα.
Υλοποιούμε δράσεις καθαρισμού των παραλιών μας και των ρεμάτων και προστατεύουμε το περιβάλλον του τόπου που ζούμε.
Παράλληλα, στο σχεδιασμό των μεγάλων έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στη Ραφήνα και το Πικέρμι έχουν ενταχθεί μεγάλα αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά έργα, και έργα αντιπυρικής θωράκισης.
Μέσα στο 2021 περιμένουμε την εγκατάσταση παροχής φυσικού αερίου στο κέντρο της πόλης από την Εταιρεία Φυσικού Αερίου ενώ προς υλοποίηση είναι και ένα μεγάλο έργο ανακύκλωσης που προβλέπει τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων ώστε να επεξεργαζόμαστε τα φυτικά υπολείμματα και τα βιοαπόβλητα.
Το Περιβάλλον είναι το σπίτι μας και οφείλουμε όλοι να το προστατεύσουμε. Ευχαριστώ τους πολίτες που συνεργάζονται με τη δημοτική αρχή στη συγκεκριμένη κατεύθυνση και δεσμεύομαι ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι διαρκής.
Ευάγγελος Μπουρνούς
Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Recommended For You

About the Author: efoni