Το μήνυμα Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για την 25ης Μαρτίου 2021

«Αγαπητοί Συμπολίτες,
Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή μπροστά σας, έστω και διαδικτυακά από το Δημαρχείο της πόλης μας, σε μία σημαντική ιστορική στιγμή μνήμης, τιμώντας το ιστορικό Εθνικό μας αποτύπωμα στο παγκόσμιο στερέωμα.
Η ψυχή του Γένους των Ελλήνων αποτελεί διαχρονικά μια άφθαρτη Εθνική Κιβωτό, προστάτιδα της Ελευθερίας αλλά και ενός ένδοξου παρελθόντος τιμής και δόξας. Είμαστε λαός με υπερηφάνεια, κοινωνική ευαισθησία, αλληλεγγύη ακόμα και πειθαρχία. Είμαστε λαός ικανός να κάνει ότι χρειάζεται για να μεγαλουργήσει.
400 χρόνια καρτερικής υπομονής και επιμονής των Ελλήνων κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το πνεύμα του ένδοξου παρελθόντος μας έως την ημέρα της 25ης Μαρτίου 1821 όπου το άσβηστο άγιο καντήλι της Ελπίδας και της Πίστης έγινε φλόγα και Επανάσταση.
Έγινε Ανάσταση για ένα ολόκληρο Έθνος.
Τιμάμε τους νεκρούς μας που με τη θυσία τους επαναπροσδιόρισαν τη λέξη «Ήρωας» ταυτίζοντας την με τη λέξη Έλληνας και επαναπάτρισαν το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας στον τόπο που τη Γέννησε. Τιμάμε τα σύμβολα του αγώνα που αποτέλεσαν αφετηρίες της νίκης. Σήμερα, υψώνεται μπροστά στο Δημαρχείο μας η μεγάλη, επιβλητική σημαία των Κολοκοτρωναίων και εδώ στην αίθουσα μας αλλά και σε 6 κεντρικά σημεία της πόλης ιστορικές σημαίες της Επανάστασης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα κυματίζουν:
– Η Σημαία Κολοκοτρωναίων, ίσως η πιο γνωστή σημαία των Ελλήνων Αγωνιστών
– Η Σημαία της Φιλικής Εταιρείας, η πρώτη επαναστατική σημαία που υψώθηκε στο Ιάσιο της Μολδαβίας στις 22 Φεβρουαρίου 1821 από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη
– Η Σημαία της Μάνης, που υψώθηκε στη Μάνη, 17 Μαρτίου 1821
– Η Σημαία του Άνθιμου Γαζή, που ύψωσε ο Άνθιμος Γαζής στις 7 Μαΐου 1821, στις Μηλιές του Πηλίου
– Η Σημαία του Μάρκου Μπότσαρη, που υψώθηκε τον Οκτώβριο του 1820 στο Σούλι από τον Μάρκο Μπότσαρη
– Η Σημαία των Ψαρών, η σημαία πλοίου των Ψαρών του 1821, με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας, σταυρό, άγκυρα, λόγχη, όφιν και πτηνό

Είμαστε Έλληνες και έχουμε ιστορική αποστολή και ευθύνη να μεταλαμπαδεύσουμε τις υποθήκες των προγόνων μας στα παιδιά μας, να τους επισημάνουμε τις αδυναμίες μας, να εντοπίσουμε τα λάθη μας και να σπείρουμε στις ψυχές τους την αγάπη για την πατρίδα και τα υψηλά ιδανικά.

Η ιστορία κάνει κύκλους και πρέπει να επαγρυπνούμε και να είμαστε έτοιμοι ν’ ανταπεξέλθουμε σε μία νέα ιστορική συγκυρία που θέτει σε περιορισμό την Ελευθερία, την υγεία και τη ζωή μας. Σε έναν αόρατο εχθρό, σε έναν πόλεμο με πολλούς νεκρούς και δικούς του Ήρωες. Αυτή τη φορά, μας βρίσκει όλους ενωμένους με σημαία την Ελπίδα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη θέληση για ζωή. Είμαστε έτοιμοι για μία ακόμη σπουδαία νίκη.

Το 2021 είναι η χρονιά που τιμούμε όλους τους Ήρωες μας, αυτούς που γράφτηκαν στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας και αυτούς που σήμερα δίνουν μάχες στην πρώτη γραμμή.

Με την ευχή σύντομα να κλείσουμε σφικτά στην αγκαλιά μας ότι αγαπάμε, δηλώνουμε ότι ως Έλληνες είμαστε δυνατοί και θα υπερασπιστούμε με σθένος τις αξίες και τα ιδανικά μας, την Πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Είναι ημέρα πανηγυρισμών, διπλών πανηγυρισμών «Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία», «Χαίρε ω Χαίρε Λευτεριά».

Recommended For You

About the Author: efoni