«Τουρισμός για Ολους»: Ενεργοποιήθηκαν τα vouchers – Mέχρι πότε μπορούν να εξαργυρωθούν

Ενεργοποιήθηκαν τα vouchers των 150 ευρώ για τους δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους» οι οποίοι αναδείχθηκαν από την κλήρωση του Ιανουαρίου.

Σε επικοινωνία του kathimerini.gr με το υπ. Τουρισμού, επισημάνθηκε ότι η ενεργοποίηση των vouchers έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα. Πάντως, αρκετοί δικαιούχοι ανέφεραν ότι έλαβαν χτες το βράδυ τα emails και τα SMS από την Alpha Bank ή τη Viva Wallet για την ενεργοποίηση των καρτών.

«Τουρισμός για Ολους»: Ενεργοποιήθηκαν τα vouchers – Mέχρι πότε μπορούν να εξαργυρωθούν-1«Τουρισμός για Ολους»: Ενεργοποιήθηκαν τα vouchers – Mέχρι πότε μπορούν να εξαργυρωθούν-2

Σε κάθε περίπτωση, οι ψηφιακές κάρτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν και να εξαργυρωθούν στα καταλύματα μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Τι ισχύει για την ψηφιακή κάρτα

Υπενθυμίζεται οτι η χρήση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικές συναλλαγές ή μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, δηλαδή μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία δίνεται η δυνατότητα απευθείας χρέωσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με τη συμπλήρωση των στοιχείων της, ή με τη χρήση εφαρμογής σε ηλεκτρονική συσκευή που υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών μέσω ασύρματης σύνδεσης δύο συσκευών με απλή επαφή ή προσέγγισή τους (τεχνολογία NFC – Near Field Communication).

Για να γίνει χρέωση της κάρτας μέσω της τεχνολογίας ανέπαφων συναλλαγών θα πρέπει να υποστηρίζεται και από την συσκευή τηλεφώνου του χρήστη.

Η Ψηφιακή κάρτα μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας από την ενεργοποίησή της έως και τις 30/06/2023. Η εξαργύρωση μπορεί να γίνει μόνο σε καταλύματα με έδρα την Ελλάδα, συνεπώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, σε ταξιδιωτικά γραφεία, σε καταστήματα εστίασης, σε ακτοπλοϊκά/αεροπορικά εισιτήρια ή εισιτήρια λεωφορείων, κ.λπ.

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ).

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ εφάπαξ, μπορεί όμως να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Recommended For You

About the Author: efoni