Τιμητική διάκριση του Περιφερειάρχη Αττικής Πατούλη στο πλαίσιο του Greek Exports Forum & Awards 2020

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο του Greek Exports Forum και Awards 2020 έλαβε την τιμητική διάκριση (Honorary Export Distinction) για την συμβολή του στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας των δραστηριοτήτων της επιχειρηματικής κοινότητας της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έλαβε την τιμητική διάκριση (HONORARY EXPORT DISTINCTION) για την στρατηγική επιλογή του, να συνδέσει την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής με εξωστρεφείς δραστηριότητες της επιχειρηματικής κοινότητας.

Το Greek Exports Forum & Awards 2020 οργανώθηκε  για ένατη χρονιά από την  Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών και την ethosEVENTS, σε συνεργασία μετο οικονομικό και επιχειρηματικό portalbanks.com.grκαι το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν επίκαιρες ομιλίες, ανοικτές συζητήσεις, βραβεύσεις και τιμητικές απονομές. Κεντρικό θέμα που απασχόλησε το forum ήταν η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο  Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο  Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο  Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Λόγω πανδημίας η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, έγινε διαδικτυακά.

Γ. Πατούλης: Στόχος μας η Περιφέρεια Αττικής να αποτελέσει αρωγό και συμπαραστάτη στην υγιή επιχειρηματικότητα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική διάκριση και επισήμανε ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειάρχη έθεσε ως προτεραιότητα ύψιστης σημασίας τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Αποτελεί στρατηγική επιλογή μας η υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην επιχειρηματική εξωστρέφεια και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής. Στόχος μας ήταν και παραμένει η Περιφέρεια Αττικής να αποτελέσει αρωγό και συμπαραστάτη στην υγιή επιχειρηματικότητα, να απαλείψει γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ξεπερασμένα στερεότυπα, για να δώσει στους επαγγελματίες τον ζωτικό χώρο, αλλά και κάθε δυνατή ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τον οραματικό σχεδιασμό τους. Η πανδημία του κορονοϊού επέφερε μεγάλο πλήγμα στην πραγματική οικονομία, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων της Αττικής. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο και τον στηρίξαμε με κάθε πρόσφορο τρόπο. Εξασφαλίσαμε 250 εκ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα lockdown, τα οποία θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε σήμερα. Τώρα που φτάνουμε στο «ξέφωτο», είναι η ώρα να ολοκληρώσουμε με ταχείς ρυθμούς το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα. Να ολοκληρώσουμε έργα πνοής, υποδομές που για χρόνια έμεναν στα χαρτιά, για να κάνουμε πιο προσβάσιμη την Αττική στους εμπόρους και τους επιχειρηματίες. Να προσφέρουμε καινοτόμα χρηματοδοτικά και ψηφιακά εργαλεία σε επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν τη διαφορά, μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Να αναδείξουμε τη μεγάλη τουριστική προοπτική της Αττικής, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην αναπτυξιακή διάσταση θεματικών μορφών τουρισμού, όπως ο ιατρικός. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επενδυτές, για να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, να προσφέρουμε μια πιο αξιοπρεπή ζωή σε όλους τους κατοίκους της Αττικής και να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους.  Μέσα από το έργο σας, μας δίνετε αισιοδοξία, δύναμη, ελπίδα, αλλά και το καλύτερο προσωπικό παράδειγμα για να βαδίσουμε στο μονοπάτι της προκοπής και της δημιουργικότητας».

Recommended For You

About the Author: efoni