Τηλεοπτικές άδειες: Ομόφωνα αθώοι ο Κρέτσος, ο γιος Καλογρίτσα και ακόμη πέντε

Την αθώωση του πρώην γενικού γραμματέα ενημέρωσης και επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, γιου του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα και των πέντε μελών της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας αγορεύοντας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η επιτροπή δε βεβαίωσε συγκεκριμένο ψευδές πραγματικό περιστατικό. Έκρινε με συγκεκριμένα μέσα που είχε στη διάθεση της, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είχε διασφάλιση πως εάν δεν καταβληθεί η πρώτη δόση θα κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία όπως και έγινε. Δεν συντρέχει δόλος των κατηγορουμένων. Δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχε εκ μέρους τους γνώση βεβαίωσης ψευδών πραγματικών περιστατικών» τόνισε η εισαγγελέας εισηγούμενη την αθώωση όλων των κατηγορουμένων.

Νωρίτερα, οι έξι παρόντες στη διαδικασία κατηγορούμενοι, ο Λευτέρης Κρέτσος και τα πέντε μέλη της επιτροπής, απολογούμενοι, αρνήθηκαν την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης που αντιμετωπίζουν. Ο μόνος κατηγορούμενος που δεν απολογήθηκε ήταν ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του και ο οποίος κατηγορείτο για ηθική αυτουργία στη ψευδή βεβαίωση.

Η απολογία του Κρέτσου

«Είχα ηγεσία της αρχής που διοργάνωσε τον διαγωνισμό. Ήρθα να απολογηθώ σε ένδειξη σεβασμού στο δικαστήριο σας, αλλά, θέλω εξαρχής να ξεκαθαρίσω πως είμαι υπερήφανος, οργισμένος και φορτισμένος με αυτό που έχει συμβεί.

»Είμαστε οι πρώτοι που δώσαμε άδειες στην Ελλάδα μετά από 27 χρόνια. Στην περίπτωση της Ελλάδος δεν είχε συμβεί ποτέ ένας τέτοιος διαγωνισμός. Είχαμε βούληση να μην είμαστε όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Λυπάμαι γιατί αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. τα μέλη της Επιτροπής) υπέστησαν κακοποίηση και είχαν συνέπειες στην επαγγελματική τους ζωή. Εγώ τους επέλεξα με βάση το ακαδημαϊκό παρελθόν τους. Τα κριτήρια ήταν η εμπειρία, η επάρκεια, η γνώση, να μην έχουν σχέση με κομματικούς σχηματισμούς. Η προπαγάνδα ήταν πολύ μεγάλη, είχαμε κατεστημένα συμφέροντα που δεν ήθελαν να αλλάξουν την κατάσταση» είπε απολογούμενος ο Λ. Κρέτσος.

Recommended For You

About the Author: efoni