Τελικός Roland Garros: Λύγισε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς o Στέφανος Τσιτσιπάς

Σε έναν αγώνα που έσπασε καρδιές, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μια απίστευτη μάχη αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-2 σετ (6-2, 7-6, 3-6, 2-6 και 4-6) από τον Σέρβο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, σε έναν συναρπαστικό αγώνα.

Το χρονολόγιο του αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό πρώτο game, το οποίο περιελάμβανε μεγάλης διάρκειας ράλι, αλλά και αρκετά λάθη. Ο Στέφανος έσωσε δύο break point και με τρεις συνεχόμενους άσσους έκανε το 1-0. Γενικότερα, έβγαλε πολύ καλά πρώτα σερβίς και στα πρώτα πέντε game του αγώνα είχε ήδη πέντε άσσους, αλλά αντίστοιχα από την άλλη δεν βρήκε λύσεις όταν υποδεχόταν την μπάλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τζόκοβιτς κέρδισε και τους 12 πρώτους πόντους όταν σέρβιρε.

Το δέκατο game ήταν ουσιαστικά το πρώτο που ο 23χρονος Έλληνας έβαλε δύσκολα στο σερβίς του Σέρβου, ο οποίος, όμως, κατάφερε να σώσει set point και να ισοφαρίσει σε 5-5, ενώ στη συνέχεια πέτυχε και το πρώτο break του αγώνα (στην τρίτη του προσπάθεια). Ο εκπληκτικός Τσιτσιπάς, όμως, απάντησε με τον ίδιο τρόπο κι έστειλε το σετ στο tie break, εκεί όπου προηγήθηκε 5-2. Ο «Νόλε» απάντησε κι έφτασε σε set point στο 6-5, αλλά με τρεις σερί πόντους ο Έλληνας τενίστας έκανε το 1-0!

Στο πρώτο σετ είδαμε το break στο δέκατο game, στο δεύτερο μόλις στο πρώτο, με τον Τσιτσιπά να «σπάει» το σερβίς του Τζόκοβιτς. Ο 23χρονος τενίστας έβγαλε συγκλονιστικές άμυνες κι ανάγκασε τον αντίπαλο του σε πολλά χτυπήματα, με αποτέλεσμα να κάνει περισσότερα λάθη απ’ ότι συνηθίζει στα παιχνίδια του. Σημειώνοντας δεύτερο break για το 5-2, ο Στέφανος σέρβιρε για το σετ και άφησε φυσικά την ευκαιρία να πάει χαμένη για να βρεθεί ένα σετ μακριά από το τρόπαιο.

Το Νο1 στον κόσμο βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κι έβγαλε αντίδραση, αν και ήταν ξεκάθαρο από τις αντιδράσεις του ότι ο Τσιτσιπάς τον είχε φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Επειδή, όμως, μιλάμε για τον Τζόκοβιτς κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του, μετά από πέντε break point στο τέταρτο game που κράτησε σχεδόν 12 λεπτά! Ο «Νόλε» στη συνέχεια έφτασε στο 4-1, για να πάρει τελικά το τρίτο σετ και να μειώσει σε 2-1.

 

Πριν το τέταρτο σετ ο Έλληνας τενίστας ένιωσε κάποιες ενοχλήσει στη μέση κι ενδεχομένως αυτό να τον επηρέασε (έκανε τέσσερα αβίαστα λάθη), καθώς στο πρώτο game ο Σέρβος έκανε εύκολα το break. Ο Τζόκοβιτς είχε πάρει τον έλεγχο του ματς κι «έσπασε» ξανά το σερβίς του αντιπάλου του, έπειτα από ένα συναρπαστικό game, για να φτάσει ως το 4-0 και τελικά να επικρατήσει με 6-2, κάνοντας το 2-2 στα σετ.

Ο Τσιτσιπάς, έστω κι αν δυσκολεύτηκε πολύ, κατάφερε να αποφύγει το break στο ξεκίνημα του πέμπτου σετ, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο σερβίς του. Έτσι έδωσε ευκαιρίες στο Νο1 του κόσμου, ο οποίος «έσπασε» το σερβίς στο τρίτο game κι ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 4-2.

Recommended For You

About the Author: efoni