Ταξίδια στην εποχή του covid-19

Του Ντίνου Σιαχάμη, Content Creator & Social Media Manager

Η αλήθεια είναι ότι σε όλους μας αρέσουν τα ταξίδια και κάποιοι είτε λόγω δουλείας είτε επειδή μας αρέσουν πολύ, ταξιδεύουμε περισσότερο! Τα ταξίδια αποτελούν για όλους μας μια πηγή ευχαρίστησης , μια πηγή χαράς. Τι συμβαίνει όμως τώρα , στην εποχή του Covid-19 που είμαστε περιορισμένοι;

Οι συνθήκες άλλαξαν, τίποτα δεν είναι πλέον όπως παλιά τώρα που υπάρχει ο ιός και πρέπει , τουλάχιστον προσωρινά , να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Αποδεδειγμένα πλέον οι εξορμήσεις, μας κάνουν πιο χαρούμενους. Ποιος δεν είναι ευτυχισμένος όταν πηγαίνει διακοπές; Πλέον όμως με τους τόσους περιορισμούς και μέτρα, για τους περισσοτέρους τα ταξίδια αποτελούν πηγή άγχους και όχι χαράς. Μερικοί αναρωτιούνται και δεν γνωρίζουν τι θα συναντήσουν στον προορισμό που θα επισκεφθούν. Και εδώ οφείλουμε να τονίσουμε ότι τώρα που επικρατεί τρόμος, τώρα που επικρατεί άγχος, τα ταξίδια είναι περισσότερο από ποτέ η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Γιατί εάν οργανώσετε καλά το ταξίδι σας, δεν έχετε τίποτα να φοβάστε. Η ζωή συνεχίζεται, η ζωή προχωρά και θα μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον ιό γιατί τότε φοβόμαστε την ζωή, αλλά είναι παραπάνω από απαραίτητο να προφυλασσόμαστε και να τηρούμε τα μέτρα που ορίζουν οι ειδικοί. Απαιτείται να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής και να συμβουλευόμαστε τους ειδήμονες και μόνο αυτούς. Είναι ώρα να σταματήσει η τρομολαγνεία και να ταξιδέψουμε ξανά, αρκεί να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Πλέον στα απαραίτητα ρούχα και αξεσουάρ πρέπει να συμπεριλάβουμε την μάσκα μας και το αντισηπτικό μας. Είναι καλό να κάνουμε έρευνα προτού επισκεφθούμε τον εκάστοτε προορισμό ώστε να βεβαιωθούμε ότι είναι ασφαλής, οφείλουμε να σχεδιάσουμε από πριν τα μέρη που θα επισκεφθούμε και να δούμε (OnLine) εάν τηρούν τα μέτρα. Θα είναι καλό να επιλέξουμε πιο προσεκτικά το κατάλυμα που θα διαμείνουμε , τα εστιατόρια που θα φάμε αλλά και τις δραστηριότητες που θα κάνουμε.
Εάν επιλέξουμε κάποιον προορισμό του εξωτερικού καλό θα είναι να ενημερωθούμε πρώτα για τα μέτρα που ισχύουν αντίστοιχα εκεί, ώστε να γνωρίζουμε από πριν τι θα αντιμετωπίσουμε. Από την άλλη όμως είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τα μέρη της χώρας μας ,της Ελλάδας ,καθώς είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε εδώ, σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου.

Τα ταξίδια μας ενώνουν , μας γεμίζουν γνώσεις και μας κάνουν πιο δημιουργικούς. Ας επιλέξουμε την ζωή και όχι τον φόβο. Ας επιλέξουμε την γνώση και όχι την άγνοια. «Η νίκη αγαπά την προετοιμασία» και εμείς τώρα είμαστε πιο προετοιμασμένοι από ποτέ απέναντι σε αυτόν τον ιό. Το ταξίδι της ζωής δεν σταματά ποτέ και δεν μπορεί να το σταματήσει ούτε ο covid-19. Εμείς μπήκαμε σε καραντίνα, ας μην αφήσουμε και τα όνειρα μας να μπουν.

Ντίνος Σιαχάμης
Content Creator & Social Media Manager

Πηγή: Εφημερίδα «Η Φωνή της Ανατολικής Αττικής»

Recommended For You

About the Author: efoni